728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Ιαν 2017

Μείνε με τον εαυτό σου κι ασε με να ζήσω ευτυχισμένη - Μαρίνα Μαγουλιανού - 30 Ιαν 2017
Λοιπόν, για να τελειώνουμε, εγώ με μένα τα έχω καλά! Έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω. Το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, το έχω επωμιστεί. Εγώ είμαι εγώ και τα ‘χω βρει με τη δική μου φάτσα. Μπορώ να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέπτη. 


Ήμουν ειλικρινής. Προσπάθησα. Δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν έλεγα άλλα κι άλλα έκανα πίσω απ’ την πλάτη σου. Τόσο απλά. Δε σ' εξαπάτησα και δε σε διέβαλα.
Κι όταν είδα πως, όχι απλά δεν πήγαινε, αλλά πλέον μου έβγαζες τον χειρότερο μου εαυτό στην επιφάνεια, προτίμησα να το τελειώσω, παρά να βολευτώ.

Με αξιοπρέπεια. Κι όταν οι δικοί σου με ρωτούσαν το γιατί, τους παρέπεμπα σε σένα. Σεβάστηκα τον εαυτό μου, σεβάστηκα το γεγονός ότι ήταν δικοί σου άνθρωποι και δεν είπα τίποτα. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος.

Δε μ' απασχολεί αν είχες τα κότσια να τους πεις την αλήθεια ή αν τους γέμισες ψέματα, στην τελική δε με πειράζει αν φανώ η κακιά. Εγώ έπραξα σύμφωνα με την ηθική μου και νιώθω εντάξει. Εσύ φάνηκες μικρός κι έπεσες στα μάτια μου.

Τώρα πλέον, όταν κάποιος με ρωτήσει μετά από το κακό που μου έκανες για το τι κάνεις εσύ ή τι σκέφτεσαι, απλά απαντάω ότι δεν είναι δικό μου θέμα αλλά δικό σου.  Έκανα την επιλογή μου. Χώρια σου. Μπορεί να μ' έκανες να πονέσω, αλλά τελικά εσύ είσαι αυτός που πρέπει να ζήσει με τον εαυτό σου. 
 
Εγώ κοιμάμαι ήσυχη τις νύχτες. Απ' όλο αυτό που έγινε, τελικά βγήκα καλύτερη και πιο δυνατή. Μπορεί να ξόδεψα ποταμούς δακρύων για να καθαριστώ και να το βγάλω όλο αυτό από μέσα μου, αλλά τα κατάφερα και είμαι καλά. Εσύ;

Ονειρεύομαι. Γελάω. Κάνω νέα αρχή. Έχω καινούργιους στόχους. Εμπιστεύομαι ξανά την καρδιά μου χωρίς φόβο. Προχωράω. Χαίρομαι για τη δύσκολη επιλογή που έκανα. Μάτωσα αλλά άξιζε. Ξαναβρήκα τον εαυτό μου. 
 
Πίστεψε με, εύχομαι να είσαι καλά. Δε μου έχει μείνει πίκρα ή παράπονο. Ελπίζω να έχεις βρει την ευτυχία στα μάτια κάποιας άλλης. Άλλωστε, έφταιγα κι εγώ. Σε χρησιμοποίησα κι εγώ. Ασπίδα στους φόβους μου. Να πιαστώ.

Η διαφορά μας ήταν ότι μπορεί να σε χρησιμοποίησα, αλλά δε σε έριξα στον πάτο. Όσο ήμουν εκεί, ήμουν δίπλα σου, σε στήριξα, σε βοήθησα στις δύσκολες σου. Γι αυτό είμαι γαλήνια.

Αλλά φρόντισε να μη σε δω ποτέ μπροστά μου. Δεν ξέρω πώς θ' αντιδράσω. Είσαι ο μόνος που κατάφερε να βγάλει από μέσα μου τόσο σκοτεινά συναισθήματα. Δε θέλω να τα δω να ξαναζωντανεύουν. Δεν ξέρω αν θα μπορώ να τα ελέγξω. 
 
Μακριά μου λοιπόν. Μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους. Δε σου κρατώ κακία, μα δε θέλω κιόλας να σε ξαναδώ ούτε από μακριά. Είσαι μια μελανή σελίδα στην ιστορία μου. Δε θέλω να σε θυμάμαι, δεν έχω κάτι καλό να θυμηθώ. Όλα αποδείχτηκαν ψέματα.

Για να κλείσουμε λοιπόν, μια και καλή, γιατί δε γουστάρω πλέον ν’ ασχολούμαι, να ξέρεις ότι όσο κυρία υπήρξα την πρώτη φορά, αν ποτέ τολμήσεις κι αξιώσεις το παραμικρό, να ξέρεις ότι θα σε ξεσκίσω με τα ίδια μου τα νύχια. Κυριολεκτώ.
Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top