728x90 AdSpace

14 Απρ 2016

Αγάπησε τις καμπύλες σου - Sofia Drosou - 14 Απρ 2016


Άλλαξε ο καιρός, μεγάλωσε η μέρα, πλησιάζει και το Πάσχα, όπου θα τη φάμε απενοχοποιημένα την πετσούλα από το αρνί και μετά……έρχεται η ώρα της γκρίνιας. Γκρίνια και μιζέρια που δε χωράω στο περσινό μου καυτό σορτς, απογοήτευση για τα κιλά από τα Χριστούγεννα (ποια Χριστούγεννα μη με ρωτήσεις) που ποτέ δε χάθηκαν και προστέθηκαν και τα τσουρέκια του Πάσχα και πάει λέγοντας.


Πλησιάζει η ώρα της δίαιτας, του ινστιτούτου, του πασαλείμματος με ζεστές κρέμες, με κρύα τζελ, η ώρα του μασαζοκολάν και φυσικά του γυμναστηρίου, πού το θυμήθηκες πάλι αυτό;

Γιατί, βρε κορίτσια, τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός; Προς τι τόση πίεση, άγχος και αγωνία; Τη λύση έρχεται να την δώσει μια νέα τάση στην αντιμετώπιση του θέματος γυναικείο σώμα, που αγγλιστί λέγεται curvology(curve=καμπύλη).

Αρχικά, είναι σημαντικό να παρατηρηθεί πως το γυναικείο σώμα είναι αντικείμενο λατρείας από πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης καλλιτεχνικά, πολυσυζητημένο αλλά και μέσον εμπορικής εκμετάλλευσης από πολλές απόψεις.

Στόχος δεν είναι να εκθειάσουμε ή να προάγουμε την υπέρβαρη γυναίκα εις βάρος της αδύνατης και το αντίθετο. Σκοπός του curvology είναι να αντιμετωπίζει η κάθε γυναίκα το σώμα της, την ύπαρξη καμπυλών ή μη ως αποτέλεσμα μακρόχρονων συνηθειών της κουλτούρας στην οποία ανήκει.

Το curvology, βασίζεται στην υπόθεση ότι αν η εκάστοτε γυναίκα κατανοήσει τις ρίζες της φυσικής της κατατομής, τότε θα είναι απόλυτα συμφιλιωμένη με την εικόνα του σώματός της, θα το αγαπά και θα είναι φυσικά ελκυστική και θελκτική. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς άγχη για την αποδοχή της από το αντίθετο φύλο, χωρίς θέματα κρίσης στην αυτοπεποίθηση.

Απόδειξη πρώτη αυτής της θεωρίας η προσπάθεια προβολής «ζουμερών» γυναικείων προτύπων με πλούσιο στήθος, οπίσθια στο ύψος τους και μάγουλο βερίκοκο.

Στοιχείο δεύτερο η προαγωγή όλο και περισσότερων μοντέλων που προσιδιάζουν στο φυσικό. Το φυσικό για κάθε γυναίκα είναι το σώμα με τις ατέλειές του. Αυτή η αβάσταχτη τελειότητα και τάση προς συμμετρία είναι που απομάκρυνε τα θηλυκά από τον εαυτό τους.

Τρίτο δεδομένο, οι άπειρες έρευνες που έχουν γίνει στον επιστημονικό χώρο της ψυχολογίας σχετικά με τις προτιμήσεις των ανδρών στην επιλογή γυναίκας συντρόφου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που (ξανά)έγινε σε βρετανικό πανεπιστήμιο, δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, οι περισσότεροι άνδρες, ακόμη και  υπό συνθήκες stress, προτιμούν γυναίκες υπέρβαρες και μάλιστα τις θεωρούν πιο ελκυστικές.

Ίσως να φαίνεται παράδοξο αλλά εδώ η θεωρία curvology το εξηγεί ως αποτέλεσμα της ιστορικής εξέλιξης του ανθρώπου. Σε αντίθεση με την εξέλιξη των λοιπών ζώων, όπου κανένας πίθηκος δε θα δώσει σημασία στην εξωτερική εμφάνιση του θηλυκού που θα ζευγαρώσει, ο άνθρωπος χρησιμοποιώντας το λογικό του, ιστορικά επέλεγε σύντροφο που θα πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αυτού του είδους η επιλογή δεν γινόταν μονόπλευρα αλλά αμφίπλευρα. Ο άνδρας θα επέλεγε μια γυναίκα υπέρβαρη με ανοιχτή λεκάνη η οποία ήταν πιθανότερο(συμβολικά) να αντέξει το βάρος μιας εγκυμοσύνης και καλής γέννας, με πλούσιο στήθος διότι συμβολίζει την θρέψη του παιδιού τους. Επιπλέον η υπέρβαρη γυναίκα θα άντεχε περισσότερες κακουχίες, στερήσεις την βαριά δουλειά και γενικά τις άπειρες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Από την άλλη η γυναίκα θα προτιμούσε έναν δυνατό, ρωμαλέο άνδρα για να την προστατεύει από τους κινδύνους, όχι υπέρβαρο για να μπορεί να κυνηγά και να προσκομίζει την τροφή στην οικογένεια.

Αυτές λοιπόν οι πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες στα γονίδιά μας, έχουν φυσικά υποστεί μεταλλάξεις ανάλογα με τις ανάγκες των εποχών. Πολλές φορές όταν τείνουμε να απομακρυνθούμε από τη φυσική μας εικόνα, τότε αρρωσταίνουμε ως προσωπικότητες και χάνουμε τον δρόμο μας.

Γι’ αυτό κορίτσια αγαπήστε το σώμα σας, τις καμπύλες, τις ατέλειές σας. Είναι τα μόνα αυθεντικά που πλησιάζουν τον πραγματικό εαυτό σας! Μην αυτοτιμωρείστε!




Sofia Drosou

Γεννημένη στην Αθήνα, μεγαλωμένη στα Ιωάννινα. Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λοιπά ξένα πανεπιστήμια στο αντικείμενο της ψυχολογίας , με βασικό αντικείμενο την εξελικτική ψυχολογία. Εργαζόμενο κορίτσι από τα 18, μητέρα από τα 25. Σήμερα, ζω και εργάζομαι, ως ιδιώτης ψυχολόγος , στα βόρεια προάστια Αττικής.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top