728x90 AdSpace

Latest Articles

5 Φεβ 2016

Πέτα από τη ζωή σου εκείνους που σε πηγαίνουν πίσω - Κυριακή Τσανικίδη - 5 Φεβ 2016


Στην κοινωνία που ζούμε, καθημερινά συναναστρεφόμαστε με διαφορετικών ειδών άτομα. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή μας, μπορεί να δράσει με δύο διαφορετικούς τρόπους στην πνευματική αλλά και στην επαγγελματική ανέλιξή μας.


Ο ένας τρόπος είναι να δράσει ευεργετικά, καθώς θα παρέχει τα εφόδια για να εξελιχθούμε, πρωτίστως, σαν άνθρωποι. Ο άλλος τρόπος είναι να μας οδηγήσει στην κάθοδο προς την αποτυχία μαζί του. Αναγνώρισε τα άτομα της δεύτερης κατηγορίας κι απομάκρυνέ τα πριν σε ρίξουν στην ίδια μαύρη τρύπα μ᾽ εκείνους.

Μπορεί το άτομο αυτό να είναι ακόμα κι η πολύχρονη σχέση σου, αλλά εσύ να μην το αντιλαμβάνεσαι, λόγω του έρωτα που τρέφεις προς το πρόσωπο του.

Ο έρωτας, εκτός από τυφλός, είναι καμιά φορά και κουτσός. Και μαζί του καμιά φορά κουτσαίνεις και τυφλώνεσαι κι εσύ.

Μπορεί να προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι ανίκανος ν᾽ ανταπεξέλθεις στη δουλειά σου, ρίχνοντας σου την αυτοπεποίθηση κατακόρυφα. Θα σε παροτρύνει να βγείτε έξω, ενώ γνωρίζει πως έχεις μια σημαντική εργασία να κάνεις. Θα σε υποβιβάζει διαρκώς με άσχημους χαρακτηρισμούς είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε μπροστά σε τρίτα άτομα.

Ξέρεις γιατί τα κάνει αυτά; Γιατί νιώθει κατώτερος από εσένα και προσπαθεί μ᾽ αυτόν τον τρόπο εκείνος να «ανέβει».

Ένας τοξικός άνθρωπος μπορεί να είναι κι ένας φίλος σου. Εκείνο το καρδιακό φιλαράκι που διαρκώς σου κάνει κομπλιμέντα του τύπου «τι ομορφιές είναι αυτές», συμπληρώνοντας «πώς και το έπαθες;»

Ναι, είστε αγαπημένοι φίλοι αλλά όταν του πεις όλο χαρά πως πήρες το πτυχίο σου, εκείνος θα σου γελάσει καταφατικά και θα σου πει ένα κατ᾽ ανάγκην «συγχαρητήρια». Είναι εκείνος ο φίλος που όταν του πεις πως βρήκες δουλειά θα σου πει: «Κρίμα, δε θα πηγαίνουμε πια για καφέ τα πρωινά».

Θα καθησυχαστεί όταν του αναφέρεις πως τα ωράριά σου είναι δύσκολα, σκεπτόμενος πως εκείνος είναι χαλαρός όλη μέρα.
Ζηλεύει την πρόοδο και τα επιτεύγματά σου.

Ο φίλος είναι και για τις χαρές και για τις λύπες. Εάν δε χαίρονται οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου όταν κατορθώνεις κάτι, τότε πρέπει να τους απομακρύνεις.
Ένα τέτοιο άτομο θα συναντήσεις και στη δουλειά σου. Θα σε ανταγωνίζεται συνέχεια με τρόπο προσβλητικό. Θα λέει ψέματα στον εργοδότη σας ότι κάνεις συνέχεια λάθη.

Θα σου προτείνει να σε βοηθήσει, μόνο αν αυτό γίνει γνωστό στον εργοδότη σας. Θα κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό για ν᾽ ανέβει εκείνος σκαλιά κι εσύ να πέσεις απότομα.

Αυτά τα άτομα ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους πορεία. Θέλουν να πετυχαίνουν μόνο εκείνοι κι επιδιώκουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Αν θες να εξελιχθείς, επιβάλλεται να τα διώξεις απ᾽ τη ζωή σου. Αν αργήσεις, τ᾽ αγκάθια που θα σου καρφώσουν, θ᾽ αφήσουν πολλά σημάδια.




Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top