728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Μαΐ 2016

Δεν είμαι σε φάση να κάνω σχέση αυτή την περίοδο - Χαρά Ντάτση - 11 Μαΐ 2016


«Δεν είμαι σε φάση να κάνω σχέση αυτήν την περίοδο της ζωής μου». Να μια ατάκα που ακούμε όλο και πιο συχνά σήμερα και που, όλως παραδόξως, ακούγεται τόσο από ανδρικά όσο κι από γυναικεία χείλη. Και που επίσης, όλως παραδόξως, το εννοούν!


Σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια σχέση, δεν μπορεί παρά να μας εκπλήσσει -ευχάριστα ή δυσάρεστα, ανάλογα σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις- κάθε φορά που το ακούμε.

Πώς γίνεται να μη θέλεις να είσαι σε μια σχέση; Πώς γίνεται να μη θέλεις να νιώθεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που σε νοιάζεται; Πώς γίνεται να μη θες να καρδιοχτυπάς κάθε φορά που σκέφτεσαι το χαμόγελό της, το άγγιγμά της, το φιλί της που είναι μόνο για σένα;
Πώς γίνεται να μη θες μια αγκαλιά τη νύχτα κι ένα καυτό σεξ το πρωί;

Λέγε καλέ, πώς γίνεται;

Κι όμως γίνεται! Μείνετε στις οθόνες σας και θα σας αναλύσω αμέσως τους εφτά πιο σημαντικούς λόγους που ένας άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, δεν είναι σε φάση να κάνει σχέση.

Έχεις βαρεθεί τα άκυρα ραντεβού: που σημαίνει ότι, έχοντας περάσει ένα μεγάλο διάστημα που γνώριζες καινούργια άτομα και έβγαινες ραντεβού, βαρέθηκες μέχρι θανάτου να...βαριέσαι πάνω από ένα ποτήρι κρασί ή ένα πιάτο φαγητού. Η διαδικασία του ραντεβού είναι ιδιαίτερα στρεσογόνα και πραγματικά δε θέλεις να ξαναβγείς ποτέ ξανά (καλά, όχι και ποτέ, αλλά λέμε τώρα). Αν είχες μαγικό ραβδάκι θα ξεκίναγες τη σχέση από το πέμπτο ραντεβού, που το πράγμα έχει στρώσει κάπως. Αλλά αφού δεν έχεις, δε βγαίνεις, άρα δεν κάνεις και σχέση. Τελεία και παύλα.

Οι σχέσεις θέλουν χρήματα: να βγούμε για φαγητό, να πάμε για καφέ στη θάλασσα και μετά για ψαράκι στην ταβερνούλα, δεν πρόλαβα να μαγειρέψω ας παραγγείλουμε, να πάμε στο γάμο της ξαδέρφης της, να γνωρίσω τις φίλες της, θα βγούμε με τα ξαδέρφια του άρα πρέπει να αγοράσω καινούριο φόρεμα, να πάμε κι ένα διήμερο έφτασε καλοκαίρι...Helloοο! Ζούμε στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 560 ευρώ. Δε βγαίνω μάνα μου, άσε καλά είμαι μόνος μου.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς με κάποιον όλη νύχτα. Θες γεροντοκόριασες; Θες ξεσυνήθισες; Θες έχεις άγχος; Πες το όπως θες, όμως, η αλήθεια είναι ότι σε αγχώνει να μείνει κάποιος σπίτι σου όλη νύχτα, κάθε νύχτα. Αν όμως είσαι σε σχέση τι θα πεις; «Βρε μωρό μου, δεν ξεκουμπίζεσαι απόψε, μου χεις μπαστακωθεί εδώ και δε μπορώ να πάρω ανάσα;» Όχι, δεν το λες. Γι αυτό, άσε μωρέ, απ το να καταπιέζομαι, καλύτερα μόνος μου.

Δεν ξέρεις αν η ψυχική σου υγεία σου επιτρέπει να νοιαστείς για κάποιον άλλον σε αυτή τη φάση: η δουλειά σου σε στρεσάρει αφάνταστα, η κολλητή σου έφυγε για το εξωτερικό, ο κολλητός σου παντρεύτηκε, ο πατέρας σου δεν είναι καλά και κάνει εξετάσεις, πρέπει να βρεις καινούριο σπίτι γιατί ο ιδιοκτήτης το θέλει για ιδιοκατοίκηση, είσαι στο όριο να χαπακωθείς από μόνος σου. Πώς να νοιαστείς για τα προβλήματα κάποιου άλλου, μου λες; Θα σε περάσει για γαϊδούρι και δίκιο θα χει!

Λατρεύεις να είσαι μόνος σου: να κανονίζεις πότε θες να βγεις, άμα θες να βγεις. Να μην ξέρεις τι θα κάνεις μετά και να μη σε νοιάζει. Να ξεκινάς για καφέ στη Γλυφάδα Σάββατο πρωί και να καταλήγεις Ύδρα γιατί έτσι σου ρθε ή γιατί η παρέα το κανόνισε τελευταία στιγμή -και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Πόσο τέλειο είναι αυτό;

Απολαμβάνεις την καθημερινή σου ρουτίνα: σηκώνεσαι το πρωί, βάζεις δυνατά Marc Anthony στο στέρεο, ντύνεσαι χορεύοντας, αφήνεις το κρεβάτι ξέστρωτο -σκασίλα σου -πας για δουλειά, μετά κατεβαίνεις κέντρο για ένα καφεδάκι και χαζολόγημα, γυρνάς σπίτι, παραγγέλνεις να φας και χαζεύεις όσους κύκλους “Two and a half men” θες. Γιατί να το χάσεις αυτό;

Δεν έχεις γνωρίσει ακόμη το άτομο που θα σε κάνει να μη θες να είσαι σε φάση που δεν κάνεις σχέση: αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Αν αύριο το πρωί γνωρίσεις εκείνον τον άνθρωπο που θα σε κοιτάξει και θα σου κοπούν τα πόδια, όλοι οι παραπάνω λόγοι θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας και θα μπεις σε σχέση χωρίς καν να το καταλάβεις. Αρκεί να κάνει ο άλλος όλη την κίνηση, γιατί όπως είπαμε, δεν είσαι σε φάση να κυνηγήσεις τίποτα αυτήν την περίοδο. Έστω κι αν σου αρέσει πολύ κάποιος.

Όλοι αυτοί είναι ορισμένοι από τους πολλούς λόγους που ένας άνθρωπος δε θέλει να κάνει μια σχέση και όλοι είναι πραγματικοί και ιδιαίτερα λογικοί. Αν, λοιπόν, ακούσετε έναν άνδρα ή μια γυναίκα να σας το λέει, μην το πάρετε προσωπικά. Απλά δεν είναι σε φάση.

Τα κουβαδάκια σας και σ άλλη παραλία. Δόξα τω Θεώ, από παραλίες αυτή η χώρα είναι γεμάτη!



Χαρά Ντάτση

Εκ Θεσπρωτίας ορμώμενη, ερωτεύτηκα την Αθήνα με την πρώτη ματιά και παραμένει ο μεγάλος μου έρωτας. Οι άνθρωποι είναι η αδυναμία μου και οι αδυναμίες τους μου μαθαίνουν πολλά για τον εαυτό μου. Αγαπώ, ακούω, συγχωρώ και πάω παρακάτω με καρδιά ελαφριά. Δε συμβιβάζομαι και απεχθάνομαι τα υποκοριστικά όπως «ζωούλα», «δουλίτσα», «σχεσούλα», «σπιτάκι». Φάρος της ζωής μου ο γιος μου, που στα εφτά του με μαθαίνει καθημερινά πώς να βλέπω τα πράγματα αλλιώς.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top