728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Δεκ 2015

Αλλάζουν οι άνθρωποι, μάτια μου - Κυριακή Τσανικίδη - 18 Δεκ 2015


Ερωτικές σχέσεις, λάθη και πάθη. Πόσες φορές έχεις πνιγεί σʾ ένα ερωτικό δράμα; Πόσες φορές έχεις νιώσει πως δεν αντέχεις να συνεχίσεις μια σχέση μʾ επαναλαμβανόμενα λάθη; Πόσες φορές έχει λάβει η καρδιά σου απογοητευτικές βολές; Πόσες φορές έχεις ακούσει να σου λένε «ο άνθρωπος δεν αλλάζει»;


Έμαθες πως σʾ απάτησε κι αυτό σʾ έκανε να αισθανθείς την προδοσία βαθιά στο πετσί σου. Θεωρούσες δεδομένο πως η αγάπη δε συνοδοιπορεί με την απιστία. Όσο κι αν σε παρακαλέσει, εσύ δε θες να λυγίσεις.

Θα σου πει πως ήταν ένα στιγμιαίο λάθος, πως δε θα ξανασυμβεί. Θα θυμηθείς τη χιλιοειπωμένη φράση πως «ο άνθρωπος δεν αλλάζει» κι έτσι η πειθώ του θα κατέβει τις σκάλες που ανέβηκε.

Παραδέξου είναι μια σκάλα πριν σε πείσει. Αναρωτιέσαι μήπως αξίζει μια ευκαιρία. Και τελικά τη δίνεις. Αποφασίζεις να ενδώσεις. Αυτό που αντιλαμβάνεσαι, όμως, είναι πως εσύ άλλαξες. Τον χαρακτήρα σου τον έφτιαξαν τα δικά του έργα. Λόγω της δικής του λάθος συμπεριφοράς, εσύ δεν είσαι πια η ίδια. 
     
Άλλαξες. Η εμπιστοσύνη δεν υπάρχει πια στο λεξικό σου. Πήρες μια μαύρη πέννα και την έσβησες. Και το χειρότερο; Την έσβησες από μέσα σου. Φοβάσαι να τον εμπιστευτείς. Νιώθεις πως με κάθε γύρισμα της πλάτης θα σου ρίχνει ύπουλες μαχαιριές.

Η ζήλια κι εσύ γίνεστε ένα. Αυτό το λάθος γκρέμισε ό,τι και αν προσπάθησες εσύ να χτίσεις. Δε θες να βγει για ποτό με τους φίλους, κρυφοκοιτάζεις συνεχώς το κινητό του, αναρωτιέσαι τι κάνει στη δουλειά.

Η εμπιστοσύνη εξαφανίστηκε. Άλλαξες. Ακόμα και τα αισθήματά σου άλλαξαν. Η τότε ακλόνητη μυρωδιά του κορμιού του δε σε ταράζει πια. Τʾ άγγιγμά του φαίνεται αδιάφορο και τʾ αστεία του είναι κρύα, πλέον, για εσένα όπως κι οι γκριμάτσες που σου κάνει.

Πάγωσες. Η αγάπη σου για εκείνον είναι σαν ένα παγάκι που προσπαθεί να λιώσει σε ζεστό νερό. Άλλα όσο καυτό κι αν είναι, το παγάκι δε λιώνει. Περίεργο. Φαίνεται νʾ άλλαξες. Έπαψες να βλέπεις μέλλον μʾ αυτόν τον άνθρωπο, να κάνεις όνειρα μαζί του και να σκέφτεσαι πως θα είστε στα γεράματα. Οι σκέψεις αυτές δε σε περιτριγυρίζουν πια.

Έδωσες μια ευκαιρία στη σχέση σας αλλά δεν κατάφερες να δώσεις μια ευκαιρία στα δικά σου αισθήματα. Αυτά άλλαξαν.          

Τελικά οι άνθρωποι αλλάζουν; Οι καταστάσεις σε κάνουν νʾ αλλάξεις. Μεγαλώνοντας αποκτάς μια διαφορετική οπτική για τη ζωή. Αναθεωρείς πολλά πράγματα. Αλλάζεις γιατί σε έκαναν οι πράξεις των ανθρώπων να το κάνεις.

Αλλάζεις γιατί πέρασες περιστατικά που σʾ έκαναν να διαπιστώσεις πως η ζωή είναι γεμάτη αναπάντεχα. Δε σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν και δεν πράττεις όπως έπραττες. Σʾ έκανε να μη νιώθεις για εκείνον όπως στις αρχές.

Κάθε συμβάν θα σε μεταπλάθει σαν άνθρωπο. Γιʾ αυτό το λόγο ποτέ μην πεις ποτέ. Γιατί κάθε «ποτέ σου» ίσως γίνει πράξη. 





Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top