Menu

Και τι έγινε αν φας τα μούτρα σου;




Δειλία και έρωτας δεν πάνε μαζί. Δεν κολλάνε, δεν ταιριάζουν. Καταστροφικός συνδυασμός για τους εμπλεκόμενους.


Ο έρωτας θέλει τόλμη. Κι αν δεν την έχεις… να τη βρεις! Διαφορετικά θα είσαι πάντα ο χαμένος.

Και την έχεις την τόλμη που χρειάζεται. Είναι κρυμμένη μέσα σου και μόνο ο έρωτας μπορεί να την αφυπνίσει. Η δύναμη για να κερδίσεις το άλλο σου μισό είναι αρκετή για να σε απαλλάξει απ’ τη δειλία σου.

Για να ζήσεις τον έρωτα πρέπει να μάθεις να αψηφάς, να μη δεχτείς τα πρέπει και να αρνηθείς κάθε είδους συμβιβασμό, να καταργήσεις τα καλούπια.
Προτιμάς δηλαδή, να στέκεσαι απλός θεατής την ώρα που χάνεις μέσα απ’ τα χέρια σου τον έρωτα; Εκεί δειλός στη γωνιά σου με το κεφάλι σκυμμένο χωρίς να δώσεις τη μάχη σου;

Ναι, σε σένα τα λέω! Σε σένα που έχασες τον έρωτα γιατί δεν τόλμησες ποτέ. Γιατί πάντα κάποιο εμπόδιο θα έβρισκες σα δικαιολογία και θα τα παρατούσες στη στιγμή.

Όπως, ότι ο έρωτας σου δεν ταιριάζει με τις κοινωνικές μαλακίες που λέγονται πρότυπα.

Μπορεί να έχετε το ίδιο φύλο, να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος ή μικρότερος, να είναι άνεργος ή αλλοδαπός και πολλά ακόμα.

Και τι σημαίνει αυτό; Με τα κοινωνικά πρότυπα θα πέσεις στο κρεβάτι; Αυτά θα σου κρατούν το χέρι; Ή μήπως αντέχεις γι’ αυτά να θυσιάσεις το άλλο σου μισό;
Είσαι δειλός αν το κάνεις! Ανάξιος να ερωτευτείς. Κανένας ερωτευμένος δεν πρέπει να παραδίδει τόσο εύκολα τα όπλα.

Ακόμα και τίποτα απ’ αυτά να μη συμβαίνει, πάντα κάτι θα δυσκολεύει τον έρωτα.
Μπορεί να βρίσκεται σε σχέση ή να σε έχει απορρίψει την πρώτη φορά ή να αγνοεί παντελώς την ύπαρξή σου. Εσύ εκεί πρέπει να τολμήσεις. Να προσπαθήσεις.
Άνοιξε την καρδιά σου, άσε τα συναισθήματα να κάνουν αυτό που πρέπει και ποτέ δεν ξέρεις πόσο χιούμορ έχει η ζωή και πως μπορεί να στα φέρει.

Μπορεί να πέσεις με μετωπική στο έδαφος ή να πετάξεις με μιας στα σύννεφα. Κανείς δεν είπε πως ο έρωτας είναι εύκολο μονοπάτι. Βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές σου.

Αν είσαι δειλός δε σου χαρίζεται και σε εγκαταλείπει. Αν πάλι αποδειχθείς τολμηρός, τη βρίσκει απίστευτα και πάντα στο τέλος θα σ’ ανταμείψει.

Μπορεί πολύ εύκολα πίσω απ’ τη δειλία σου να κρύβεις τον εγωισμό σου και το φόβο να μην πληγωθείς, αλλά πότε δε θ’ αποκτήσεις αυτό που στ’ αλήθεια ποθείς.
Για να βρεις το θάρρος να διεκδικήσεις αυτόν που κάνει την καρδιά σου να τρελαίνεται και το μυαλό σου να αποσυντονίζεται, πρέπει να ρισκάρεις και να είσαι διατεθειμένος να ρίξεις εγωισμό και αξιοπρέπεια.
Γιατί ο έρωτας αλλιώς δεν έχει πλάκα ούτε και νόημα.

Αν δε φας τα μούτρα σου, δεν θα ‘χει αξία αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Με την τόλμη σου δίνεις αξία σ’ αυτό που θες να ζήσεις και στον πρωταγωνιστή που εσύ έχεις επιλέξει να κερδίσεις.


Γιατί ο έρωτας στην τελική, αναγνωρίζει μόνο ένα σώμα και μια ψυχή. Και για να τα κάνεις δικά σου πρέπει να ελευθερωθείς από τη δειλία σου.