728x90 AdSpace

Latest Articles

9 Απρ 2017

Μάθε να μην κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους και θα εκπλαγείς - Jamie Χονδρογιάννης - 9 Απρ 2017


Ο άνθρωπος είναι ένας γνωστικός τεμπέλης. Του αρέσει να κατηγοριοποιεί το οτιδήποτε και να το βάζει σ’ ένα «ντουλαπάκι» στο βάθος του μυαλού του, ώστε να το βρει πιο γρήγορα όταν το χρειαστεί.

Είναι έτσι απ’ την φύση του. Εξάλλου είναι ιδιαίτερα βολικό να βάλουμε μια ετικέτα πάνω σε κάτι και να το ανασύρουμε από το «ντουλάπι» όταν το χρειαστούμε.


Έτσι λειτουργούμε και στις σχέσεις μας. Διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση το τι είναι κατάλληλοι να μας προσφέρουν, το τι θέλουμε απ’ αυτούς τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα μ' αυτό καθορίζουμε τις σχέση μας.

Λίγο απόλυτο, θα μου πεις. Κατά μεγάλο βαθμό αληθές, θα σου πω. Κι όχι δεν είμαι εδώ να κλαφτώ για την κοπέλα που με βλέπει φιλικά. Δεν είμαι εδώ για να βγάλω αχτί για το friendzone, ούτε να σου πω πως θα ξεφύγεις απ’ αυτό.

Χάνουμε πολλές φορές την ευκαιρία να είμαστε καλά με τον εαυτό μας, μέσα σε σχέσεις που κοιτάμε ποιός θα πάρει περισσότερα απ’ τον άλλο. Λες κι οι σχέσεις είναι παιχνίδι, που όταν τελειώσει, όποιος κερδίσει τα περισσότερα, παίρνει και την παρτίδα.

Ξεχνάμε την μαγεία που προσφέρει το να δίνεις και να απολαμβάνεις άνευ όρων αποδοχή από ένα άτομο δίπλα σου. Πάνω απ' όλα, μας είναι δύσκολο να συνάψουμε σχέσεις χωρίς ταμπέλες.

«Εεε, να μ' αυτήν είμαστε μόνο φίλοι. Μ' αυτήν είμαστε φίλοι, αλλά θα μπορούσα να το δω και διαφορετικά. Αυτήν την έχω μόνο για σεξ και αυτή τη θέλω για γυναίκα μου».

Λες κι οι άνθρωποι γύρω μας είναι ένα σούπερ μάρκετ γεμάτο με προϊόντα. Βρίσκεις αυτό που θες, πληρώνεις και φεύγεις. Θα με ρωτήσεις γιατί είναι κακό αυτό.

Δεν είναι κακό, είναι απλοϊκό και κυνικό. Βάζεις ανθρώπους στη ζωή σου για να ικανοποιήσεις μια ανάγκη. Είναι αναλώσιμοι, όπως κι εσύ γι’ αυτούς. Αν σε ενδιαφέρουν τέτοιες σχέσεις, δεν έχω κάτι να σου πω.

Μπορώ μόνο να μιλήσω για την ομορφιά των σχέσεων που βασίζονται στην πραγματική συμπάθεια. Το να βάζεις ένα άνθρωπο στη ζωή σου, χωρίς ταμπέλες, χωρίς να θέλεις να κερδίσεις κάτι απ' αυτόν, απλά επειδή τον γουστάρεις σαν άνθρωπο είναι τόσο χαοτικό, όσο κι απλό.

Και εκεί πιστεύω πως βρίσκεται η ομορφιά του πράγματος.

Σε τέτοιες σχέσεις νιώθεις καλά, μόνο και μόνο επειδή αυτό το άτομο είναι δίπλα σου. Επειδή δε ζητάτε τίποτα παραπάνω ο ένας απ’ τον άλλο, παρά μόνο το να είστε ο εαυτός σας . Ελπίζω να μη χρειάζεται να σου εξηγήσω πόσο σε γεμίζει αυτό.

Προφανώς δε σου λέω πως μπορείς να συμπαθήσεις όλους τους ανθρώπους ή ότι θα μπορείς να έχεις τέτοιες σχέσεις με κάθε άτομο που θα συναντήσεις.
Αυτές είναι όμως που θα σου μείνουν, αυτές είναι που θα βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό προς τα έξω. Αυτές θα είναι πραγματικές.

Πάντα θα υπάρχουν άτομα στη ζωή σου, τα οποία αποζητούν κάτι από σένα. Πολλές φορές μάλιστα θα προσφέρουν κι αυτοί ένα «ανεπίσημο αντάλλαγμα», οποιουδήποτε τύπου. Θα υπάρχουν όμως και δυο - τρεις που δε θα ζητούν τίποτα άλλο από σένα, πέρα του να είσαι αυθεντικός.

Μην μπαίνεις στο τρυπάκι να κατηγοριοποιείς τις σχέσεις σου. Να βάζεις όλους τους ανθρώπους στο «ντουλαπάκι» που τους ταιριάζει.

Άφησέ τους ελεύθερους. Μερικοί θα σε εκπλήξουν.Jamie Χονδρογιάννης

Γεια σου, είμαι ο Jamie. Είμαι από Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Ψυχολογία. Κάπου στα 14 μου έδωσαν μια κιθάρα. Δεν υπήρξε γυρισμός. Μαζί θα πάμε μια βόλτα στον κόσμο της μουσικής, θα μιλήσουμε για σχέσεις και σεξ, και φυσικά για night life. Αν σε ενδιαφέρει ακολούθησέ με, θα σε κάνω Bon Viveur. Ακόμα κάθεσαι; Πιες ένα σφηνάκι και let me entertain you.;.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top