728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Μαΐ 2017

Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να σε κάνει να ξαναερωτευτείς τη δουλειά σου - Μαρίνα Μαγουλιανού - 26 Μαΐ 2017



Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι που είναι το αλάτι της γης!
Έξω καρδιά είναι και φαίνονται. Αν τύχει να έχεις την ευτυχία, κυριολεκτώ, είναι ευτυχία, να έχεις ένα τέτοιον προϊστάμενο, βιώνεις μια μοναδική εργασιακή εμπειρία.


Πνεύμα ανήσυχο η ίδια, έχω περάσει από διάφορα επαγγέλματα κι έχω σχετιστεί εργασιακά με πολύ κόσμο. Έχω πέσει σε προϊστάμενους που δεν είχαν καμία συναίσθηση του τι κάνουν και γιατί το κάνουν, ίσως γι’ αυτό ξέρω να εκτιμώ έναν καλό leader.

Οι φορές που πραγματικά ξαναερωτεύτηκα τη δουλεία μου, ήταν όταν δούλευα με τέτοιους ανθρώπους. Καλές αναμνήσεις, πολλές γνώσεις, ικανοποίηση απ’ τη δουλειά μου σε καθημερινή βάση και χαμόγελα. Ακόμα και τις ημέρες εκείνες που, όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι all hell broke loose, εσύ είσαι εκεί στις επάλξεις και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Γιατί; Απλά επειδή τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, αγαπάνε και σέβονται αυτό που κάνουν, το κάνουν με όρεξη κι αυτό είναι αισθητό.

Θα φροντίσουν να σε κάνουν να βρεις τα πατήματά σου και ν’ αναπτύξεις τις ικανότητές σου. Μη σε παραξενεύει αν βρουν σε ποιο τομέα έχεις μεγαλύτερη κλίση και σου αναθέσουν αρμοδιότητα ανάλογα με τα ταλέντα σου. Θ’ ακούνε τις ερωτήσεις σου και θα καλύψουν τις απορίες σου. Σπάνια θα πουν «κάνε αυτό». Αυτό που θ’ ακούσεις είναι «κάνε αυτό έτσι επειδή» ώστε να καταλάβεις τη λογική του πράγματος.

Δε φοβούνται να μοιραστούν τις γνώσεις τους, μην τυχόν και τους φας την δουλειά,. 
Γνωρίζουν πολύ καλά την αξία τους και δεν έχουν τέτοιες ανασφάλειες. Θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είστε όλοι μαζί σαν μια ομάδα, μια οικογένεια. Δεν αφήνουν χώρο για κουτσομπολιά αυτοί οι άνθρωποι κι αν πέσει κάτι στην αντίληψή τους θα φροντίζουν να το λύσουν μέσα από διάλογο κι όχι να το αναπαράγουν. Εκεί όλοι μαζί, κι όχι ψιθυριστά πίσω απ’ την πλάτη σου.

Επίσης, είναι οι πρώτοι που θα σηκώνουν τα μανίκια για να γίνει η δουλειά, σαν άλλοι Λεωνίδες στο χτίσιμο του τοίχους των Θερμοπύλων. Όταν δε γίνει καμία στραβή είναι οι πρώτοι που θα μπουν μπροστά και θα υπερασπιστούν την ομάδα τους. Θα τύχουν και οι μέρες που θα χωθείς σε κάποιες υποχρεώσεις που είναι ανιαρές, αλλά το κάνεις με χαμόγελο. Γιατί έτσι είναι πλέον η ψυχολογία σου, ανεβασμένη και βρίσκεις λόγους να χαμογελάς.

Η εμπιστοσύνη που θα δείξουν στο πρόσωπό σου είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να την δικαιώσεις και να τους βγάλεις ασπροπρόσωπους. Θα σου ζητήσουν πολλά, αλλά θα πάρεις τόσα πίσω σε γνώσεις που πάντα κερδισμένος είσαι!

Μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας είμαστε στη δουλειά, καταλαβαίνουμε ότι το περιβάλλον και το κλίμα που επικρατεί εκεί επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας. Επίσης η εργασιακή μας απόδοση έχει άμεση σχέση με την αυτοεκτίμηση μας.

Δεν είναι απλώς υπέροχο να φεύγεις απ’ τη δουλειά μ’ ένα αίσθημα ικανοποίησης και να ξέρεις ότι έχεις δώσει το εκατό τις εκατό του εαυτού σου και τα κατάφερες!

Να ποια είναι η διάφορα του αφεντικό από τον ηγέτη!


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ε.Π και στην Ν.Μ. για κάθε όμορφη εργασιακή ημέρα!




Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top