728x90 AdSpace

Latest Articles

4 Νοε 2015

Χειμώνα, σ’αγαπώ! - Ράνια Ψύλλα - 4 Νοε 2015




Διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει αισθητά. Σιγά-σιγά τακτοποιήσαμε τις ντουλάπες έτσι ώστε να υπάρχουν σε πρώτη ζήτηση πιο ζεστά ρούχα, στρώσαμε και μια δυο κουβερτούλες παραπάνω στα κρεβάτια μας βάλαμε ήδη και κανένα χαλάκι και γενικότερα έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε γιατί, έρχεται ο χειμώνας!

Ξέρω πως οι περισσότεροι δεν είστε και πολύ χαρούμενοι που καταχωνιάσατε μαγιό και παρεό και που αποχαιρετήσατε παραλίες και αμμουδιές, όμως παρακάτω θα βρείτε λόγους που τελικά ο χειμώνας ίσως να μην είναι και τόσο κακός.
Τώρα όσον αφορά εμάς τα «παιδιά του χειμώνα», τρελούς οπαδούς του κρύου και του χιονιού, this is our time babies!

Τι είναι αυτό που μας κάνει όμως να προτιμούμε ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη εποχή; Πρώτο και καλύτερο το ότι κάνει κρύο! Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να ευχαριστηθούμε το αγαπημένο μας ντύσιμο που περιλαμβάνει, παλτό, μπότες, σκουφάκια και γάντια! Ω ναι, μπορεί να ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια όταν το θερμόμετρο δείχνει μείον, αλλά μας αρέσει!

Επιπλέον, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για τους σπιτόγατους, που λατρεύουν να μένουν σπίτι. Είναι ευκαιρία λοιπόν τώρα που οι φίλοι σας θα είναι κυρίως στη πόλη και δε θα είναι εξαφανισμένοι σε νησιά και κάμπινγκ να κανονίζετε να μαζεύεστε όλοι σε σπίτια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από καλή παρέα γύρω από το τζάκι με κρασάκι και κους-κους ή βραδιές που θα περιλαμβάνουν πίτσα, φουλ ποπ κόρν και ταινία.

Ακόμη, κι ας μην είστε και ιδιαίτερα φυσιολάτρες ή ρομαντικοί, όταν σας δοθεί η ευκαιρία παρατηρείστε πόσο όμορφη είναι η φύση γύρω σας το χειμώνα. Το πρωί που θα ξυπνάτε, ή το σούρουπο, όταν φυσάει, όταν κάνετε τζόκινγκ στο πάρκο ή περίπατο με το σκυλάκι σας, δείτε λίγο γύρω σας και αφήστε το κρύο αεράκι να σας χαϊδέψει. Κλείστε λίγο τα μάτια και προσπαθήστε με όλες τις αισθήσεις να «νιώσετε» τη μαγεία του χειμωνιάτικου τοπίου. Ειδικά, όταν σας δοθεί η ευκαιρία, μην πείτε όχι σε αποδράσεις σε κοντινούς ή λίγο πιο μακρινούς χειμωνιάτικους προορισμούς. Η χώρα μας διαθέτει πανέμορφα ορεινά μέρη και για τους λάτρεις του σκι και πλήρη χιονοδρομικά κέντρα. Ενδεικτικά, επισκεφτείτε την ορεινή Αρκαδία και το πανέμορφο Μαίναλο και θα μαγευτείτε!

Ένας ακόμη λόγος που περιμένουμε πως και τι το χειμώνα, είναι φυσικά οι γιορτές των Χριστουγέννων. Γιορτινή ατμόσφαιρα παντού, κόσμος πολύς και στολίδια κυριαρχούν τη περίοδο των γιορτών. Επίσης τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία να μαζεύεται όλη η οικογένεια και δεν θα μιλήσω για τα γλυκά, (βλ. μελομακάρονα, κουραμπιέδες) και για τα φαγητά που αποτελούν ισχυρό κίνητρο προσμονής. Φυσικά, έχουμε να αναμένουμε και τη νέα χρόνια ελπίζοντας για όμορφες στιγμές , υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας προσωπικά.

Τέλος, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον έρωτα. Ο χειμώνας ενισχύει την ανάγκη για παρέα και ζεστασιά αλλά και για μια ζεστή αγκαλιά. Αν δεν είναι ο χειμώνας με το κρύο κατάλληλη περίοδος για γουτσου-γουτσου, αγκαλιές κάτω από τα σκεπάσματα, αγκαλιές μπροστά στο τζάκι, και ατελείωτο χουζούρεμα με το αμόρε τότε ποια είναι;
Δεν υπάρχει πιο ιδανικό από δυο κρύες μύτες που ενώνονται για να καταλήξουν σε ένα τρυφερό φιλί.

Δε λέω, υπέροχα είναι και τα φιλιά με φόντο καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα στα γαλάζια νερά. Όμως οι πιο μαγικές και αξέχαστες σκηνές διαδραματίζονται κάτω από μια ομπρέλα που, δεν πάει να ρίχνει καρέκλες, εσείς δε λέτε να ξεκολλήσετε τα χείλη σας και τα ωραιότερα σ’ αγαπώ, έχουν background άνεμο, κρύο ακόμη και χιόνι και δυο σώματα που γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά.

Χειμωνιάζει λοιπόν οπότε εκμεταλλευτείτε και χαρείτε το.
Και να θυμάστε πως «τι καλό θα είχε η ζέστη του καλοκαιριού χωρίς τη γλύκα από το κρύο του χειμώνα;» (και το αντίστροφο). Το είπε κι ο Steinbeck, εξάλλου.




Ράνια Ψύλλα

Είμαι 25 ετών, πτυχιούχος νηπιαγωγός. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία, ενημερώνομαι μέσα από site και blogs. Μου αρέσει να γράφω για εμπειρίες της δικής μου καθημερινότητας, για θέματα που προκύπτουν μέσα από κουβέντα με φίλους και γενικά για ότι μπορεί να με προβληματίσει ή να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Τα λέω σε φίλους και γνωστούς, τα λέω σε συγγενείς και συναδέλφους αποφάσισα να τα γράφω κιόλας τώρα. Με χιούμορ και καλή διάθεση για να ενημερωνόμαστε και πάνω απ' όλα να περνάμε όμορφα!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top