728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Δεκ 2015

Η αδιαφορία είναι η καλύτερη εκδίκηση - Δώρα Καρακεχαΐδου - 18 Δεκ 2015


Σʾ αδίκησε, σε πρόδωσε, σου φέρθηκε μʾ αχαριστία κι εσύ νιώθεις την ανάγκη νʾ αντιδράσεις, να πάρεις το αίμα σου πίσω, να εκδικηθείς. Όποια και να ήταν η σχέση σου με το άτομο αυτό, δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι. Θυμώνεις μαζί του, αλλά πιο πολύ θυμώνεις με τον εαυτό σου που δεν αντιλήφθηκε νωρίτερα με τι είδους άνθρωπο είχες να κάνεις.

Το μυαλό σου αρχίζει ξαφνικά να παίρνει επικίνδυνες στροφές. Προσπαθείς να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις για να πονέσει όσο πόνεσες εσύ. Γιατί για να κατάφερε να σε πληγώσει τόσο, σημαίνει πως η σχέση σας ήταν βαθιά και πως, αν κάτσεις να σκεφτείς, θα μπορέσεις κι εσύ να βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να πάρεις εκδίκηση. 

Ένας τρόπος είναι να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Ό,τι σου έκανε να του το επιστρέψεις. Να τον κάνεις να πονέσει, όσο ακριβώς πόνεσες κι εσύ. Για ξανασκέψου το. Για να σε πληγώσει τόσο τη στιγμή που εσύ δεν το περίμενες, πάει να πει πως δεν είστε ίδιοι. Εσύ δε θα σκεφτόσουν ποτέ να κάνεις κάτι τέτοιο. Όσο καλά και να το οργανώσεις, δε θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι που δεν μπορείς νʾ αντέξεις, για τον άλλο είναι πολύ πιθανόν να περάσει στα ψιλά γράμματα. Συνεπώς απορρίπτεται.

Αρχίζεις να σκέφτεσαι την παροιμία που λέει: «Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Σαν να σου καλαρέσει η ιδέα. Αν αντιδράσεις τώρα, θα το περιμένει. Αν, όμως, αφήσεις να περάσει ένα διάστημα, θα του έρθει κατακέφαλα. Άσε που θα έχεις και χρόνο να καταστρώσεις το τέλειο σχέδιο. Αφού βρεις τι είναι αυτό που θα τον κάνει να πονέσει περισσότερο, θα μπορέσεις να σχεδιάσεις το τέλειο «έγκλημα».

Το μόνο που σκέφτεσαι, είναι πότε θα έρθει εκείνη η άγια ώρα της κάθαρσης. Σκέφτεσαι τη στιγμή που θα έρθει στη θέση σου και θα πληγωθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μόνο τότε θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να πάψεις να το σκέφτεσαι.

Όμως, για στάσου. Τι ακριβώς θα καταφέρεις αν τελικά πάρεις εκδίκηση. Θα αλλάξει κάτι; Σε πληροφορώ πως ούτε εκείνος θα γίνει καλύτερος άνθρωπος, ούτε εσύ θα νιώσεις την ευτυχία και την ανακούφιση που περιμένεις.

Αντιθέτως, θα γίνεις σαν τα μούτρα του, μη σου πω και χειρότερα. Αυτός μπορεί να σε πλήγωσε από βλακεία του, εσύ όμως θα το κάνεις στοχευμένα και με σχέδιο.
Το πιθανότερο είναι πως θα νιώθετε μίσος ο ένας για τον άλλον για το υπόλοιπο της ζωής σας. Άσε που πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίζετε αυτό τον παράλογο, χωρίς νικητή, αγώνα επ’ αόριστών.

Ο πιο σίγουρος τρόπος να εκδικηθείς, είναι να μην εκδικηθείς. Να αφήσεις τις ίδιες του πράξεις να το κάνουν για σένα. Μπορείς να το βαφτίσεις όπως θες. Σύμπαν, πεπρωμένο, μοίρα, κάρμα. Όπως και να το πεις το θέμα είναι ένα: μεγαλύτερη ευχαρίστηση απʾ το χαμηλωμένο βλέμμα αυτού που σε πλήγωσε, δεν έχει.

Όσο ξετσίπωτος και να είναι ο άλλος, ό,τι και να προσπαθεί να διαδώσει στον κόσμο για να σε βλάψει, είτε ισχύει είτε όχι, όταν πέφτεις πάνω του πάντα θα κατεβάζει το βλέμμα. Δεν μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια ο άνθρωπος που ξέρει πως σου έκανε κακό ενώ εσύ όχι. Για ποιο λόγο να χάσεις αυτό το πλεονέκτημα; Αν το κάνεις θα είστε πάτσι, ενώ τώρα τον έχεις υπό.

Ό,τι κάνεις, θα σου επιστραφεί. Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και παίρνεις αυτό ακριβώς που σου αξίζει. Δε σου λέω κάτι πρωτότυπο, ούτε κάτι που δεν ξέρεις. Είναι κάτι, όμως, που πρέπει να πιστέψεις.
Άσε, λοιπόν, το σύμπαν να κάνει την δουλεία του. Άραξε πίσω, βάλε το ειρωνικό σου χαμόγελο και απόλαυσε το.

Κοινώς, θα γυρίσει ο τροχός...





Δώρα Καρακεχαΐδου

Τρελή, πόντια και Σαλονικιά. Έχω και ένα πρόβλημα με τη χαζομάρα στον κόσμο... Μ’ ενοχλεί. Γράφω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γράφω για να καθαρίσω το μέσα μου. Αποφάσισα και να το σπουδάσω. Εδώ μιλάμε για τις σχέσεις. Χωρίς τις σχέσεις δεν είσαι τίποτα φίλε μου. Από μία σχέση γεννήθηκες, μέσα από μία σχέση έζησες και για κάποια σχέση θα παλεύεις πάντα. Οικογένεια, έρωτας, φιλία. Μόνο το όνομα αλλάζει.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top