728x90 AdSpace

Latest Articles

2 Νοε 2015

Σταμάτα να παίρνεις τηλέφωνο - Χριστίνα Χατζηκαμπούρη - 2 Νοε 2015





Βράδυ Σαββάτου. Το τηλέφωνο βαράει σαν δαιμονισμένο. Όλοι ψάχνουν παρέα για έξοδο μέχρι να 'ρθει το ξημέρωμα. Κλήσεις αναπάντητες πολλές και τα νεύρα του φίλου μας έχουν βαρέσει κόκκινο.


Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά ο Μάρκος ευελπιστούσε ότι θα περάσει ένα ήσυχο βράδυ Σαββάτου αράζοντας στον καναπέ, όχι μη βιάζεσαι να μαντέψεις, παρέα με την Έλλη αυτή τη φορά και όχι με τους κολλητούς. Έλα τώρα παραδέξου το και εσύ το έχεις κάνει. Δεν είναι ντροπή. Ανάγκη είναι.

Εκεί, λοιπόν, που το ζευγάρι έχει φτάσει στην στιγμή του, ως δια μαγείας παίρνει τηλέφωνο η φίλη. Η φίλη που ο δικός της είναι απασχολημένος με δουλειά στο σπίτι και ψάχνει απεγνωσμένα παρέα. Τι κι αν έχουν ήδη μιλήσει κι άλλες φορές μέσα στην ημέρα λέγοντας ότι απόψε δεν είναι η δυνατή η έξοδος απόψε, γιατί είχε κανονίσει με το αγόρι. Όχι, αυτή επιμένει να παίρνει τηλέφωνα, αλλά και να στέλνει μηνύματα λες και δεν είχε άλλες ασχολίες.

«Έλα, πού είσαι γιατί δε σηκώνεις το τηλέφωνο;» Συγνώμη μαντάμ δεν ήξερα ότι είχα και δεύτερη μαμά. Κακία θα πείτε εσείς. Αγανάκτηση θα πω εγώ.
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι έχουν στο κεφάλι τους κάποιοι άνθρωποι. Βλέπεις ότι η κλήση μένει αναπάντητη, και μετά την μία έρχεται κι η άλλη. Το μήνυμα δεν το πιάνεις, βρε μανίτσα; Είμαι απασχολημένη, γι' αυτό και δε θα το σηκώσω και μόλις μπορέσω θα σε καλέσω εγώ. Εγώ τα λέω, εγώ τ' ακούω.

Σ' αυτό το σημείο, ας διαχωρίσουμε εκείνους τους φίλους που πράγματι σε παίρνουν για να δουν πώς είσαι και να προτείνουν μια βόλτα μαζί και εκείνους που σε κάθε ώρα της ημέρας θα σε καλέσουν ξανά και ξανά (και ξανά) για να μάθουν όλα τα πικάντικα νέα του ζευγαριού, αλλά και φυσικά να σε πείσουν να συναντηθείτε από κοντά ώστε να μάθουν τα γεγονότα από όλες τις οπτικές. Όλοι πέσαμε σε τέτοιους κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Την επόμενη, λοιπόν, μέρα ο φίλος που οι κλήσεις του δεν απαντήθηκαν ποτέ, θα ζητήσει και τα ρέστα. Φιλαράκι άνθρωποι είμαστε, δεν μπορούμε να στεκόμαστε πάνω από ένα κινητό. Τι φταίμε εμείς που εσύ δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γεμίσεις και με κάποιον άλλο τρόπο τη μίζερη ζωή σου;

Γιατί ναι. Υπάρχουν τα φυσιολογικά ζευγάρια που έχουν μια γεμάτη καθημερινότητα από δουλειά και άλλα ενδιαφέροντα, και όταν αγνοούν τα τηλέφωνα απλώς το κάνουν διότι έχουν την επιθυμία να περάσουν χρόνο μεταξύ του μιας κι ο εντατικός ρυθμός της καθημερινότητας τούς εμποδίζει να βρίσκονται συχνότερα. Υπάρχουν και τα ζευγάρια που παρατούν τις παρέες, ξεχνούν ότι κάποτε είχαν φίλους που έβγαιναν και μοιράζονταν τους προβληματισμούς τους. Όχι, δεν μιλάμε για αυτού του είδους τα ζευγάρια. Είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Το ζευγάρι προσπαθεί με καλοπροαίρετο τρόπο κάθε φορά να εξηγήσει ότι δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Όμως, όχι, το σκεπτικό των φίλων είναι πως «ο επιμένων νικά». Φυσικά και παίρνουν νικητήριο τίτλο. Του μαλάκα. Γιατί, αν διέθεταν υψηλή νοητική νοημοσύνη, άντε και μέτρια, δε μας πειράζει αυτό, θα αντιλαμβάνονταν ότι αυτό που καταφέρνουν, είναι να μετατρέπονται σε ενοχλητικά όντα που απλώς θέλεις να τα εξαφανίσεις από προσώπου γης. Και θες να τα εξαφανίσεις, διότι κάποτε υπήρξες ένα από αυτά κι εσύ. Λάθος;

Θα την πω την αμαρτία μου. Δυστυχώς, έχω υπάρξει κι εγώ μια εκνευριστική σπαστική φίλη. Μέχρι που βρήκα τον Χρήστο και είχα ξεχάσει την ύπαρξη του τηλεφώνου από τις πολλές ώρες που είμασταν μαζί. Σ' αυτό το σημείο, οι φίλες θέλοντας και μη έσπευσαν για αντίποινα. Είναι αυτό που λένε αν δεν πάθεις δε θα μάθεις. Σοφός πάντοτε ο λαός.

Ξέρεις τι είναι να είσαι πάνω στα μέλια με τον καλό σου και η προσοχή σου να αποσπάται συνεχώς από τους διαφορετικούς ήχους των εφαρμογών στο κινητό σου; Ναι, μην ξεχάσουμε κι αυτό. Την εφεύρεση ολοένα και περισσότερων εφαρμογών επικοινωνίας διά μέσου τηλεφώνου για να σου διευκολύνουν τη ζωή. Μόνο τη ζωή δεν μου διευκόλυναν τότε.

Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε την προσωπική ζωή του άλλου. Να κατανοούμε τις ανάγκες του. Να αφήσουμε στην άκρη το κολασμένο «εγώ» μας. Όσο αφορά, λοιπόν, τους ενοχλητικούς φίλους της σχέσης σου, απλώς αγνόησε τους.

Κάποια στιγμή θα πάρουν την απόφαση να γεμίσουν τη μίζερη ζωή τους. Ή θα βρουν κι αυτοί σχέση.




Χριστίνα Χατζηκαμπούρη

Ο αυθορμητισμός το σημείο κίνησής μου. Μιλάω πολύ, δεν αφήνω τίποτα να αιωρηθεί. Αισιόδοξη μέχρι βλακείας και υπερασπίστρια της μαγείας που δίνουν τα πιο μικρά πράγματα. Αυτά σε αντίθεση με την τετράγωνη λογική μου δημιουργούν τις πιο ισχυρές εκρήξεις. Μην έρθεις σε μένα και μιζεριάζεις, καταπιάνομαι μόνο απ' ότι έχει ψυχή μέχρι να ξυπνήσω το πρωί και να έχω φύγει πρώτη.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top