728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Μαρ 2016

Τα μικρά είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία - Κατερίνα Μοχράνη - 18 Μαρ 2016


Εν έτη 2016, όλοι θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να αποστερούνται της σημασίας που αξίζουν.  Δεν αναφερόμαστε φυσικά σ’ ανθρώπους, που κι εκείνοι εσφαλμένα θεωρούνται δεδομένοι, αλλά σε καταστάσεις. Για ν’ ακριβολογούμε, μιλάμε γι’ όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάθε ερωτευμένος ή ερωτευμένη «in progress» θα έπρεπε να εστιάζει για να χαρακτηριστεί ρομαντικός. Αθεράπευτα ρομαντικός. Τόσο ρομαντικός που κάθε δύσπιστη καρδιά θα λύγιζε!

Δεν χρειάζεται να σπάσεις, καλή μου, κι επικείμενη ερωτευμένη ψυχή άντρα  ή γυναίκας, το υπέροχο κι υπερφορτωμένο μυαλό σου για να κάνεις την πιο αξέχαστη και ρομαντική έκπληξη στο έτερον ήμισυ. Υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που μπορείς να κάνεις και που τα 'χεις ξεχάσει τελείως. Πάρε λοιπόν χαρτί, μολύβι, κάτσε αναπαυτικά και σημείωνε.

Τι θα έλεγες να ξεκινήσουμε απ’ τα διαχρονικά; Ένα λουλούδι είναι απ’ τις πιο ρομαντικές κι ασφαλές επιλογές. Ένα λουλούδι πάνω στο κρεβάτι ή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι υπέροχο θέαμα, όπως και να το κάνουμε. Μια σοκολάτα, επίσης, αποτελεί μια ένδειξη ρομαντισμού. Αν δε, έχει κι αφιέρωση του τύπου «εσύ ξεπερνάς σε γλύκα και την πιο γλυκιά σοκολάτα» τότε να είσαι σίγουρος πως θα δεις καρδούλες να πέφτουν απ’ τον ουρανό. Μια αυθόρμητη αγκαλιά ή ένα κινηματογραφικό φιλί, πίστεψέ με, θα ξαφνιάσει.

Ένα «κατέβα είμαι κάτω απ’ το σπίτι σου» θα κάνει πολλές καρδιές να λιώσουν. Να δώσεις την τελευταία μπουκιά απ’ το αγαπημένο σου γλυκό. Να ξαπλώσεις στον καναπέ και το έτερον ήμισυ να κοιμάται πάνω στην κοιλιά σου. Να πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο, να βάλατε το αγαπημένο σας τραγούδι στη διαπασών και να κάνετε το δικό σας ντουέτο. Μια βόλτα στη θάλασσα. Ένα δείπνο στο μπαλκόνι με θέα την πόλη. Ένα μπουκάλι κρασί, ένας καναπές και μια κουβέρτα αποτελούν από μόνα τους ένα ρομαντικό περιβάλλον.

Κι η λίστα δε σταματάει εδώ. Κλείσε εισιτήρια για τον αγαπημένο του αγώνα ή την αγαπημένη της ταινία. Τραγούδησε ένα τραγούδι μόνο για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Μαγείρεψε το αγαπημένο του φαγητό και φάτε μαζί. Πρότεινε να πάτε ένα ταξίδι. Μπορεί να μην πάτε αλλά ακόμα κι η πρόταση θα κάνει τον άλλον να νιώσει σημαντικός. Πρωινό στο κρεβάτι. Ένα χαμόγελο. Ένα φιλί στον αέρα. Ένα τηλέφωνο που απλά θα πεις «πήρα να δω αν είσαι καλά». Ένα «μου λείπεις» γραμμένο στο κινητό. Μία φωτογραφία σας στον τοίχο ή σε κορνίζα. Μια μπίρα στο χέρι και βόλτα κάτω απ’ τα αστέρια ή με φόντο ένα ηλιοβασίλεμα. Και συνεχίζει…

Φαντασία χρειάζεται. Φαντασία, καλό παρτενέρ, διάθεση και πολύ love story. Τίποτα περισσότερο. Ο ρομαντισμός δεν κοστίζει καθόλου. Ίσα-ίσα! Εμείς του έχουμε βάλει μία τιμή κι αυτή είναι τελείως λανθασμένη πράξη. Δεν χρειάζονται λεφτά για ν’ αγοράσεις μια καρδιά. Ξεκόλλα το μυαλό σου! Εμπνεύσου και πράξε ανάλογα. Με αυθόρμητες και μικρές πράξεις κάνεις μεγάλα βήματα για να κατακτήσεις μια καρδιά.

Με πράξεις που είχαμε χώσει βαθιά μέσα στο χρονοντούλαπο γιατί τις θεωρούσαμε δεδομένες και ξεπερασμένες, αλλά να ένα ακόμα λάθος που κάνει ο άνθρωπος. Καθετί όμορφο το κρύβει για να μην του το ματιάσουμε! Τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’ αυτή τη ζωή. Και προς Θεού, ο έρωτας κι ο ρομαντισμός έχουν διαχρονική κι αναλλοίωτη αξία. Δώστε τα τους πάλι πίσω!

«Ένα μικρό «σ’ αγαπώ» όλον κόσμο αλλάζει!». 




Κατερίνα Μοχράνη

Κάποτε ρωτήθηκα αν ζω ή υπάρχω κι ακόμα ψάχνω τη σωστή απάντηση. Νηπιαγωγός με κοινωνικές ευαισθησίες. Εθισμένη στην καφεΐνη, στις αμερικανικές σειρές, στις ταινίες και στη μουσική. Αδυνατώ να αντισταθώ σε οποιοδήποτε βιβλίο και στον έρωτα -αν κι ακόμα τον ψάχνω και μάλλον στα λάθος μέρη!-. Αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των λέξεων. Αν θες σε αγαπήσω, φρόντισε να είσαι αντίθετος από μένα. Αν όχι, καλή καρδία!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top