728x90 AdSpace

Latest Articles

10 Απρ 2017

Μεγάλη διδαχή ο χρόνος - Unknown - 10 Απρ 2017





Έχε εμπιστοσύνη στο χρόνο. Ξέρει πώς να γιατρέψει τις πληγές σου.


Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι για το καλό σου. Λειτουργεί υπέρ σου. Κάθε λεπτό της ώρας βάζει ένα τόσο δα μικρό λιθαράκι για ν’ αφήσεις πίσω σου ό,τι σε έχει πονέσει βαθιά. 

Αφέσου στο τικ τακ του ρολογιού κι όλες οι μπόρες θα πάψουν. Τα σύννεφα θα διαλυθούν κι ο ήλιος θα λάμψει.

Ο χρόνος είναι εκείνος που θα διώξει τη μαυρίλα και θα κάνει το ουράνιο τόξο της εσωτερικής σου γαλήνης ν’ ανατείλει. Θα απαλύνει τις σκληρές γραμμές και γρατσουνιές της καρδιάς σου. Αυτός θα σε κάνει να λησμονήσεις ανθρώπους που σε έβλαψαν και θα φέρει τη μέρα που θα απαλλαγείς από τη σκέψη της συμφοράς που σου προκάλεσαν.

Κάθε χτύπος του ρολογιού θ’ αφήνει πίσω του λίγο απ’ το κατακάθι όσων έζησες κι όσων σ’ έκαναν και πόνεσες.

Είναι χρυσός το κατακάθι του χρόνου. Να το φυλάξεις καλά γιατί αυτό είναι ο πλούτος σου. Σ’ αυτό θα βρεις ποιοι τελικά αξίζουν την αγάπη σου και ποιοι είναι τιποτένιοι κι ανάξιοι των θυσιών σου.

Το χρυσό κατακάθι, που θ’ αφήσει το πέρασμα του χρόνου, θα ξεγυμνώσει πρόσωπα από τις μάσκες τους. Θα σου «ανοίξει τα μάτια» για να δεις τα τέρατα που κρύβονταν πίσω από καλομελετημένα αγγελικά προσωπεία. Θα κάνει την αλήθεια να ξεπροβάλλει στην επιφάνεια λαμπερή και λυτρωτική, όπως είναι πάντα. Αυτό το χρυσό κατακάθι θα είναι η μαγιά για να δημιουργήσεις την υπόλοιπη ζωή σου όπως σου πρέπει. Θα σε κάνει να βρεις τι αξίζεις και ν’ αναθεωρήσεις τις ανθρώπινες σχέσεις που έχτιζες, τελικά εις μάτην.

Χρησιμοποίησέ την και πλάσε στιγμές αληθινές. Διέκρινε με τη μαγιά του χρόνου τους ανθρώπους που είναι πραγματικά όμορφοι στην ψυχή. Φτιάξε το μέλλον σου με τη στόφα των πιο τρελών σου ονείρων. 

Διδαχή μεγάλη ο χρόνος.  Αγάπα τον και κάνε τον σύμμαχό σου στα δύσκολα, στα ζόρικα κι σ’ όσα άλλα είναι να ‘ρθούν.



  • Facebook Comments
Scroll to Top