728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Δεκ 2015

Είναι και κάποιοι άνθρωποι που δεν ξεχνάς ποτέ - Μαρία Δημητράσκου - 30 Δεκ 2015


Το έχεις νιώσει κι εσύ. Ξέρεις πως είναι. Όλοι ξέρουμε. Γιατί όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας το αισθανθήκαμε. Πρώτος έρωτας και σίγουρα ένα πρόσωπο σου έρχεται στο μυαλό.


Ένα πρόσωπο που με κάποιο τρόπο άφησε το δικό του σημάδι στην ιστορία της ζωής σου. Σίγουρα το θυμάσαι αρκετά καλά αυτό το πρόσωπο. Τι χρώμα ήταν τα μάτια του, πως ήταν το χαμόγελό του, πώς ήταν η φωνή του, ποια μουσική του άρεσε, τι θαύμαζες περισσότερο σʾ αυτόν και τι σε εκνεύριζε.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Μπορεί αυτό το πρόσωπο, πλέον, να μην το βλέπεις. Να μην υπάρχει στη ζωή σου. Να βρίσκεται κάπου αλλού. Ποιος ξέρει πού! Μπορεί να μη σε νοιάζει κιόλας. Όμως κάποτε σε ένοιαζε. Και πολύ μάλιστα.

Κάποτε σήμαινε πολλά για σένα. Σήμαινε τα πάντα. Τότε στο μυαλό σου υπήρχε μόνο ένα συγκεκριμένο όνομα κι ένα συγκεκριμένο βλέμμα. Ένα πάθος με μια δύναμη αλλιώτικη. Τότε που συνέβη στη ζωή σου κάτι που ακόμα θυμάσαι. Κάτι που δεν μπορούσες να περιγράψεις με λέξεις. Πόσες σκέψεις και συναισθήματα! Πόσες αναμνήσεις…

Θυμάσαι την πρώτη φορά που ερωτεύτηκες; Σίγουρα θυμάσαι. Πώς να ξεχάσεις αυτό το μαγικό «κάτι» που ένιωσες όταν ήρθε στη ζωή σου, τον τρόπο που γνωριστήκατε.

Eκείνο το σφίξιμο στο στομάχι και το τρέμουλο στα χέρια, το άγχος και την αμηχανία, τις συζητήσεις σας, τις ατέλειωτες ώρες που μιλούσες στους άλλους γιʾ αυτόν, τις αϋπνίες τα βράδια, το πρώτο ραντεβού, το πρώτο σας φιλί, τον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα να τον ξαναδείς, την πρώτη φορά που κάνατε έρωτα, τους τσακωμούς και τις ζήλιες.

Κι ύστερα ήρθε η φθορά κι απογοήτευση. Καταλήξατε στο τέλος. Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του και στο σημείο αυτό το μεταξύ σας έπαψε να υπάρχει οριστικά.

Δεν είναι όλοι οι πρώτοι έρωτες ίδιοι. Κάποιος μπορεί να ερωτεύτηκε χωρίς ανταπόκριση και να μην είχε ποτέ σχέση με τον έρωτά του, κάποιος άλλος μπορεί να έζησε με τον έρωτα του και κάποια στιγμή να χώρισαν και κάποιος άλλος μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι ακόμα μαζί του. Το κοινό τους σημείο είναι ένα: Ότι κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει.

Ο πρώτος έρωτας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μας. Ένα χείμαρρο συναισθημάτων και αναμνήσεων. Κάτι το μοναδικό κι ανεπανάληπτο. Κάτι το ασύλληπτα μαγικό. Γιατί ήταν η πρώτη φορά, και καθετί πρώτο είναι μοναδικό.

Εννοείται πως δεν ερωτευόμαστε μόνο μια φορά.. Απλά αυτή η πρώτη φορά έχει τη δικιά της ιδιαίτερη γοητεία.  Ήταν τότε που αρχίσαμε να νιώθουμε ένα σωρό πρωτόγνωρα πράγματα και η ζωή μας άρχισε να περιστρέφεται γύρω από κάποιον άλλον εκτός του εαυτού μας. Ήταν αυτή η τελευταία μας σκέψη πριν κοιμηθούμε και η πρώτη όταν ξυπνούσαμε.

Ήταν τότε που παρασυρμένοι απʾ αυτόν τον πρωτόγνωρο ενθουσιασμό κάναμε όνειρα, είχαμε ελπίδες και φανταζόμασταν το μέλλον μας μαζί του. Ήταν το κέντρο του κόσμου μας. Τότε.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να σου περνούν απʾ το μυαλό ένα σωρό αναμνήσεις.  Όμορφες, άσχημες, ή και τα δύο. Μια αίσθηση γλυκόπικρη, ίσως και κάποια νοσταλγία.

Κάπου κρύβεται κι ένα μικρό «γιατί». Γιατί τα πράγματα να είναι τώρα αλλιώς, γιατί δεν καταλήξατε μαζί, γιατί προτίμησε κάτι άλλο κι όχι εσένα. Μπορεί να σκέφτεσαι πως δεν το χειρίστηκες όπως έπρεπε, πως μάλλον έπρεπε να φερθείς αλλιώς.

Σκέφτεσαι πως αν ήσασταν τώρα μαζί, δε θα κάνατε τα ίδια λάθη ή μπορεί και τίποτα απʾ όλα αυτά.

Μπορεί, λοιπόν, για κάποιο λόγο να μην υπάρχει στη ζωή σου. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Για να μην βρίσκεται κοντά σου, πάει να πει πως δεν ήταν να κάτσει. Δεν το θέλε η μοίρα, δεν ήταν το πεπρωμένο σας, πες το όπως θες. Μάλλον τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ιδανικά όπως νόμιζες. 

Μάλλον δεν ταιριάζατε και τόσο τελικά. Δεν κρατάνε όλοι οι έρωτες για πάντα.

Ο πρώτος έρωτας δεν παύει, όμως, να είναι ένα δώρο. Ένα δώρο από τη ζωή. Άσχετα με το πώς καταλήξαμε, ήταν μια εμπειρία, ένα μάθημα.

Μια σειρά εμπειριών είναι η ζωή κι αυτή η πρώτη εμπειρία θα βρίσκεται για πάντα μέσα σου. Γιατί ό,τι νιώθουμε δε γίνεται να ξεχαστεί. Ποτέ.






Μαρία Δημητράσκου

Απόφοιτη Προσχολικής Αγωγής, έχω παρακολουθήσει μαθήματα Θεατρικού Παιχνιδιού, το οποίο και αγαπώ υπερβολικά. Όπως και αγαπώ κάθε μορφή έκφρασης της ανθρώπινης ψυχής. Πάντα έψαχνα το βαθύτερο νόημα και με γοήτευε ό,τι είχε σχέση με την ανθρώπινη ψυχολογία. Νόμος ζωής για μένα το ‘’ Να φέρεσαι όπως θέλεις να σου φέρονται και να μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν’’. Άκρως ευαίσθητη και συναισθηματική, νοσταλγός της παιδικής αθωότητας και ανεμελιάς, ονειρεύομαι έναν κόσμο γεμάτο καλοσύνη και αγάπη.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top