728x90 AdSpace

Latest Articles

13 Ιαν 2017

Σταμάτα να είσαι αναβλητικός! - Κυριακή Τσανικίδη - 13 Ιαν 2017Θα ξυπνήσεις μια βροχερή μέρα και θα κοιτάξεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη και θ’ αντικρίσεις ρυτίδες να διακοσμούν την άλλοτε νεανική επιδερμίδα σου. Τότε, θ’ αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι γιατί ο φόβος σου νίκησε.

Τα χρόνια περνάνε σαν το νερό που τρέχει κι εσύ στάσιμος θαρρείς πως έχεις τη δύναμη να ελέγξεις τη ροή με την οποία κινείται ο χρόνος.

Όμως εκείνος δε δύναται να σταματήσει το τρένο, ούτε καν ν' αμβλύνει την ταχύτητα με την οποία κινείται. Όποιος θέλησε να το προλάβει, κίνησε γη και ουρανό για να τα καταφέρει. Όποιος δε θέλησε, δεν προσπάθησε αρκετά κι έτσι το έχασε.

Πότε ήσουν παιδί, πότε έφηβος, πότε έγινες παππούς. Και τώρα τι; Τώρα τη νιότη αντικατέστησαν τα λευκά μαλλιά και το ρυτιδιασμένο πρόσωπο, τώρα αναρωτιέσαι τι δεν έκανες, τι ήθελες να κάνεις και γιατί δείλιασες.

Όνειρα που έμειναν στη σκέψη σου μονάχα. Ποτέ δεν πάλεψες γι αυτά, αφήνοντας τα ανεκπλήρωτα. Τώρα μετανιώνεις για όλα όσα μπορούσες να κάνεις αλλά δεν έκανες.

Είχες την τάση ν’ αναβάλεις οτιδήποτε αδημονούσες να κάνεις πράξη. Αυταπατήθηκες πολλές φορές πιστεύοντας πως έχεις χρόνο να υλοποιήσεις όλα όσα ονειρευόσουν. Μα ο χρόνος περνούσε κι εσύ τον γέμιζες με δουλειές που δε σ' εξέλιξαν αλλά σε άφησαν ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόσουν.

Και τα όνειρα; Πού πήγαν; Γιατί τα άφησες ανέμελα να πετάνε; Κάθε βράδυ τα σκεφτόσουν κι έπειτα οι σκέψεις σου εμφανίζονταν στα όνειρα σου όταν βρισκόσουν στην αγκαλιά του Μορφέα. Μα όταν ξυπνούσες όλα άλλαζαν κι επανερχόταν η ρηχή πραγματικότητα.

Δεν πάλεψες ποτέ. Γιατί; Τώρα σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο και τις σελίδες του ημερολογίου 20 χρόνια πίσω. Θα ήθελες να ήσουν και πάλι νέος, να γελούσες, να τραγουδούσες, να χόρευες, να ονειρευόσουν, να έκανες τα όνειρα πράξη. Όχι, δε γίνεται.

Τώρα όμως θα γαλουχήσεις τα παιδιά σου καθοδηγώντας τα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πες τους να μην αφήσουν κι εκείνα το χρόνο να περνάει, να μην εγκαταλείπουν όταν αποτυγχάνουν αλλά να προσπαθούν ξανά και ξανά μέχρι να γίνει το πλάνο τους πράξη.

Μάθε τους ν’ αντέχουν την αποτυχία γιατί, για να πετύχουν, πρέπει πρώτα να βιώσουν την ήττα, να ξέρουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν απλώνοντας το χέρι τους στον αντίπαλο σε κάθε περίπτωση.

Το να επαναπαύεσαι σε μια κατάσταση που δε σ’ ευχαριστεί, είναι λάθος. Η ευτυχία, κρύβεται εκεί οπού φοβάσαι ν’ αναζητήσεις, εκεί όπου η δειλία σου δε σου επιτρέπει να πας. Εάν κατορθώσεις να ξεπεράσεις τους φόβους και να πάψεις να είσαι αναβλητικός, ίσως εκείνα που ποθείς πολύ μπορέσεις να τα πετύχεις.

Οι μεγάλες ιδέες σου απαιτούν ένα σχέδιο για να γίνουν εφικτές. Μπορείς να τα καταφέρεις. Αρκεί να πολεμήσεις και να μην εγκαταλείψεις τη μάχη!
Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top