728x90 AdSpace

Latest Articles

5 Ιαν 2017

Το 2017 θα είναι η χρονιά μας - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 5 Ιαν 2017Το 2017 επιτέλους έφτασε. Το γρουσούζικο, κατά πολλούς, 2016, είναι πλέον μακριά κι ας το θυμόμαστε σαν να ήταν χθες.

Πολλά τα γεγονότα που το χαρακτήρισαν κι ακόμη περισσότερα αυτά που σημάδεψαν εμάς.

Τρομοκρατία, θάνατοι, ατυχήματα, eurogroup και μέσα σ’ όλα αυτά, ούτε ένα θετικό. Το να κάνουμε ανασκόπηση του προηγούμενου χρόνου το θεωρώ ανούσιο μιας και θα μας ρίξει ψυχολογικά κι είναι κάτι που φυσικά δε θέλουμε. Προτιμώ, λοιπόν, να πούμε για το καινούργιο έτος που έρχεται, γεμάτο φως, ελπίδα και αισιοδοξία.

Σε όλο τον κόσμο, το υποδέχτηκαν με μουσικές φώτα και χειροκροτήματα σαν να μην είχε υπάρξει άλλη χρονιά. Ίσως γιατί ο κόσμος είχε ανάγκη ν’ αλλάξει το έτος κι ας είναι μόνο ένα νούμερο κι ας ήξερε πως και την επόμενη ημέρα θα είχε την ίδια καθημερινότητα.

Είναι όμως η σκέψη που το κάνει διαφορετικό. Τόσα άσχημα γεγονότα όλο αυτό το διάστημα, είχαμε την ανάγκη για κάτι πολύχρωμο κι αστραφτερό, μπας κι απαλύνουμε λίγο τον πόνο και την πίκρα μας.

Έτσι κι έγινε λοιπόν! Σε όλες τις χώρες του πλανήτη συγκεντρώθηκε ο κόσμος στις πλατείες και στα σπίτια και με δυνατές φωνές, χαμόγελα, δύναμη κι ελπίδα, έδιωξαν το 2016 κι έστειλαν ένα θετικό μήνυμα στο σύμπαν για τον καινούργιο χρόνο που ήρθε.

Του τόνισαν ηχηρά πως θα είναι η καλύτερη χρονιά της ανθρωπότητας. Πως δε θα φύγει κανένας τόσο άδικα, πως όλα θα πάνε καλά και πως θα δώσει η ανθρωπότητα τις κατευθυντήριες γραμμές και καμία ανώτερη δύναμη.

Κι ενώ όλοι επέστρεψαν στη ρουτίνα την επόμενη, μου φάνηκε πως όλοι ήταν διαφορετικοί. Ίσως και πιο ανάλαφροι, πιο χαμογελαστοί. 
Νέοι στόχοι μπήκαν και καθένας από αυτούς μοναδικός.

Κάποιος θέλησε ν' αγοράσει καινούργιο αμάξι, μια κυρία στην καφετέρια της γειτονιάς υποσχέθηκε πως θα χάσει όσα κιλά πήρε τα τελευταία χρόνια.

Ένας πελάτης, μου υποσχέθηκε πως δε θα τον νικήσει η αρρώστια του και κάποια κοπελίτσα που περπατούσε δίπλα μου, υποσχέθηκε να τα πάει καλύτερα με τη μαμά της.

Τόσο ωραίες υποσχέσεις και τόσο όμορφα και λαμπερά όνειρα. Κι όλα έγιναν με το χαμόγελο στα χείλη, γι αυτό και θα πιάσουν. Γιατί θέλει χαμόγελο η ζωή. Ακόμη κι όταν πέφτουμε πρέπει να χαμογελάμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε τραβάει βίντεο. 

Άλλωστε, αν το σκεφτείτε, το χαμόγελο είναι η πιο οικονομική πηγή ενέργειας όχι μόνο για σένα, αλλά και για τον δίπλα σου και για τη γιαγιά στο λεωφορείο και για το παιδάκι που είδες να κλαίει, μα κυρίως για εσένα. Αν ξεκινήσεις εσύ, όλοι θα κολλήσουν.

Γι αυτό θα είναι ωραίο το 2017, γιατί ξεκίνησε με τα δύο καλύτερα χαρακτηριστικά του ανθρώπου: το γέλιο και τα όνειρα.

Και για όσους ήταν μόνοι τους όταν άλλαξε η χρονιά ή δούλευαν ή δεν είχαν σπίτι ή φαγητό ή βρέθηκαν ξένοι σε κάποια άλλη πατρίδα ή ένιωσαν πως τίποτα δε θ’ αλλάξει, εμείς τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα βρουν, ακόμη κι ας μη γυριζόμαστε κι ας κάθονται δίπλα μας και τους αγνοούμε, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Και είμαι σίγουρη πως θα το κάνουμε. Γιατί, αν ο άνθρωπος μπορεί από μόνος του να κάνει το κακό, αναλογιστείτε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για το καλό. Αρκεί να το φανταστούμε και θα γίνει.

Κι όπως μου είπε κάποτε και μια ψυχή: Να ονειρεύεστε με τα μάτια ανοιχτά και τότε, ό,τι επιθυμείτε, θα γίνεται πραγματικότητα!

2017, Καλώς Ήρθες!

ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top