728x90 AdSpace

Latest Articles

3 Νοε 2015

Χτίσε την προσωπικότητά σου χωρίς πρότυπα - Κατερίνα Μοχράνη


Kylie Jenner, Kim Kardashian, Miley Cyrus, Justin Bieber, Οne Direction και δε συμμαζεύεται. Θες κι άλλους;

Taylor Swift, Rihanna, Selena Gomez -να ναι καλά το κορίτσι γιατί είναι και άρρωστο!-, Beyόnce και  Angelina Jolie -καλά, πες πως επειδή είναι μανούλες κι η δεύτερη φιλάνθρωπος σώζεται η κατάσταση.

Θα μου πεις: «κι η Kim μανούλα είναι!», αλλά μη θυμηθούμε τα κατορθώματά της με το πασίγνωστο ροζ βίντεο. Μπορεί κι οι υπόλοιπες να έχουν αλλά, κουκλίτσα μου, τα δικά τους δε βγήκαν στη δημοσιότητα, ούτε τις έκαναν διάσημες! Και δεν είναι μόνο οι χολιγουντιανοί.

Η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί και με ελληνικά, αλλά καλό θα είναι να μην τους αναφέρω γιατί θέλω να γράψω και να ζω και την άλλη εβδομάδα!

Για ποιο λόγο η λίστα; Διότι όλοι οι παραπάνω, Έλληνες και μη, αποτελούν πρότυπα για τη σημερινή νεολαία. Όχι για όλη, αλλά για ένα ποσοστό της τάξεως του 80 τοις εκατό. 

Είναι νέοι. Διάσημοι. Όμορφοι. Με πολυτάραχες ζωές. Με «τέλειο» στιλ σε ρούχα, μαλλιά και πάει λέγοντας. Με πανάκριβα αυτοκίνητα, μηχανές, σπίτια. Έχουν πάνω από 40 εκατομμύρια ακόλουθους στα social media έκαστος κι εκατοντάδες φίλους ο καθένας. Διακοπάρουν ασυστόλως. Πίνουν σαμπάνιες και βουτάνε θεαματικά από τα κότερά τους. Φτώχεια καταραμένη!

Μετά έχουμε τη νεολαία μας. Αυτούς τους πανέξυπνους(;) ανθρώπους που θα μας πάνε μπροστά και βάζω και τον εαυτό μου μέσα -γιατί στα 23 μου είμαι νεότατη!. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ποστάρουν φωτογραφίες στο Instagram για να μαζέψουν ακόλουθους. Τα κορίτσια φωτογραφίζονται με τα πανάκριβα «τριγωνικά» μαγιό τους. Τα αγόρια με σαμπάνιες, πούρα, μηχανές, αυτοκίνητα και πάει λέγοντας.

Η Μύκονος δίνει και παίρνει. Η σαμπάνια ρέει κι… όπα! Κάτσε λίγο! Κι εγώ κάνω διακοπές στη Μύκονο, αλλά δε βγάζω έκτακτο δελτίο. Δε θυμάμαι τον εαυτό μου να λούζεται με τη σαμπάνια λες κι είμαι η Κλεοπάτρα, κι ούτε να βάφομαι λες κι έχουμε μόνιμο Halloween στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να ποστάρω φωτογραφίες.

Ίχνος προσωπικοτήτων ανύπαρκτο. Όλοι είναι ίδιοι. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις αγόρια με το ίδιο μαλλί, με το ίδιο στιλ σε ρούχα και γενικά η φάση είναι πολύ yolo. Τα κορίτσια, δε, είναι όλα copy-paste. Απʾ μαλλί μέχρι το παπούτσι. Ξεκολλήστε πια από την καθιερωμένη. Δεν χρειάζεται να είστε «μέσα στη μόδα». Δε θα κερδίσετε βραβείο.

Έχουμε χάσει την προσωπικότητά μας γιατί στηριζόμαστε στα λάθος πρότυπα. Βασικά γιατί στηριζόμαστε σε πρότυπα; Δε μας χρειάζεται! Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει «πω πω κοίτα τι κατάφερε η Μαλάλα!». Πολύ πιθανόν να μη ξέρουν καν ότι η Μαλάλα Γιουσαφζάι κέρδισε Νόμπελ Ειρήνης στα 18 της, ενώ για την Kylie Jenner θα ξέρουν τα πάντα (η σύγκριση πραγματοποιήθηκε λόγω ίδιας ηλικίας και όχι λόγω κόμπλεξ όπως θα πουν!).

Για ποιο λόγο λοιπόν να έχεις πρότυπα; Για να σπαταλάς χρόνο και χρήμα για να τους μοιάσεις; Γιατί; Έχουν καταφέρει κάτι άξιο προσοχής κι εκτίμησης; Έχουν λεφτά και δόξα. Μόνο!

Δεν έχουν κάνει κάτι που δεν μπορείς να καταφέρεις κι εσύ. Στη ζωή, δε χρειάζεται να είσαι μορφωμένος, όμορφος ή έξυπνος για να πας μπροστά. Χρειάζεται να έχεις μια γερή προσωπικότητα που να σε βγάζει ασπροπρόσωπο.

Γιατί, λοιπόν, δεν αγαπάς λίγο περισσότερο τον εαυτό σου; Και μόνο που ζεις είναι ένα θαύμα! Αξιοποίησε το.

Και ποτέ δεν ξέρεις… Μπορεί κι εσύ να αποτελείς πρότυπο για κάποιον. Φρόντισε να είσαι το σωστό!




Κατερίνα Μοχράνη

Κάποτε ρωτήθηκα αν ζω ή υπάρχω κι ακόμα ψάχνω τη σωστή απάντηση. Νηπιαγωγός με κοινωνικές ευαισθησίες. Εθισμένη στην καφεΐνη, στις αμερικανικές σειρές, στις ταινίες και στη μουσική. Αδυνατώ να αντισταθώ σε οποιοδήποτε βιβλίο και στον έρωτα -αν κι ακόμα τον ψάχνω και μάλλον στα λάθος μέρη!-. Αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των λέξεων. Αν θες σε αγαπήσω, φρόντισε να είσαι αντίθετος από μένα. Αν όχι, καλή καρδία!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top