728x90 AdSpace

Latest Articles

28 Νοε 2015

Σε γνώρισα στο διαδίκτυο - Unknown - 28 Νοε 2015




-Γεια, τι κάνεις;
- Καλά είμαι εσύ;
- Μια χαρά και εγώ! Τι ψάχνεις;


Αυτή είναι μια τυπική συζήτηση σε μία ιστοσελίδα γνωριμιών, μάλλον η αρχή του κακού συνήθως.

Σʾ αυτή τη σύγχρονη εποχή, οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων έχουν περιοριστεί και απλουστευτεί, καταλήγοντας σε απρόσωπες. Έχει χαθεί το φλερτ μεταξύ τους κι οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο έχουν, πλέον, αντικατασταθεί με διαδικτυακές. Γιατί, όμως έχει συμβεί αυτό; Ποιος ο λόγος συνομιλίας πίσω από μια οθόνη;

Ο κόσμος σʾ άλλες γενιές δεν είχε τις ανέσεις που έχουμε εμείς σήμερα. Τότε τα πράγματα ήταν απλά, αργά και επίπονα. Αν σε κάποιον άρεσε μια κοπέλα, μόνο με ένα βλέμμα την έκανε να το καταλάβει. Αργά γιατί μέχρι να βρει την ευκαιρία να της δώσει το ραβασάκι (συν το να ξεφύγει απʾ τον στρυφνό πατέρα της) με την ώρα και το μέρος για να  συναντηθούν, μπορεί να περνούσαν αρκετές εβδομάδες. Και επίπονα γιατί ο νεαρός μπορεί να κατέληγε με μια καλοσερβιρισμένη  χυλόπιτα στη μούρη, όπου οι κόποι εβδομάδων πηγαίνανε περίπατο.

Τώρα ας περάσουμε σε μια άλλη διάσταση, τα γνωστά σε όλους chatrooms ή αλλιώς σελίδες γνωριμιών. Κατά καιρούς,  έχουμε δει στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο διαφημίσεις από σελίδες όπως το Perfectdate.gr, Badoo, Twoo κ.α.
Τα συγκεκριμένα προσφέρουν ένα άνετο περιβάλλον μʾ έξυπνες αναζητήσεις κι επιλογές προτιμήσεων από το αν ψάχνεις άντρα ή γυναίκα μέχρι και τι φαγητό τρως. Μʾ αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις το αναλυτικό προφίλ σου που είναι προσβάσιμο από τους χρήστες που εμφανίζονται στην καρτέλα «επισκέπτες».

Η συνομιλία ξεκινάει. Φτύνεις τον κόρφο σου, κάνεις το σταυρό σου και εύχεσαι να βρεις κάτι φυσιολογικό, ναι… Οι άνθρωποι σε τέτοιες ιστοσελίδες μόνο φυσιολογικοί δεν είναι, ή τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία τους.

Συνήθως όλα ξεκινάνε με ένα «γεια, τι κάνεις» και μετά τσουπ! μια φωτογραφία με το άτομό του και τσουπ! μια άλλη με το μόριο του. Γιατί; Δεν κάνουμε εδώ βιολογία, παιδί μου, να σε γνωρίσω θέλω! Και μετά με την σειρά του, ο πομπός ρωτάει αν διάβασες το προφίλ του. Τι να πεις τώρα κι εσύ, ε;

Στα chatrooms οι χρήστες χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες οι «θέλω σχέση» και οι «θέλω σεξ» και όταν αυτές οι δυο ομάδες μπλέκονται θρηνούμε θύματα. Όμως, όπως και στην πραγματικότητα με τους ανθρώπους υπάρχουν εξαιρέσεις, έτσι και σʾ αυτές τις σελίδες υπάρχει ο ένας και μοναδικός με τον οποίο θα καταλήξετε σε μια καφετέρια ή σε μπαρ για να περάσετε χρόνο μαζί και να γνωριστείτε καλύτερα. Ενδέχεται, μάλιστα, να είναι και το άλλο σου μισό. Γιατί όχι;

Δεν ξέρω αν μπορώ να κατακρίνω αυτές τις σελίδες ή να τις επιδοκιμάσω γιατί, κακά τα ψέματα, η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και οι σχέσεις των ανθρώπων σʾ επίπεδο επικοινωνιακό έχουν περάσει πίσω από μία οθόνη, είτε αυτή είναι ο υπολογιστής είτε είναι το κινητό σας.

Αυτό που θα σας συμβούλευα είναι να βγείτε έξω, να φλερτάρετε, να γελάσετε, να περάσετε καλά και ν ʾαγαπηθείτε. Δε χρειάζεται να είστε επί ώρες κολλημένοι στον υπολογιστή σας για ένα μήνυμα.

Βγείτε έξω και κάπου εκεί είναι ο άνθρωπός σας. Έχετε την αντοχή να τον βρείτε; Στο χέρι σας είναι!



  • Facebook Comments
Scroll to Top