728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Μαρ 2016

Κάνε reset στον εαυτό σου - Jamie Χονδρογιάννης - 30 Μαρ 2016


Κάποιες φορές όλους μας πιάνει κάτι σαν κατάθλιψη χωρίς όλα τα συμπτώματα. Είμαστε χαμένοι, κάπου μεταξύ των πραγμάτων που θα θέλαμε να έχουμε ή να είμαστε, και όλων αυτών που απεχθανόμαστε και μας κρατάνε πίσω. Κάτι που μας ρουφάει όλη την ενέργεια και δεν μπορούμε νʾ απαλλαγούμε απʾ αυτό.


Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, ίσα-ίσα μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Μια τελειωμένη σχέση, μια δουλειά που μας αποχαυνώνει για το υπόλοιπο της ημέρας μας, μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να διορθωθεί, μια μουντή, ανιαρή καθημερινότητα.

Δεν είσαι ο μόνος.
Όλοι κάποτε φτάσαμε σε ένα τέλμα, μετέωροι, περιμένοντας να πέσει ένα πετραδάκι για να γκρεμιστούν όλα. Όμως δε θέλεις να ρίξεις εσύ το πετραδάκι. Είναι μεγάλη ευθύνη, θέλει θάρρος και τσαγανό να λήξεις κάτι εσύ, για να βγεις από μια τέτοια κατάσταση.

Δε σε κατηγορώ. Ίσως να έχεις εξαντληθεί πλέον και να μην έχεις το ψυχικό σθένος. Ίσως και να φοβάσαι για το τι σε περιμένει μετά.
Πού θα πας; Τι θα κάνεις ;
Καλά δεν είναι και εδώ μωρέ, συμβιβάσου ...

Αν το να συμβιβαστείς, δεν είναι αυτό που περιμένεις να ακούσεις, έχω και κάτι άλλο να σου πω. Αν δε σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, πρέπει να βρεις το θάρρος και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Πρέπει να βρεις ποιο είναι το πρόβλημά σου, τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω, να σκεφτείς αν το αξίζει και να το κόψεις στη ρίζα.

Πιστεύω πως, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει αυτό το σχέδιο στο βάθος του μυαλού σου, απλά πιθανότατα να δειλιάζεις να το υλοποιήσεις. Όμως δε βγαίνεις κερδισμένος όταν είσαι δειλός. Αντιθέτως, θα σε σεβαστούν και θα σε εκτιμήσουν πολύ περισσότερο όταν ορθώσεις το ανάστημα σου και πεις «τέρμα, ως εδώ». Τότε θα σέβεσαι και εσύ τον εαυτό σου πάνω απʾ όλα.

Κάποια πράγματα είτε τα αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο, είτε σκύβεις το κεφάλι και υποχωρείς. Δε λέω να μην δέχεσαι καταστάσεις και να επαναστατείς σε οτιδήποτε σε χαλάει. Βρες τη σύνεση να διακρίνεις ποια είναι τα όριά σου και μη δέχεσαι οποιονδήποτε να τα ποδοπατάει.

Σαφώς θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα χρειαστεί να ανεχτείς πράγματα, αλλά θα το κάνεις επειδή θα αξίζει να υποστείς μια τέτοια δοκιμασία, επειδή θα έχεις ίσως κάτι να κερδίσεις εσύ.

Αλλά μη δέχεσαι τα πάντα. Όταν φτάσεις στο σημείο να νιώθεις πως χάνεις τον εαυτό μέσα σε μια διαδικασία, πρέπει να δώσεις τέλος. Μην κομπλάρεις.
Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. 

Κι όταν το δώσεις, να έχεις την επιμονή να υποστηρίξεις την απόφασή σου, πρώτον γιατί θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν γνώμη, και δεύτερον γιατί θα πρέπει να προσπαθήσεις να χτίσεις όλα όσα γκρέμισες.

Αυτή την φορά, όμως, θα το κάνεις με δικούς σου όρους, με άλλο τρόπο. Εξάλλου θα είσαι πιο έμπειρος, θα έχεις μάθει πέντε πράγματα παραπάνω για τον εαυτό σου.
Όταν απελευθερωθείς, θα έχεις όρεξη και δύναμη να ξαναχτίσεις τον κόσμο. Σκέψου πως στα πόδια σου είχες τσιμεντόλιθους. Κάθε φορά που ήθελες να πας ένα βήμα μπροστά, έπρεπε να τραβήξεις κι αυτούς μαζί σου. Αν όμως σπάσεις την αλυσίδα δε θα περπατάς απλά. Θα πετάς!

Ναι, θέλει προσπάθεια να βρεις καινούργιους φίλους, καινούργια δουλειά, καινούργια χόμπι, καινούργια ζωή. Πιθανότατα, όμως, στο τέλος να ανταμειφθείς. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου!

Αυτοπεποίθηση! Κιλά αυτοπεποίθησης!

Όπως κι εσύ αγαπάς να είσαι με κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις του, γιατί νιώθεις ασφάλεια μαζί του, έτσι κι ο υπόλοιπος κόσμος θα νιώθει έτσι μαζί σου όταν εκπέμπεις αντίστοιχα vibes.

Ξεκίνα καινούργιες δραστηριότητες και θα νιώσεις γεμάτος. Δε θα περιμένεις από κάτι άλλο να σε γεμίσει, ούτε θα εξαρτάσαι από κάποιον άλλο. Κάνε γυμναστική.

Όχι, μη με λιθοβολήσεις! Δε σου λέω να είσαι κάθε μέρα γυμναστήριο, να τρως σαλάτες και να υπολογίζεις πόσες θερμίδες έχει μια φέτα κασέρι. Απλά λίγη γυμναστική. Δε χρειάζονται υπερβολές, μόνο να βρεις λίγη φόρμα και να τονίσεις λίγο τους μύες. Εκτός αυτού, με την γυμναστική εκκρίνεται ντοπαμίνη και σεροτονίνη στο σώμα μας, ουσίες που μας κάνουν χαρούμενους.

Μη λες «όχι» σʾ εκείνον τον καφέ για να πας σπίτι και να χουχουλιάσεις με καμιά ταινία. Ζήσε λίγο! Βγες από το τρυπάκι σου, δοκίμασε καινούργια πράγματα, δε θα χάσεις κάτι. Πιο πιθανόν είναι να ανακαλύψεις ότι μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα με το να είσαι κοινωνικός, αρκεί να είσαι αληθινός και όχι υποκριτής.

Μην αγχώνεσαι, πίστεψε στον εαυτό σου.

Θυμήσου πόσες φορές σε έχει εκπλήξει στον παρελθόν και ξεκίνα από την αρχή. Καλά όχι ακριβώς απʾ την αρχή. Τα άτομα που αξίζουν και θέλουν να είναι στην ζωή σου, θα είναι εκεί έτσι κι αλλιώς!

Απλώς θα πρέπει να ξαναγράψεις μερικά κεφάλαια στο βιβλίο που λέγεται «καθημερινότητα». Θα δικαιωθείς, είμαι σίγουρος. Κάνεις δε θα σε κατηγορήσει επειδή απαλλάχθηκες από όλα αυτά που σε ξεζουμίζουν και σε αργοπορούν.

Μην καθυστερείς, ο χρόνος πετάει.


Εσύ θα μείνει δεμένος σε καρέκλα;



Jamie Χονδρογιάννης

Γεια σου, είμαι ο Jamie. Είμαι από Θεσσαλονίκη και σπουδάζω Ψυχολογία. Κάπου στα 14 μου έδωσαν μια κιθάρα. Δεν υπήρξε γυρισμός. Μαζί θα πάμε μια βόλτα στον κόσμο της μουσικής, θα μιλήσουμε για σχέσεις και σεξ, και φυσικά για night life. Αν σε ενδιαφέρει ακολούθησέ με, θα σε κάνω Bon Viveur. Ακόμα κάθεσαι; Πιες ένα σφηνάκι και let me entertain you.;.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top