728x90 AdSpace

Latest Articles

15 Δεκ 2016

Ζήσε όπως γουστάρεις χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων - Δωράκι - 15 Δεκ 2016Πάτε και κολλάτε στο γαμημένο το φαίνεσθαι και χάνεται την ουσία. Και, όχι, δε μιλάω για την εξωτερική εμφάνιση. Μιλάω για τις συμπεριφορές.

Είναι γνωστό πως, ό,τι και να κάνεις, για κάποιους ανθρώπους θα είσαι πάντα λάθος. Κάθε σου κίνηση θα είναι κατακριτέα και ησυχία δε θα βρίσκεις.

Κεφάλαιο φίλοι:

Μη δούμε άνθρωπο κοινωνικό, αμέσως να τον κακοχαρακτηρίσουμε. Όταν οι γυναίκες κάνουν παρέα με πολλούς άντρες, χαρακτηρίζονται ως πουτάνες.       
Όταν οι άντρες κάνουν παρέα με πολλές γυναίκες, θεωρούνται gay.

Όταν δεν έχουν καθόλου παρέες, είναι απομονωμένοι και μίζεροι αλλά όταν έχουν σχέση πάνε κι εξαρτώνται.

Αυτό, φυσικά, είναι δεδομένο κι εξακριβωμένο με πιστοποίηση από τον Γ.Σ.Η.Ε (Γενικό Σύλλογο Ηλιθίων Ελλάδος), καθώς και τα επερχόμενα.

Κεφάλαιο φίλοι ενώ έχεις σχέση:

Όταν έχεις φίλους και θέλεις να τους βλέπεις και να περνάς έναν «Χ» χρόνο μαζί τους, θ’ ακούσεις την πολυφορεμένη φράση τύπου «Δεν νοιάζεσαι για μένα και με παρατάς για τις παρέες σου.»

Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως.

Όταν βρίσκεσαι σε μία σχέση, είναι φυσικό κι επόμενο (μιλώντας βάσει λογικής) να έχεις και τους φίλους που είχες προτού γνωρίσεις τη σχέση σου ή, ακόμα, και ν’ αποκτήσεις καινούργιους στην πορεία. Αυτό, δε σημαίνει πως δεν νοιάζεσαι τον σύντροφό σου, ούτε πως θέλεις να του κάνεις κάποια κουτσουκέλα. Σημαίνει πως θα συνεχίσεις την όμορφη ζωούλα σου, όπως ήταν προτού μπεις σε μία σχέση, προσθέτοντας ένα ακόμη σημαντικό πρόσωπο στην καθημερινότητά σου.

Στην αντίπερα όχθη, αν είσαι άτομο ολίγον τι αντικοινωνικό, ή κλειστός χαρακτήρας ή για τους προσωπικούς σου λόγους δεν έχεις παρέες και φίλους ή είναι ελάχιστοι, σίγουρα θα έχεις ακούσει το εξής: «Είσαι κολλημένος πάνω μου, δώσε μου λίγο χώρο.»

Για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει κάποιος παρέες, δεν τον καθιστά αυτομάτως κολλημένο πάνω σου ούτε σημαίνει πως είσαι εσύ όλη του η ζωή. Μπορεί να έχει ενδιαφέροντα, χόμπι κλπ. Αν ωστόσο, βλέπεις πως υπάρχει η τάση να προσκολληθεί σ’ εσένα, γιατί δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις, απλά το κόβεις. Ξεκαθαρίζεις τη θέση σου χωρίς ωστόσο να κρίνεις τις επιλογές του άλλου.

Ένα ακόμα «ωραίο» παράπονο που εκφράζεται, είναι πως όταν έχει ο άλλος φίλους που δε σε συμπαθούν, μεταφράζεται αυτόματα στον ηλίθιο εγκέφαλο σου ως «Με ζηλεύουν γιατί σε γουστάρουν.»

Όχι, πανίβλακα φίλε μου, σημαίνει απλά πως δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι με όλους και μπορεί ο δικός σου χαρακτήρας να μην κολλάει με τους δικούς τους. Μπορεί ο/η σύντροφός σου να έχει εκφράσει προβληματισμούς που είχε στη σχέση σας σ’ εκείνους, με σκοπό να δώσουν μια εξωτερική γνώμη, κι εκείνοι να χαλάστηκαν με το πώς συμπεριφέρθηκες στο φιλαράκι τους.
Μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά σίγουρα όχι αυτό που σκέφτηκε το χαζό μυαλό σου.

Αντίθετα, όταν οι φίλοι του συντρόφου σου δείχνουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπό σου, εσύ αμέσως να το κατακρίνεις (μη χάσεις!) και να θεωρήσεις πως «κάποιος/α θα θέλει να μου την πέσει.» 

Δε γυρίζουν όλα γύρω από εσένα, χελοόου! Ξεκόλλα το μυαλό σου κι απλά απόλαυσε τη σχέση σου.

Τέλος, όταν έχεις φίλους και συζητάς μαζί τους προβληματισμούς σου, σου πετάνε την ατάκα τύπου «σου βάζουν λόγια για τη σχέση μας». Ενώ, αν δεν εμπιστεύεσαι κάποιον για να εκμυστηρευτείς τα θέματά σου, σου λένε «βρες έναν άνθρωπο να μιλήσεις, μωρέ, να σου πει μια τρίτη γνώμη»

Κοίτα να δεις τι γίνεται. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα είναι το κύριο νόημα. Έχω τη δική μου προσωπικότητα, με αυτόνομη βούληση, με τα δικά μου «πιστεύω» και ξέρω ακριβώς πώς να συμπεριφερθώ στη σχέση μου χωρίς να επηρεαστώ από άλλους. 

Το να ζητάω μια γνώμη, δε σημαίνει πως θα κάνω ό,τι μου λένε, αλλά ότι θέλω ν' ακούσω μια πιο σφαιρική άποψη από κάποιον που βλέπει τα πράγματα έξω από το χορό και μπορεί να κρίνει καλύτερα ή μπορεί να είχε μια αντίστοιχη εμπειρία και να με βοηθήσει στο πώς να τα διαχειριστώ. 

Από την άλλη, αν δε γουστάρω να το μοιραστώ, γούστο μου και καμάρι μου κι ας φάω τα μούτρα μου. Ντου γιορ τζομπ λέμε!

Κεφάλαιο ρούχα:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! 

Όχι, εντάξει, ας μιλήσουμε σοβαρά, όσο σοβαρά γίνεται.
Αν βάλω σορτσάκι, ειδικά το χειμώνα, θα με πεις πουτανάκι. Δεν έχει σημασία αν θα το φοράω με καλσόν και μπότες, έχει σημασία απλά ότι είναι σορτσάκι. Αν βάλω φούστα, κάτι αντίστοιχο θα ειπωθεί. Αν βάλω κοντό φόρεμα, είσαι πουτανάκι θα μου πεις πάλι. 

Αν βάλω μακρύ φόρεμα, θα μου πεις «πού πας έτσι μωρή καλόγρια». Αν βάλω τζιν με σκισίματα θα μου πεις το κλασσικό «σκύλος σε δάγκωσε;» ή το ακόμα καλύτερο «ποιος σε ξέσκισε;» Αν φορέσω μαγιό, θα με αποκαλέσεις ξετσίπωτη, δεν έχει καμία σημασία αν είναι καλοκαίρι και πάω παραλία. Για το στενόμυαλο κεφάλι σου, όχι δεν έχει.

Αν δε φορέσω τίποτα και βγω γυμνή α)θα με πάνε μέσα για προσβολή δημοσίας αιδούς β) θα γουστάρεις και θα κάνεις μόκο.

Κεφάλαιο Δουλειά:

Αν δουλεύεις βράδυ, ε είσαι πουτανάκι! Αυτό ειδικά το κόλλημα με τις βραδινές δουλειές ποτέ δεν το κατάλαβα. Θα μου πεις «μα θα κυκλοφορείς έξω μόνη σου τέτοια ώρα κι άμα σου την πέσει κανείς…» Ξέρω να προσέχω τον εαυτό μου, σ’ ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον.

Αν δουλεύεις δε σε κάποιον καλλιτεχνικό χώρο, ουυυ εκεί να δεις κράξιμο. «Και είσαι έτσι κι αλλιώς και ψάχνεσαι γι αυτό κάνεις αυτή τη δουλειά κι ανοίγεις τα πόδια σου παντού κλπ κλπ». Κοίτα να δεις πώς πάει. Όταν ο άνθρωπος σέβεται τον εαυτό του και ξέρει τι ζητάει, δεν έχει ανάγκη ν’ ανοίξει τα πόδια του για να προωθηθεί. Γιατί, προπαντός, δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Τον ενδιαφέρει να κάνει αυτό που γουστάρει, να περνάει καλά και να παίρνει τα χρήματα που του αντιστοιχούν. Δεν ψάχνει ούτε χορηγούς ούτε βγήκε για δουλειά για να βρει γκόμενο/α. 

Αν εσύ είσαι τόσο στόκος και θεωρείς κάτι τέτοιο, πρόβλημα δικό σου και κανενός άλλου. Γιατί, εγώ σίγουρα θα συνεχίσω να κάνω ακάθεκτος τη δουλειά μου χωρίς να σου δίνω λογαριασμό.

Αυτά κι άλλα πολλά που, αν καθίσω να τ’ απαριθμήσω, θα εκδώσω βιβλίο, είναι λίγα από τα παραδείγματα της καθημερινότητας που δείχνουν πως κανείς και ποτέ δε θα είναι ευχαριστημένος με όλα.  Πως, ό,τι μα ό,τι και να κάνεις, πάντα θα βρουν κάτι να σχολιάσουν για σενα. 

Ο κόσμος ήταν πάντα κακός και ζηλιάρης και θα συνεχίσει να είναι, μη σου πω θα γίνει και χειρότερος. Γράφ’ τους όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, κάνε τη ζωή σου όπως εσύ γουστάρεις κι ας τους να λένε και να κράζουν.

Στο φινάλε, αυτοί μια ζωή θα ζουν στη σκιά των άλλων γιατί ποτέ δε θ’ αποκτήσουν κάτι σημαντικό στη δική τους. 

Αγνόησέ τους κι άφησέ τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν.  • Facebook Comments
Scroll to Top