728x90 AdSpace

Latest Articles

16 Ιαν 2017

Γιατί να κάνεις σχέση με κάποιον μεγαλύτερο - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 16 Ιαν 2017



Τι 30, τι 40, τι 50; Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, αυτό είναι γνωστό και κάποιοι από εμάς μπορούμε να σας το επιβεβαιώσουμε.

Παρατηρώ πολύ συχνά πως ουκ ολίγοι σοκάρονται όταν βλέπουν ή μαθαίνουν για ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Στην αρχή μ’ εντυπωσίαζε κι εμένα, όχι από θέμα ταμπού, αλλά η ιδέα στο «χάσμα των γενεών». Και να που το σύμπαν για να μου λύσει την απορία με έριξε στα σκαλιά ενός τέτοιου έρωτα και πήρα όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμουν.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, μια τέτοια σχέση είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί σωστά και να διαρκέσει περισσότερο. Κι αυτό, γιατί ένας από τους δύο, και συνηθέστερα ο μεγαλύτερος, θα είναι ο «προσγειωμένος».

Σαφώς και παίζει ρόλο για το ποιος είναι μεγαλύτερος γιατί η ανατροφή και η ωριμότητα στα δύο φύλλα έχουν μεγάλες διαφορές κατά την ενηλικίωση, χωρίς να υποτιμώ κανένα από τα δύο. Όμως και πάλι ερχόμαστε σ’ ένα μεγάλο κεφάλαιο που θ’ αναλυθεί σε κάποιο άλλο άρθρο.

Πολλοί και ιδιαίτερα ο γυναικείος πληθυσμός, θα ρωτήσει «ναι, αλλά είναι καλό να είσαι μονίμως προσγειωμένος;» Εγώ θα σας πω πως «ναι». Το να είσαι ρεαλιστής δε σημαίνει πως δεν είσαι ρομαντικός ή δεν μπορείς να φερθείς με τρυφερότητα στο άλλο σου μισό. Ίσα-ίσα που ο ρεαλισμός σου κάποιες φορές σου δημιουργεί την ανάγκη να φτιάξεις το ροζ συννεφάκι σου και τις φούσκες σου και είναι πολύ πιο έντονα.

Ο μεγαλύτερος, λοιπόν, έχοντας υπάρξει κι αυτός από το νεαρό και εφηβικό της ηλικίας, μπορεί να σε προσεγγίσει και να σε καταλάβει πολύ πιο εύκολο και αβίαστα απ’ ότι ένας συνομήλικος. Έχει περάσει την τρέλα του φοιτητή, έχει κάνει τις βλακείες της εφηβείας, έχει πληγωθεί κι έχει πληγώσει κι έχει το μυαλό να τα ξαναζήσει μαζί σου και να σου πει με τι δε θα περάσεις καλά ή πού κάνεις λάθος.

Από την άλλη σκοπιά, το «μικράκι» της σχέσης, έχει όλη εκείνη τη φρεσκάδα και την όρεξη που ο ενήλικας ίσως και να έχει ξεχάσει, «περασμένα μεγαλεία» δε λένε;

Είναι εκείνο που θα τον παρακινήσει να πάνε για περπάτημα στη θάλασσα στις τρεις το πρωί με το κρύο να σου σταματάει την καρδιά. Είναι εκείνο που θα σε προκαλέσει με τις πονηριές του μέσα στο γνωστό σας στέκι και δε θα ξέρεις πώς ν’ αντιδράσεις και τόσα άλλα πράγματα που δε χωράει το μυαλό σας. Αυτά είναι που τον ανανεώνουν, τον εξιτάρουν και γουστάρει να σε ακολουθήσει και να σε νοιαστεί όσο χρόνο κι αν του πάρει.

Το μικρό της σχέσης, όμως, είναι κι ένας από τους πιο πωρωμένους θαυμαστές του. Φυσικά και δεν το δείχνει, όμως κρυφά μέσα του, όταν ο μεγάλος της σχέσης εξηγεί πράγματα ή μιλάει, τον θαυμάζει και χαίρεται που ανήκουν ο ένας στον άλλον.

Ακόμη ένα που δεν περίμενε κανείς να συμβαίνει, είναι η κτητικότητα.
Είχα από πάντα στο μυαλό μου πως ο μεγαλύτερος στη σχέση δε θα έχει ανάγκη να ζηλέψει ή να δείξει τι έχει. Και να που και σ’ αυτό έπεσα τελείως έξω. Όχι μόνο είναι κτητικός αλλά καμαρώνει και επιδεικνύει πολύ συχνά τη γυναίκα που στέκεται δίπλα του και, όχι, δεν το λέω σαν μειονέκτημα.

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσει ν’ ανήκει κάπου που τη σέβονται, την καμαρώνουν και τη φροντίζουν;

Η ζήλια του, δεν έχει ως βάση εσένα, αλλά αυτούς που σε περιβάλλουν κι αυτό γιατί τα έχει κάνει, τα έχει ζήσει και ξέρει. Ο μικρός της σχέσης από την άλλη, ζηλεύει με τον παιδικό τρόπο, τον λογικό, ίσως, σε όλους .

Η κατανόηση είναι στο καλύτερό της επίπεδο! Σου μιλάει και δε βαριέσαι όπως συμβαίνει με όλους τους ενήλικες γύρω σου. Κρέμεσαι από το στόμα του για μια του κουβέντα κι εκείνος από το δικό σου γιατί είσαι η νεότερη γενιά και όσο και να είναι μέσα στα πράγματα και την τεχνολογία, υπάρχουν στιγμές που θέλει οδηγό. Κι είναι όμορφο να είσαι εσύ ο δικός του.

Μην περιμένεις μεγάλα λόγια και φαμφάρες, υπάρχουν κι εξαιρέσεις βέβαια. Προτιμούν να κάνουν πολλά και να λένε λίγα για να έχουν κύρος. Και τα κάνουν.

Τι 30, τι 40, τι 50, παιδιά; Σημασία έχει να γουστάρετε ο ένας τον άλλον με κάθε κύτταρό σας. Να υπάρχει σεβασμός ανεξάρτητα της ηλικίας ή των εμπειριών, να υπάρχει για όλο αυτό που φτιάχνετε μαζί.

Να είστε μαζί σε όλα, να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν κι όχι απλά για το φαίνεσθαι. Κι όσο για τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα συναισθήματα, θα έρθουν στην ώρα τους με τον «μεγάλο» σας έρωτα.




ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top