728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Ιαν 2019

Γεννήθηκα για να είμαι τρελός καλλιτέχνης - Μαρίνα Μαγουλιανού - 14 Ιαν 2019Εγώ όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω τρελός καλλιτέχνης. Το ξέρω μέσα στην καρδιά μου.


Η επιφοίτηση μού ήρθε ένα βράδυ, όταν οδηγώντας μετά από άλλη μια μέρα ατελείωτου τρεξίματος, έπιασε μια καταρρακτώδης βροχή μ’ εντυπωσιακούς κεραυνούς που αυλάκωναν από άκρη σ’ άκρη τον ουρανό.

Δεν ήμουν σε θέση να κάτσω ν’ απολαύσω αυτό το μεγαλείο της  φύσης, αλλά έριχνα κλεφτές ματιές στον ουρανό, τρέχοντας, προσπαθώντας να φέρω σε πέρας τις υποχρεώσεις τις μέρας.

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, είμαι ευχαριστημένη με τη ζωή μου, αγαπάω τη δουλειά μου κι οι υποχρεώσεις μου προκύπτουν από επιλογές που έχω ενσυνείδητα κάνει, οπότε τις κάνω χωρίς να παραπονιέμαι, αντίθετα, με χαμόγελο.

Αλλά να, ξέρω ότι υπάρχει πολλή τρέλα μέσα μου, πολλή ζωή κι εμπειρίες που έχω ακόμα να ρουφήξω. Δεν έχω κουραστεί και το μυαλό μου είναι τόσο νέο, όσο τρελή είναι η καρδιά μου.

Έχω στόχους κι όνειρα και πραγματικά είμαι απ’ τα άτομα που λέω ότι δε μου φτάνει μια ζωή να ζήσω! Έχω τόσα να κάνω, τόσα να μάθω που θέλω πέντε-έξι ζωές τουλάχιστον. Ή, εν πάση περιπτώσει, ας κάνει κάτι και η επιστήμη με την κλωνοποίηση. Με δυο τρεις κλώνους θα τα βολέψω!

Γι’ αυτό είμαι επιλεκτική με τα πράγματα που επιλέγω να επενδύσω τον χρόνο μου, προσπαθώ να χωρέσω, όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες σε μια ζωή. Ατενίζω τα πρώτα «άντα», αλλά νιώθω εικοσιπέντε.

Αν με ρωτήσεις πως φαντάζομαι τον εαυτό μου στα πενήντα μου, θα σου πω ότι θα περνάω ξανά την εφηβεία μου, με ορμή και καινούργια ενδιαφέροντα να μου γεμίζουν τη ζωή και τρελά όνειρα να μου συνεπαίρνουν το κεφάλι!

Μ’ ένα σακίδιο στην πλάτη, αναζητώντας νέες περιπέτειες και γνώσεις. Με ταξίδια στον κόσμο και μέσα μου! Να ρουφάω τη ζωή ως το μεδούλι και να ζητάω κι άλλο!

Απορώ με τους ανθρώπους που όταν παντρεύονται και κάνουν οικογένεια θεωρούν ότι έχουν κλείσει σαν άνθρωποι κι εφησυχάζονται σε μια ρουτίνα. Είναι φορές λοιπόν που αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να καθίσω σε μια μεριά τον πωπό μου!
Ευλογία είναι αυτό ή κατάρα; Εγώ πάντως το νιώθω ευλογία τις περισσότερες ώρες.

Γι’ αυτό σου λέω, θα γίνω τρελός καλλιτέχνης και θα καταπιαστώ με όλες τις τέχνες. Γιατί μόνο μέσα απ’ αυτή την ιδιότητα μπορώ να τα κάνω όλα αυτά.

Να σου πω πως φαντάζομαι τη ζωή, σαν να ‘ναι θάλασσα κι εγώ τώρα δροσίζω τον εαυτό μου με ομορφιά, γνώση κι εμπειρία και μ’ αρέσει τόσο πολύ που θέλω να κάνω μια βουτιά και να βρεθώ μέσα της.
Από ηθοποιός, φωτογράφος και συγγραφέας, μέχρι ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι μου!

Οπότε κοιτάω να επιτύχω τους πρακτικούς στόχους που έχω θέσει και ν’ αρχίσω να επινοώ από την αρχή τον εαυτό μου, αφήνοντάς τον να ξεδιπλωθεί σε όλα του τα πλάτη και τα μήκη, αποκαλύπτοντας τις ηλιόλουστες βουνοκορφές και τ’ απάτητα ρουμάνια με το μόνο αποτελεσματικό τρόπο που ξέρω.

Την τέχνη, την έκφραση και το μοίρασμα. Με τον μόνο τρόπο που μπορώ να μεταδώσω όλη αυτή την θεϊκή τρέλα, ώσπου να γίνει μεταδοτική!
Μαρίνα Μαγουλιανού

Γεννήθηκα σ' ένα νησί ηλιόλουστο, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού, την ώρα που ο ήλιος ακρακουμπούσε την θάλασσα. Είμαι πλάσμα των αντιθέσεων, καρπός πάθους άκρατου αλλά και παιχνίδι της τύχης. Τα χρόνια που τριγυρίζω, τα με τον καλύτερο τρόπο: γνωρίζω και αγαπώ ανθρώπους. Βρίσκω το θαύμα και τη μαγεία που κρύβει η καθημερινότητα. Νιώθοντας καταραμένη (Στοιχειωμένη από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, δεν μπορώ να επαναπαυτώ και να βολευτώ σε μια οριοθετημένη, τακτοποιημένη ζωή) αποφάσισα να κάνω τον εαυτό μου καλύτερο και να τον μοιραστώ μέσω της τέχνης. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top