728x90 AdSpace

Latest Articles

1 Μαρ 2016

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οι τελευταίοι γνήσιοι άνθρωποι - Αναστασία Λούλατζη - 1 Μαρ 2016


Η κατάσταση με το προσφυγικό στη χώρα μας, τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να σωθούν, φεύγουν απʾ την πατρίδα τους, με μοναδικό όπλο την ελπίδα τους για ένα ειρηνικό ξημέρωμα. Για πολλούς απʾ αυτούς το αύριο δεν ήρθε ποτέ. Οι ελπίδες τους για ζωή ναυάγησαν.


Όσοι κατάφεραν να σωθούν, έπρεπε να συνεχίσουν με τον αβάσταχτο  πόνο για τʾ αδικοχαμένα πρόσωπά τους και νʾ αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.
Σε άθλια κατάσταση, χτυπημένοι, κουρασμένοι, πονεμένοι, πεινασμένοι, αναζητούν μια νέα πατρίδα.

Δέχτηκαν βοήθεια από ντόπιους αλλά κι από πλήθος ευαισθητοποιημένων ανθρώπων όλης της χώρας.

Οι γιατροί χωρίς σύνορα, παρόντες, έσπευσαν αμέσως κι έλαβαν για ακόμη μία φορά δράση!

Βρήκα την αφορμή να θαυμάσω για πολλοστή φορά τη μεγαλοψυχία αυτής της οργάνωσης. Μία διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική-υγειονομική περίθαλψη ανεξαρτήτως θρησκευτικών, πολιτικών, φυλετικών κριτηρίων.

Η μόνη αγωνία τους να σωθούν όσο το δυνατότερο περισσότερες ζωές. Αψηφούν τον κίνδυνο και καταφθάνουν σε σημεία πολέμου ή ακόμη και σε τόπους που σημειώνονται ακραίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Καταβάλλουν σημαντικές κι αξιέπαινες προσπάθειες να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειάζεται σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Συχνά οργανώνουν αποστολές σε απομακρυσμένα μέρη που μαστίζουν επιδημίες οι οποίες τείνουν να εξαφανίσουν πληθυσμούς. Με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης απαντούν σε κάθε κάλεσμα έκτακτης ανάγκης.

Μαζικοί εμβολιασμοί, προμήθεια και διανομή φαρμάκων σε συνδυασμό με την κάλυψη ιατρικών, νοσηλευτικών αλλά και ψυχικής κατάρτισης αναγκών εκτελούν το έργο τους.
Επιπλέον, φροντίζουν για την ενημέρωση των ντόπιων και την ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί με τη δράση της οργάνωσης τη συντηρούν οικονομικά, ώστε να φέρει εις πέρας το έργο που επιτελεί.

Οι γιατροί χωρίς σύνορα δεν περιορίζονται σε εθελοντές επαγγελματίες ιατρούς ή νοσηλευτές. Αμέριστη βοήθεια εθελοντική κι από φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους, ψυχολόγους.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αφιερώσει τις ζωές τους για να παράσχουν βοήθεια. Με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη καθώς χαρίζει χαμόγελα, ευτυχία κι ελπίδα. Η ελπίδα σημαίνει φως. Ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας γεννά την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 από ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων και σήμερα λειτουργούν 21 τμήματα σε ισάριθμες χώρες. Περισσότεροι από 32.500 γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας, τεχνικοί αι οικονομικοί διαχειριστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 65 χώρες.

Μπορείς να συμβάλλεις στο έργο-λειτούργημα της οργάνωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, των ανθρώπων χωρίς σύνορα. 

Γίνε εθελοντής. Πρόσφερε κάτι απʾ το υστέρημα σου. Σώσε μία ζωή. Χάρισε ελπίδα.



Αναστασία Λούλατζη

Αν και ακόμη με ανακαλύπτω θα αποπειραθώ να μου προσδώσω χαρακτηρισμούς ώστε να γνωριστούμε! Ταξιδιάρα ψυχή κατά κύριο λόγο, να σπάω τη ρουτίνα και να γεμίζω εικόνες κι εμπειρίες. Μαθαίνω απ' τις δεύτερες και διαμορφώνω χαρακτήρα! Από αδυναμίες έχω τον ρεαλισμό και από συμπάθειες, τις ρομαντικές και απλές υπάρξεις! Μου αρέσει να ταιριάζω το χάος και να διατηρώ την αταξία. Yπεραισιόδοξη με αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο! Λάτρης της μουσικής, αφήνομαι στους ρυθμούς της κ και χορεύω. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός ίσως το δεύτερο όνομά μου. Κάθετα διαφορετικός από μένα ο έρωτας. Σκέψου, λοιπόν, εσύ πόσο διαφέρεις από εμένα πριν με γνωρίσεις.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top