728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Ιαν 2016

Προτιμώ να κρατάω τα πάντα μέσα μου - ilovgr official - 11 Ιαν 2016


Η αναγνώστριά μας Αλεξάνδρα γράφει:


Γεια σας. Είδα τη φωτογραφία σας και μου άρεσε πολύ η ιδέα να μπορεί κανείς να πει αυτό που νιώθει σε κάποιον, κι εκείνος να μπορεί να τον καταλάβει. Έτσι κι εγώ πήρα το ρίσκο να σας στείλω e-mail και να σας μιλήσω για κάτι που σπάνια κάνω με τους ανθρώπους. Προτιμώ να τα κρατάω μέσα μου, παρά να μιλάω. Αυτό δεν είναι βέβαια ό,τι καλύτερο, αλλά νιώθω πως δεν μπορούν να με καταλάβουν και γι’ αυτό δε μιλάω πολύ. Απλά προτιμώ να τους βοηθάω απ’ το να με βοηθάνε. Αν όντως το site σας είναι αληθινό, θα ήθελα να σας μιλήσω.


Η ομάδα των ψυχολόγων απαντά:

Αγαπητή Αλεξάνδρα,
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μας είναι πιο εύκολο ν᾽ ακούσουμε τους άλλους. Είναι πιο εύκολο ν᾽ ακούσουμε τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους, να τους βοηθήσουμε ν᾽ ανοιχτούν και ν᾽ αντιμετωπίσουν ίσως αυτά που τους απασχολούν.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό συμβαίνει είναι ακριβώς επειδή αυτό αφορά τους άλλους, κι όχι εμάς.
Κι εξηγούμαι: είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τον εαυτό μας και τα όσα μας προβληματίζουν, κι ειδικά σε τρίτους.

Είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε, είναι δύσκολο να εκτεθούμε, είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ακόμα κι ότι έχουμε κάποιο θέμα προς αντιμετώπιση…

(Παίρνω την ευκαιρία εδώ να σ᾽ ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σου και να σε διαβεβαιώσω πως, τόσο το site όσο κι η στήλη της ψυχολογικής υποστήριξης είναι πέρα για πέρα αληθινά.)

Αυτό που αντιλαμβάνομαι απ᾽ το μήνυμά σου είναι ότι κάτι σε προβληματίζει και θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας.

Το ότι θεωρείς ότι οι άλλοι δεν μπορούν να σε καταλάβουν, είναι ένας πολύ έγκυρος και σοβαρός προβληματισμός. Καταλαβαίνω πως νιώθεις μόνη σ᾽ όσα αντιμετωπίζεις, και ότι το να βοηθάς τους άλλους είναι ίσως ένας τρόπος ν᾽ αποφορτιστείς απ᾽ τα δικά σου ζητήματα.

Δεν πρόκειται να σου πω να μην νιώθεις έτσι, επειδή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο ν᾽ αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο συναίσθημα.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με την απόφασή σου να έρθεις σ᾽ επαφή μ᾽ εμάς, κάνεις ένα σημαντικό βήμα προς το να κατανοήσεις τι είναι αυτό που νιώθεις, και προς το να βρεις ένα διαφορετικό, ίσως πιο παραγωγικό τρόπο να βλέπεις τα πράγματα.

Ωστόσο, θα ήταν πολύ βοηθητικό τόσο για εμάς, όσο και για σένα να μας στείλεις ένα ακόμα μήνυμα μ᾽ ορισμένες ακόμα πληροφορίες τόσο για το θέμα που σε απασχολεί, όσο και για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που πιθανόν αυτό αφορά.

Ως site, και φυσικά ως στήλη υποστήριξης, θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε τόσο στο να εντοπίσεις, όσο και στο να αντιμετωπίσεις το ζήτημα που σε απασχολεί.



Στείλε κι εσύ το πρόβλημα που σε απασχολεί στο [email protected] και η ομάδα των ψυχολόγων μας θα σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις.
  • Facebook Comments
Scroll to Top