728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Μαΐ 2016

Δεν είσαι ο Μπομπ ο μάστορας! - Θάνος Δημητρογιάννης - 30 Μαΐ 2016


Παίρνεις το σφυρί. Το κρατάς.  
«Ωραίο είναι» λες, «κάτι μου θυμίζει, το είχα δει που το κρατούσε ένας θείος μου στο χωριό όταν κάρφωνε κάτι σανίδες στο κοτέτσι».


Επίσης είχες δει πολλά θρίλερ στα οποία ο δολοφόνος το χρησιμοποιούσε για να ανοίγει στα δύο τα κεφάλια των θυμάτων του. Μμμ...Μάλλον δεν ήταν για αυτό το λόγο στο συρτάρι σου. Επίσης όταν σε είχαν ρωτήσει αν έχεις κάβουρα στο σπίτι σου, απάντησες με ειρωνεία «σιγά μην έχω καραβίδες κι αστακούς».

Ήθελες να κρεμάσεις ένα κάδρο που σου πήραν δώρο (φυσικά δεν αγόραζες ποτέ οτιδήποτε είχε να κάνει με διακόσμηση σπιτιού), γιατί ως τότε οι τοίχοι του σπιτιού έμοιαζαν με διαδρόμους νοσοκομείου. Οι φίλοι σου στο έλεγαν χρόνια κι αποφάσισες επιτέλους να τους ακούσεις για να μην είσαι σαν ερημίτης στο Άγιο Όρος. Ήρθε ο καιρός να κάνεις το σπίτι σου πιο ανθρώπινο.
  
Αφού έκανες, λοιπόν, στο μαγαζί συνειδητή προσπάθεια να ξεχωρίσεις τις  βίδες από τα καρφιά (μα όλα να μοιάζουν μεταξύ τους), τελικά πήρες το σφυρί στα χέρια σου.

Με την πρώτη προσπάθεια χτύπησες τον τοίχο κάνοντας μια μικρή ρωγμή.  Με τη δεύτερη, το καρφί καταστρέφοντάς το ανεπανόρθωτα. Η τρίτη προσπάθεια σε έκανε σχεδόν να έχεις ένα δάχτυλο λιγότερο, καθώς μετά το χτύπημα το δάχτυλο είχε γίνει τριπλάσιο στο μέγεθος και μπλε, με αποτέλεσμα να χορεύεις μέσα στο σαλόνι σαν το μάγο της φυλής που προσπαθεί να φέρει τη βροχή.

Θυμόσουν επίσης εκείνη τη φορά που είχε ξηλωθεί η πρίζα από τον τοίχο κι είχες προσπαθήσει μόνος σου να την φτιάξεις. Ο τρόπος με τον οποίο πήγες να τη φτιάξεις είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξεις στο σκοτάδι όλη τη γειτονιά για δύο ώρες. 

Όταν είχε χαλάσει το αυτοκίνητο στην εθνική, είχες προσπαθήσει να το φτιάξεις μόνος σου, με αποτέλεσμα όταν τελικά πήρες την απόφαση να φωνάξεις την οδική βοήθεια (γιατί δεν το έκανες από την αρχή μη σε πούνε και φλώρο), το αμάξι να είναι σε τέτοια κατάσταση που ούτε να το ρυμουλκήσουν δεν ήταν πλέον εφικτό. 

Όλα αυτά τα παραδείγματα ένα σου έδειχναν: είσαι άχρηστος. Μέχρι να το αποφασίσεις να φωνάξεις τον ηλεκτρολόγο, σήμαινε πως έπρεπε πρώτα να ρίξεις στο σκοτάδι μια ολόκληρη πόλη. Δεν είμαστε όλοι ικανοί για όλα τα πράγματα και αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έχει να κάνει κυρίως με την εξοικείωση κάποιου με τις επισκευές και τα μαστορέματα, αρκεί να έχει και τις στοιχειώδεις γνώσεις για αυτά.

Για παράδειγμα δε βάζουμε εργαλεία μέσα σε πρίζες πριν κλείσουμε τον γενικό σαν να είμαστε Νάνοι που σκάβουμε στα ορυχεία της Μόρια ή δεν ανάβουμε αναπτήρα πάνω από τη ζέστη μηχανή του αυτοκίνητου όταν βγάζει καπνό προσπαθώντας να δούμε τι συμβαίνει, όπως εξερευνούσε τις σπηλιές ο homo sapiens με το δαυλό ψάχνοντας για τροφή.
  
Αυτή η διαπίστωση σε γέμισε με άγχος και απογοήτευση καθώς σκεφτόσουν την τελευταία φορά που είχες ανέβει στην ταράτσα να φτιάξεις το δορυφορικό πιάτο με αποτέλεσμα να κρέμεσαι μετά από λίγο στο κενό ανάποδα από το σκοινί της μπουγάδας σαν νυχτερίδα με κινήσεις που θα ζήλευαν ο Batman, ο Spiderman και ο Black Panther. Ή την άλλη φορά που προσπάθησες να φτιάξεις το πλυντήριο με αποτέλεσμα να πετάει τα ρούχα έξω με τεχνική που θα ζήλευε και ο Τσάκωνας.

Το πιο σημαντικό είναι να το θέλεις όμως και να σου αρέσει να τα κάνεις αυτά. Όταν βλέπεις κάποιους να ξεκινούν να βάφουν όλο το σπίτι μόνοι τους και να γουστάρουν να το κάνουν, ή κάποιον να φτιάχνει τη στέγη του σπιτιού του κεραμίδι-κεραμίδι, καταλαβαίνεις ότι αυτοί θα έχουν και καλό αποτέλεσμα εφόσον γίνεται με αγάπη και μεράκι. 

Όταν κάνεις αγγαρεία, το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό στην καλύτερη περίπτωση. Κάποιοι άνθρωποι είναι υπέρ του «do it yourself» αλλά το θέμα είναι να είσαι και ικανός να το κάνεις αυτό.

Τρεις ώρες και πολλές στραβωμένες και σπασμένες πρόκες αργότερα, τα νεύρα σου ήταν τέτοια που καταλήγεις να βάλεις τον πίνακα απέναντι από τον καναπέ δίπλα από την τηλεόραση και να τον έχεις για εξάσκηση στον στόχο πετώντας του βελάκια.

Ήξερες πως την επόμενη φορά που θα άκουγες κάποιο φίλο σου που θα σου έλεγε να φτιάξετε κάτι στο σπίτι, η διαδικασία θα γινόταν ως εξής:

Βήμα 1: Φτιάχνεις καφέ
Βήμα 2: Αράζεις στον καναπέ
Βήμα 3: Με την απειλή όπλου αναγκάζεις αυτούς που σε έβαλαν να καρφώνεις κάδρα να φτιάξουν όλο το σπίτι από την αρχή, ενώ εσύ βλέπεις την τελευταία σεζόν του The Blacklist.





Θάνος Δημητρογιάννης

Πνεύμα που αμφισβητεί, ονειρεύεται και ελπίζει σε ένα καλύτερο κόσμο και μια ζωή γεμάτη χαμόγελα… Όνειρο μου νΜε λένε Θάνο Δημητρογιάννη (λογικά γιορτάζω 3 φορές το χρόνο) και από ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω τους άλλους να γελάνε. Προφορικά, πάντα, γιατί scripta manent...τα γραπτά μένουν και είναι επικίνδυνο αυτό (για τους άλλους). Έτσι είπα να το δοκιμάσω και γραπτά, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχει αυτό στον κόσμο γενικότερα. Στον ελεύθερό μου χρόνο τρώω σκεπαστές, βλεπω πάρα πολλές σειρές και κάνω φασαρία, είτε παίζοντας τύμπανα, είτε μιλώντας και γελώντας δυνατά, ή ακόμα κι όλα μαζί. Η χαρά της ζωής βρίσκεται στα απλά πράγματα. Φαγητό, μουσική, ύπνο, «Dexter».

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top