728x90 AdSpace

Latest Articles

12 Δεκ 2016

Πήρε φωτιά το κινητό κι εγώ μαζί του - Unknown - 12 Δεκ 2016Ζούμε στην εποχή της εξέλιξης, αυτό είναι γεγονός.


Ο άνθρωπος, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας του και του ελάχιστου -κατά συνέπεια- εναπομείναντα ελεύθερου χρόνου, έχει εφεύρει πράγματα που του λύνουν τα χέρια κι εξοικονομούν χρόνο.

Το βασικότερο απ’ αυτά, είναι ότι μπορούμε να διεκπεραιώσουμε πολλές από τις υποχρεώσεις μας ηλεκτρονικά. Υποχρεώσεις όπως πληρωμές, υποβολή αιτήσεων, δηλώσεων και ούτω καθεξής.

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος τρέχει, η καθημερινότητα έχει αποκτήσει ιλιγγιώδεις ρυθμούς κι εμείς ξοπίσω μένουμε. Δε μας περισσεύει πολύς ελεύθερος χρόνος και, για να μη μας τρώνε κι οι αποστάσεις, (ειδικά σε περιπτώσεις που δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος) γιατί να μην κάνουμε κάτι και για την προσωπική μας ικανοποίηση;

Ε, πες το κι έγινε.

Για όλα έχει προνοήσει ο πολυμήχανος homo sapiens, ακόμη και το sexting.
Τι ακριβώς είναι αυτό; Πρόκειται για την ένωση 2 λέξεων, sex και texting και σημαίνει ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με άμεση συνέπεια τον σεξουαλικό ερεθισμό τους.

Οι απόψεις, όσον αφορά αυτό το νέο επίτευγμα, διίστανται. Άλλοι δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς στο καλό τη βρίσκει ο άλλος με γράμματα και λέξεις. Άλλοι πάλι το γουστάρουν πολύ. Για να σας πω, λοιπόν, την αμαρτία μου, συμμερίζομαι τη δεύτερη ομάδα ανθρώπων κι είμαι έτοιμη να ανταπαντήσω με επιχειρήματα στην πρώτη.

Αρχικά, όχι, ρε φίλε, δεν τη βρίσκουμε με τα γράμματα, ούτε με τις λέξεις.

Το sexting δεν είναι απλά μια συζήτηση. Είναι μια ανταλλαγή φαντασιώσεων και ταυτόχρονα μια διαδικασία που μπορεί να σε καθηλώσει για ώρες μπροστά απ’ την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού.

Αυτό που σε εξιτάρει σ’ όλο αυτό είναι, αφενός ότι δε βλέπεις το συνομιλητή σου κι αφετέρου ότι έχεις κάθε περιθώριο να φτιάξεις στο μυαλό σου όλο το concept με τη συνδρομή του. Ο ένας δίνει πάσες στον άλλο με αποτέλεσμα να πλάσετε μια φαντασίωση δική σας, την οποία, φυσικά, μπορείτε να ενσαρκώσετε με την πρώτη ευκαιρία που θα συναντηθείτε. 

Κι όλη αυτή η αναμονή, από την έναρξη της συζήτησης μέχρι και τη στιγμή που θα εκτυλιχθεί ζωντανά με σάρκα κι οστά, είναι που κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο πικάντικο. Θα βρεθείτε, ρε παιδί μου, και θα αναστενάξουν οι σομιέδες.

Δεν είναι, όμως, μόνο για ζευγάρια που μεσολαβεί απόσταση μεταξύ τους.

Ακόμη και στην ίδια πόλη να βρίσκεστε, ακόμη και μαζί να μένετε, αν ο καθένας έχει δικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μην περνάτε όλη τη μέρα μαζί, το sexting θα δώσει στη σχέση σας μια ανανεωτική πνοή. Έστω και δυο-τρία πονηρά μηνυματάκια ν’ ανταλλάξετε μέχρι να βρεθείτε, θα γυρίσετε σπίτι μ’ άλλη διάθεση.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να μη μείνεις απλά στο κείμενο, αλλά το κείμενο να διακόπτουν πολλά υποσχόμενες φωτογραφίες.

Μπορείς να βγάλεις selfie με τα εσώρουχα ή να δείξεις στον (wannabe) παρτενέρ σου σκέτα τα εσώρουχα και να του πεις «κοίτα τι δε φοράω». Έτσι το έκανε η Amanda Peet στο Togetherness. Μην το παρακάνουμε, όμως, με τις φωτογραφίες και χαλάσει η δουλειά. Ας αφήσουμε και κάτι στη φαντασία του άλλου.

Η συμμετοχή, φυσικά, θα πρέπει να είναι αμοιβαία κι άπαξ και μπεις στο χορό, θα χορέψεις! Δεν τον ανάβεις, μάνα μου, και μετά τον αφήνεις στα κρύα του λουτρού. Αυτό απλά δεν υπάρχει, το ξεχνάμε, είναι αντιδεοντολογικό. Επίσης, δε μας ενδιαφέρει αν είσαι στις μέρες σου και δεν επιθυμούμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Δυο πονηρές κουβεντούλες θέλει ο άνθρωπος, γι’ αρχή τουλάχιστον.

Ωστόσο, μέσα σ’ όλα αυτά, πρέπει να προσέξουμε τρία βασικά πράγματα.

Αρχή αυτών αποτελούν τα ορθογραφικά λάθη. Γιατί να περνάτε τόσο ωραία και ξαφνικά να σου έρθει μήνυμα: «τι φωράς τόρα μορώ;»; Μετά απ’ αυτό ή σου πέφτει για πάντα ή αποκτάς από το πουθενά πονοκέφαλο. Με λίγα λόγια κοιτάς να την κάνεις μ’ ελαφρά πηδηματάκια γιατί η συζήτηση θα εξελιχθεί σε σφαγή της ελληνικής.

Μπορεί να θέλουμε να «βγάλουμε τα μάτια μας» , σε καμία περίπτωση, όμως, προσπαθώντας ν’ αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του άλλου. Αντίστοιχη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε κι όσον αφορά τον αυτόματο διορθωτή. Έχει κλείσει σπίτια κι έχει ανάψει φωτιές.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή και στο τι μοιραζόμαστε με το συνομιλητή μας αν δεν τον γνωρίζουμε πολύ καλά ενώ, τέλος, καλό θα ήταν οι συνομιλίες τέτοιου είδους να διαγράφονται για να μην πέσουν σε λάθος χέρια - μάτια και ξεφτιλιστούμε αμφότεροι.

Καλό, λοιπόν, το sexting αν προσέχουμε όσα πρέπει και με πολλές προοπτικές καθώς φαίνεται. Δεν παύει, όμως, ν’ αποτελεί υποκατάστατο του σεξ και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την αυθεντική σεξουαλική πράξη.

Όπως και να το κάνουμε άλλη αίσθηση έχει ν’ αγγίζεις τον άλλο κι αυτό, ομολογουμένως, δεν πραγματώνεται από μια οθόνη. Γι' αυτό ξεκίνα να διαμορφώνεις κλίμα μέσω μηνυμάτων, αλλά μην καταλήξετε και σόλο καριέρα.

Δώστε ζωντάνια και παραστατικότητα στις λέξεις σας και ζήστε το.   • Facebook Comments
Scroll to Top