728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Οκτ 2015

Τον σκότωσα γιατί τον αγαπούσα - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 18 Οκτ 2015


Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε σκεφτεί την εκδίκηση. Συνήθως στις καταστάσεις που η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε όπως θα θέλαμε εμείς ή δεν αποδόθηκε καθόλου. Είναι η στιγμή που το μυαλό αρχίζει και σκέφτεται επικίνδυνα, κάνει τρελά σενάρια (όμοια μʾ αυτά του Ταραντίνο) και το μόνο που θέλεις είναι να μην αφήσεις τίποτα όρθιο.

Γνωρίζουμε όλοι περιστατικά είτε από το προσωπικό μας περιβάλλον, είτε από τα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Άνθρωποι που έφτασαν στʾ άκρα προκειμένου να εκδικηθούν. Κάποιοι για λόγους που σε μας φαντάζουν γελοίοι, κάποιοι για λόγους που κι εμείς μπορεί να αντιδρούσαμε έτσι.

Το πώς αντιδρά, όμως, καθένας από εμάς είναι θέμα χαρακτήρα.
Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη. Σε μια στιγμή θυμού ή παράνοιας έχουμε κάνει κακές σκέψεις, αλλά ποιος στʾ αλήθεια τις πραγματοποίησε; Κανείς!

Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που ολοκληρώνουν τα σχέδιά τους; Μελέτες έχουν δείξει πως κατά ογδόντα τα εκατό, η εκδίκηση παίρνεται από ανθρώπους που είναι ευάλωτοι ή δυστυχισμένοι. Άνθρωποι που απʾ τη ζωή τους λείπει κάτι.

Είναι αυτοί που θα πάρουν εκδίκηση μόνο και μόνο για νʾ αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο πως μπορούν να καταφέρουν αυτό που θέλουν και πως στην πραγματικότητα δεν είναι αυτοί που δείχνουν. Άρα η εκδίκηση εξαρτάται καθαρά και μόνο απʾ το πόσο δυνατό έχεις χτίσει τον χαρακτήρα σου. Άλλωστε η μεγαλοψυχία που μπορεί να δείξει ένας άνθρωπος σε μια άσχημη στιγμή είναι και η ένδειξη της δύναμης που κρύβει. Φανταστείτε να βγαίναμε όλοι έξω με ενα όπλο και να θερίζαμε κόσμο!

Οι λόγοι για να εκδικηθεί κάποιος είναι πολλοί. Ένας, όμως, θα υπερισχύει των πάντων και για πάντα: η αγάπη! Όσο πιο πολύ αγαπάμε έναν άνθρωπο, τόσο περισσότερο και πιο εύκολα μας πληγώνει κάτι στη συμπεριφορά του, μʾ αποτέλεσμα να ζητάμε εκδίκηση για να επέλθει η ισορροπία μέσα μας.
Η απόδειξη; Είναι ευρέως γνωστό πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της αγάπης (και του Θεού, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Η αγάπη άλλωστε είναι ένας αιώνιος πόλεμος!

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για νʾ αντιμετωπίσουμε αλλά και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα;
Αρχικά πρέπει να προσέχουμε ποιον πληγώνουμε για να μη μας έρθει κι η ανάλογη εκδίκηση. Δεύτερον, αν το κάνεις και δεν το προλάβεις, πρέπει να έχεις κατά νου τι άνθρωπος είναι και πώς μπορεί νʾ αντιδράσει.
Μην ξεχνάς πως όλοι οι άνθρωποι δεν αντιδρούμε το ίδιο.

Τρίτον, στο διάστημα που τα έχουμε καλά και μας εμπιστεύεται, πρέπει να φροντίζουμε να του τονώνουμε την αυτοπεποίθηση -όταν την αξίζει φυσικά, όχι στα ψέματα.

Η εκδίκηση είναι συναίσθημα ατόμων με χαμηλή αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση. Αν, λοιπόν, τον βοηθήσεις να εκτιμήσει και νʾ αγαπήσει τον εαυτό του, δε θα εκδικηθεί ποτέ κανέναν γιατί θα γνωρίζει πως αυτός που κάνει το κακό, αυτός έχει το πρόβλημα.

Τέταρτον, φροντίστε την επόμενη φορά που θα σας επισκεφτεί αυτός ο άνθρωπος και θα έχετε τσακωθεί ή θα τον έχετε πληγώσει, να έχετε κρύψει πάσης φύσεως αιχμηρό αντικείμενο.

Αν απʾ την άλλη, κάποια στιγμή, νιώσετε την ανάγκη της εκδίκησης, βάλτε τα κάτω με τον εαυτό σας και σκεφτείτε γιατί θέλετε να το κάνετε. Γιατί σας πέρασε απʾ το μυαλό; Αυτή σκέψη δε μας τιμά σαν ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν γίνεται και πράξη.

Αν θέλετε, βέβαια, σώνει και καλά να πάρετε το αίμα σας πίσω, θυμηθείτε πως η αδιαφορία είναι η καλύτερη εκδίκηση. Αφήστε που έχετε κι εσείς τα κεφάλια σας ήσυχα!




ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top