728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Νοε 2015

Φέρε σε μένα το μαστίγιο, Τάκη! - Ράινα Μελισσηνού - 30 Νοε 2015




Βρέθηκα τις προάλλες σε μια γυναικοπαρέα και δεν συζητούσαμε για συνταγές μαγειρικής, όπως όλοι οι άντρες νομίζουν, αλλά για το σεξ. Αναφερθήκαμε σ’ όλες αυτές τις νέες τάσεις της μόδας, που θέλουν τα αρσενικά βαρβάτα και τα κορίτσια υποτακτικά να εκτελούν τις εντολές του αφέντη.


Είπαμε για την ελαφριά λογοτεχνία που κατάφερε να ξεσηκώσει τη μέση Ελληνίδα, Ευρωπαία, Αμερικανίδα που δεν ήταν και πολύ προχωρημένη σ’ αυτά τα θέματα και να την κάνει να δει το πράγμα «αλλιώς». Και εγώ σου λέω, πως το είδε. Και είχε όλη την καλή διάθεση να ανανεωθεί.

Όμως εσύ τι πιστεύεις ότι συνέβη πραγματικά; Ας υποθέσουμε πως και μαζεμένες ονειρώξεις με τον Christian Grey είχε, ίσως μπήκε να χαζέψει και στα διαδικτυακά sex shops τους δονητές που χρησιμοποιούσε η Anastasia και τα μαστίγια με τις 13 ουρές με τα οποία την χτύπαγε εκείνος ανελέητα. Μετά; Εγώ σου λέω πως ίσως να έκανε και την υπέρβασή της και να αγόρασε κάποιο από αυτά που της είχε μπει στο μάτι.

Ένα βράδυ, λοιπόν, βρήκε το θάρρος άναψε όλα τα ρεσώ του σπιτιού και έβαλε τον Τάκη απέναντι να του διαβάσει τις επίμαχες σελίδες του βιβλίου για να το παίξουν το εργάκι. Ποια νομίζεις ότι είναι η συνέχεια; Ο Τάκης αφού πήγε να τον πάρει ο ύπνος με την ανάγνωση του οργίου, κούνησε επιδοκιμαστικά το κεφάλι του και είπε να της κάνει το χατίρι. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή είναι μεγάλη καρδιά. Έτσι, την άρπαξε από το μαλλί και της άστραψε και δυο σφαλιάρες που της έφυγε το σαγόνι. Μετά -όπως εκείνος νόμιζε ότι έλεγε το βιβλίο- την πήδηξε και την άφησε ημιλιπόθυμη και έφυγε από το δωμάτιο ικανοποιημένος ότι έχει εκπληρώσει τον σκοπό του ως «γαμάω και δέρνω».

Κάπως έτσι ανανεώθηκε η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών της διπλανής πόρτας. Η καημένη η γυναίκα που αλλιώς το είχε φανταστεί και αλλιώς της προέκυψε έβαλε το βιβλίο στο ράφι και πήγε να κρύψει κάπου βαθιά σε κανένα ντουλάπι το ερωτικό βοήθημα που είχε αγοράσει. Μην το βρουν και τα παιδιά και δεν ξέρει τι να τους πει.

Διότι, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, όλα αυτά τα σαδομαζοχιστικά πολύ τους βόλεψαν τους άντρες της γενιάς μας. Παλιά ο άντρας για να ρίξει στο κρεβάτι μια γυναίκα, έπρεπε και τον καλό τον λόγο να πει και ποτό να κεράσει και να ανάψει και κανα κερί και να βάλει και μια μουσική μόλις μπουν στο σπίτι. Τώρα έχουμε επιστρέψει στην παλαιολιθική εποχή, που βάζει στον ώμο το ρόπαλο και βγαίνει για το κυνήγι. Πολύ βολικό γιατί, όπως και να το κάνεις, υπάρχει ακόμα στο DNA τους.

Βρίσκεται λοιπόν η γυναίκα της διπλανής πόρτας, που είναι από τη φύση της υποτακτικό και στωικό ον και τρέχει καθημερινά να προλάβει τις δουλειές, τα ψώνια, τα αγγλικά των παιδιών… Λέει ήδη πολλά «ναι» σε αφεντικά, συγγενείς, δασκάλους, γιατρούς, υποχρεώσεις κλπ. Γιατί εσύ θεωρείς ότι πρέπει να παίξει τον ίδιο και απαράλλαχτο ρόλο στο κρεβάτι;

Όπως προέκυψε τελικά από την κουβέντα μπορεί κάποιες από εμάς να δοκίμασαν το ξύλο στο κρεβάτι, αλλά κατέληξαν πως προτιμούν τον καπλαμά! Διότι, δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά ο Grey και οι όμοιοί του ήρωες της ελαφριάς λογοτεχνίας την υποταγή την επιδίωκαν μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι. Στην καθημερινότητα η ηρωίδα ζει μέσα σε αμύθητη χλιδή και εκείνος σκίζεται να εκπληρώσει κάθε επιθυμία της. Να της αγοράσει κινητά, φορέματα, αυτοκίνητα και σπίτια, να τη συνοδέψει σε δεξιώσεις να της κάνει πάρτι έκπληξη και πολλά άλλα.

Στην πραγματική ζωή όμως η γυναίκα της διπλανής πόρτας συνεχίζει να μην είναι η Anastasia Steele, αλλά η Μαίρη η Παναγιωταρά. Έτσι έρχεται και κάνει αντίθεση η σφαλιάρα, Τάκη. Διαφορετικά, άστο δεν πειράζει… Φέρε σε μένα το μαστίγιο!




                                          

Ράινα Μελισσηνού

Όταν ήμουν μικρή έγραφα σε χαρτοπετσέτες, αλλά κανείς δεν με διάβαζε. Αργότερα ανακάλυψα πιο αποτελεσματικούς τρόπους και περιπλανήθηκα από περιοδικά, σε εφημερίδες και διαφημιστικές καταχωρήσεις. Έχω γράψει από σενάριο για ταινία μέχρι και διαφήμιση για σκυρόδεμα. Τα τελευταία χρόνια με συναρπάζει το blogging κι εδώ υπόσχομαι να γράφω απλά για την πολυπλοκότητα της ζωής. Έτσι όπως τη ζω καθημερινά μέσα από τα μάτια των παιδιών μου.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top