728x90 AdSpace

Latest Articles

23 Ιαν 2017

Σε έναν καφέ και ένα γέλιο βρίσκεται το νόημα της ζωής μας - Μαρίνα Μαγουλιανού - 23 Ιαν 2017


Κάθε μέρα τα ίδια. Δουλειά, σπίτι, παιδιά, υποχρεώσεις, νοικοκυριό. Κι όλα χρειάζεται να είναι έτοιμα στην ώρα τους και τρέχα να προλάβεις! Πίεση, τρέξιμο κι ο χρόνος για χαλάρωση και προσωπική ευχαρίστηση μηδαμινός.


Ξυπνάς πρωί-πρωί να ετοιμάσεις και να πας τα παιδιά σχολείο, να τρέξεις στη δουλειά και στη διαδρομή κάνεις download τα θέματα της μέρας που πρέπει να κοιτάξεις.

Κουπί στη δουλειά και φεύγοντας, παίρνεις μιαν ανάσα, σκέφτεσαι μήπως ξέχασες ή παρέλειψες κάτι και «κατεβάζεις» νοερά το to do list της υπόλοιπης ημέρας.
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είσαι στην τσίτα και ο λίγος χρόνος που σου μένει πριν πας για ύπνο, είναι αφιερωμένος στην τηλεόραση ή σε κάποιο βιβλίο. Κάτι που για λίγο θα κάνει το μοντεράκι του εγκεφάλου σου να κλείσει και να ξεκουραστεί.

Άγχος όλα να τα κάνεις, να είσαι αποδοτική στη δουλειά, να φροντίσεις  τα παιδιά, να ανταποκριθείς  στις σύζυγικές σου υποχρεώσεις, να συγυρίσεις το σπίτι που είναι λες και πέρασε τυφώνας!

Σήμερα όμως... Σήμερα έχει μια υπέροχη χειμωνιάτικη λιακάδα και καθώς τρέχεις πέρα δώθε να προλάβεις τις δουλειές σου, βλέπεις μερικές γάτες απλωμένες μακάρια στον ήλιο να γλείφονται νωχελικά κι απορείς γιατί δε γεννήθηκες κι εσύ γάτα να απολαμβάνεις ξέγνοιαστη μέρες σαν κι αυτές!

Και τι δε θα έδινες να μπορούσες απλά να αράξεις κάπου στη λιακάδα, ιδανικά κοντά στη θάλασσα, με όμορφη μουσική, καλή παρέα κι ένα παγωμένο καφέ!
Σκέφτεσαι ότι η Κυριακή αργεί ακόμα και όταν με το καλό έρθει, μπορεί ο καιρός να μην είναι ιδανικός γι αυτό το απλό όνειρο. Οι χειμωνιάτικες λιακάδες δε διαρκούν πολύ. Είτε τις χαίρεσαι ή σε προσπερνούν!

Με αυτή τη σκέψη, σου έρχεται μια παρόρμηση να δώσεις κι εσύ μια μέρα ρεπό στον εαυτό σου! Παίρνεις ένα-δύο τηλέφωνα και τρέχεις παραλιακή για ν’ απολαύσεις τη μέρα.

Το τρέξιμο και οι υποχρεώσεις ποτέ δε σταματούν, είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας ένα πράγμα, ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν. Οπότε όσο σκληρά κι αν δουλέψεις σήμερα, ακόμα κι αν καταφέρεις να τα τελειώσεις όλα, αύριο θα ξεκινήσεις τα ίδια πάλι από την αρχή. 

Αλλά εσύ δεν είσαι αιώνιος, σήμερα ζεις κι είσαι καλά, τώρα! Οι μέρες γλιστρούν μέσα από τα δάχτυλα σου με λίστες πραγμάτων που πρέπει να περαιώσεις. Ουφ!
Σήμερα λοιπόν θα κάνεις κάτι για σένα, μόνο για σένα! Απλά, βασικά και όμορφα πράγματα, δύο καλοί φίλοι, καφεδάκι, κουβεντολόι στη λιακάδα. Η χαρά σου ξεχειλίζει.

Ο καφές μετατρέπεται σε ουζάκι με τους απαραίτητους μεζέδες, τα χάχανα και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν κι εσύ βρίσκεις λίγη από την ξεγνοιασιά των νεανικών σου χρόνων, που τόσο σου έχει λείψει!

Νιώθεις να ανθίζεις κάτω απ’ την λιακάδα, κι όπως πίνεις του ουζάκι σου κι έχεις τον ήλιο απέναντι, νιώθεις σαν να είσαι μέσα σε μια φυσαλίδα ευτυχίας, που τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει!

Τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας στην υγειά μας με ένα τεράστιο χαμόγελο από το ένα αυτί στο άλλο και υποσχόμαστε να το ξανακάνουμε σύντομα, παρόλο που όλοι μας ξέρουμε ότι δε θα κρατήσουμε αυτήν την υπόσχεση…

Μέχρι την επόμενη λιακάδα!Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top