728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Μαΐ 2016

Οι δημιουργικοί άνθρωποι κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις - Αριστείδης Τσοπανάς - 14 Μαΐ 2016


«Είσαι καλλιτεχνική φύση εσύ! Θα μου φτιάξεις και μένα ένα; Εσύ το έκανες αυτό;»

Σίγουρα είναι κάποια από τα πράγματα που έχετε ακούσει να σας λένε όταν έχετε δημιουργήσει κάτι μόνοι σας. Πόσο μάλλον να βλέπετε τον απερίγραπτο ενθουσιασμό που διακρίνει τους φίλους σας και εσείς να ανησυχείτε επειδή πιστεύετε ότι δεν έχετε κάνει κάτι σπουδαίο.


Οι περισσότεροι από εσάς έχετε μια κλίση σε μια ασχολία ή αλλιώς χόμπι, το οποίο ανακαλύψατε μόνοι σας και εδώ και χρόνια ασχολείστε με αυτό. Μερικά κοινά παραδείγματα από αυτά είναι η ζωγραφική, η συγγραφή, το πλέξιμο ακόμα και να φτιάχνετε κεριά.

Από μικρούς σας διέκρινε μια ακατανίκητη επιθυμία να απασχολήσετε με κάποιο τρόπο τα χέρια σας. Δοκιμάσατε διάφορα κι αφού είδατε ότι τίποτα δε σας κράτησε ή  αποτύχατε παταγωδώς να το βγάλετε εις πέρας, πέσατε με τα μούτρα σε κάτι που όχι μόνο έκανε τα χέρια σας να το ερωτευτούν, αλλά και το μυαλό.

Εντάξει οι πρώτες προσπάθειες δεν ήταν επιτυχημένες με αποτέλεσμα να μουτζουρώσετε ή να σκίσετε ή να μπλεχτείτε και πολλά αλλά. Ας μην μιλήσουμε για τα κεριά γιατί το «πιάνω φωτιά» είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περίπτωση.

Κάθε φορά που ασχολιόσασταν με αυτό παρατηρούσατε ότι σας διέκρινε μια τέτοια ψυχική ηρεμία που δε θέλατε να κάνετε τίποτα άλλο παρά αυτό. Επίσης αυτό συμβαίνει γιατί η οποιαδήποτε ασχολία έχει ευεργετικές ιδιότητες γιατί σας αδειάζει από σκέψεις, ενώ ταυτόχρονα όλο το άγχος έφευγε με μιας από πάνω σας.

Με λίγα λόγια είναι σαν έχετε ένα μικρό φίλο που πάντα είναι στο πλευρό σας και πάνω από όλα σας ηρεμεί.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους τα χόμπι θεωρούνται μια από τις πιο καλές μεθόδους για αποβολή του στρες καθώς παρατηρείται μια πιο έντονη δραστηριότητα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου γνωστό και ως καλλιτεχνικό κομμάτι.

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που ασχολείται με αυτά παρατηρείται ότι είναι αριστερόχειρες μια και σε αυτούς είναι ήδη ενεργοποιημένο το συγκεκριμένο ημισφαίριο. Τους συγκεκριμένους ανθρώπους τους διακρίνει ένας παρορμητισμός και είναι γενικά συναισθηματικά ευάλωτοι. Επιπλέον η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι κάποια πράγματα που δεν λείπουν από το πρόγραμμα.

Ο χρόνος, η ενέργεια και τα λεφτά τα οποία σπαταλάτε δε σας λέει κάτι, επειδή είναι κάτι το οποίο αγαπάτε και θέλετε να καταφέρετε να το φτάσετε σε ένα μεγάλο επίπεδο.

Μερικές φορές δεν έχετε την υπομονή με αποτέλεσμα τα νεύρα σας να φτάνουν στο ζενίθ όταν βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά, πόσο μάλλον όταν έχετε κάνει λανθασμένα την όλη διαδικασία και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.

Μην πανικοβάλλεστε. Άμα βάλετε λίγο την φαντασία σας θα δείτε που θα βρείτε λύση για όλα ή και ακόμα να βγει και ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένατε.

Τέλος, μην αφήνετε κανέναν να σας κρίνει για τις ασχολίες σας. Αν εσείς λατρεύετε αυτό που κάνετε, όλοι υπόλοιποι πρόκειται να το αγαπήσουν.
Συνεχίστε να είστε δημιουργικοί και με μπόλικη φαντασία γιατί κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια σε αυτή, μονάχα εσείς που δημιουργείτε.  





Αριστείδης Τσοπανάς

Η εικόνα μου ισούται με χίλιες λέξεις. Η προσωπικότητά μου ισούται με εκατομμύρια λέξεις. Στις παρέες μου και συγκεκριμένα στις φίλες μου, είμαι γνωστός με τη φράση : « Όχι δεν το είπε, βρείτε μου πέτρα να κρυφτώ». Σαν άνθρωπος έμαθα αυτό : «Σκέφτομαι άρα υπάρχω, εκφράζομαι άρα ζω». Δεν φοβήθηκα ποτέ τις κριτικές γιατί μου έδιναν τον λόγο για να γράφω, να σχολιάζω πράγματα που κανείς δεν παρατηρεί και να καταλαβαίνω καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Σκοπός μου να μάθω τον κόσμο να αγαπάει τον εαυτό του γιατί είμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top