728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Ιουν 2016

Φαντασιώσεις: Τολμάς να τις μοιραστείς; - Μαρία Τσαγκαράκη - 26 Ιουν 2016


«Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν ξέρω πώς να το συζητήσω χωρίς να παρεξηγηθώ».


Σου θυμίζει κάτι αυτή η ατάκα, έτσι δεν είναι;

Το έχεις ξεστομίσει κι εσύ δειλά ή έχει περάσει σαν μια ένοχη σκέψη από το μυαλουδάκι σου, συζητώντας τα γκομενικά σου ή διαβάζοντας περί ερωτικών σχέσεων κι άπειρες βίβλους για το πώς να εμπλουτίσεις την ερωτική σου ζωή.

Τρόποι φυσικά και υπάρχουν αρκετοί, αλλά δεν είμαι εδώ για να σου παραθέσω οδηγό με «τα δέκα βήματα για να απογειώσεις την ερωτική σου ζωή με το έτερον ήμισυ».

Όχι, αγάπη μου. Ποια είμαι εγώ που θα σου υποδείξω πόσα θα είναι αυτά τα βήματα; Κάλλιστα μπορεί να είναι περισσότερα ή λιγότερα, ανάλογα με το πόσο προχωρημένος αλλά και πρόθυμος να εξερευνήσει ερωτικά μονοπάτια είναι ο καθένας.

Προς το παρόν από τον προαναφερθέντα ερωτικό δεκάλογο ας τσιμπήσουμε το καυτό θεματάκι των φαντασιώσεων.

«Θεματάκι;» αναρωτιέσαι κι έχεις τα δίκια σου. Είναι κεφάλαιο μείζον, λαχταριστό, ολίγον παρεξηγημένο, ενίοτε απαγορευμένο, και κατά πώς φαίνεται αρκετά δύσκολο να πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με μπρίο κι αυτοπεποίθηση.

Αν διστάζεις, λοιπόν, αγαπητό μου πλάσμα, να μοιραστείς, πόσο μάλλον να πραγματοποιήσεις τις φαντασιώσεις σου αναρωτιέμαι πώς ακριβώς σκοπεύεις ή ελπίζεις να ρίξεις το αντικείμενο του πόθου σου στο τραπέζι, στο πάτωμα ή όπου αλλού έχεις ευχαρίστηση εν πάση περιπτώσει… if you know what I mean.

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας έχουμε υπάρξει άβγαλτα πιπίνια και ταπεινά χαμομηλάκια στα πρώιμα χρόνια της ερωτικής μας εξέλιξης. Όσο ζεις, και όσο θες βεβαίως, μαθαίνεις.

Όσο μαθαίνεις, επίσης, βελτιώνεσαι. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός: να εμπλουτίζεις και να διανθίζεις τη σεξουαλική σου δραστηριότητα με κύριο μέλημα την αμοιβαία ικανοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής εμπειρίας.

Το θέμα δεν είναι να γίνεις πρωταθλητής στο μαραθώνιο του σεξ. Ούτε φυσικά να επιδεικνύεις τις δυνατότητες ή να διατυμπανίζεις τις ερωτικές σου εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Ό,τι όμως κάνεις ή θέλεις να κάνεις στο κρεβάτι, στο πάτωμα,
στην παραλία, στην πισίνα, στο γκαζόν ή οπουδήποτε αλλού εμπνέεσαι τέλος πάντων (φαντασία να ’χεις) οφείλεις τόσο να το μοιράζεσαι με τον παρτενέρ σου. όσο και να το υποστηρίζεις χωρίς φόβο αλλά με πολύ, πολύ πάθος.

Η ζωή, και δη η ερωτική, είναι μικρή για να είναι βαρετή. Ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου για λίγο ή πολύ είναι αυτός με τον οποίο μοιράζεσαι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του εαυτού αλλά και της καθημερινότητάς σου: το ερωτικό.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή αποτελεί κι αυτό με τη σειρά του κομμάτι σου, αν και πιο προσωπικό, ειλικρινά, δε βρίσκω κανένα λόγο να φέρει δείγματα ενοχής ή δισταγμού στον τρόπο έκφρασης του, λεκτικής και πρακτικής.

Εύλογα φοβάσαι την έκθεση και την ενδεχόμενη κριτική, αν εκφράσεις στο/στη σύντροφό σου ένα δείγμα από τις πιο μύχιες σκέψεις σου μέχρι ολόκληρο τολμηρό ερωτικό σενάριο.

«Πόσο δεκτικό θα είναι το ταίρι μου», «λες να φρικάρει», «κι αν με θεωρήσει πορνοδιαστροφικό», «μήπως με περάσει για τσούλα» κι άλλα τέτοια χαριτωμένα σκέφτεσαι και μπλοκάρεις.

Τέτοιες σκοτεινές σκέψεις λειτουργούν ως εξαιρετικά ανασταλτικά της σεξουαλικής ζωής. Είναι τα διαβολάκια που καταφέρνουν όχι μόνο να στέλνουν την αυτοπεποίθησή σου στα Τάρταρα, αλλά και να σε κρατούν μακριά από το απενοχοποιημένο σεξ που, ας μη γελιόμαστε, μόνο με κύματα ηδονής μπορεί να σε πλημμυρίσει.

Εντάξει, ρε φίλη, δεν είπα να τον βάλεις κάτω και να τον μαστιγώσεις στο πρώτο ραντεβού (κρατήσου για αργότερα) ούτε εσύ, χρυσέ μου, να την αρπάξεις στα καλά καθούμενα από τα μαλλιά ως άλλος Νεάντερνταλ σε στυλ σύρε-γυναίκα-στη-σπηλιά-ουγκ.

Ναι, δικαιολογημένοι οι ενδοιασμοί κι οι αναστολές, αλλά για σκέψου το λίγο καλύτερα: γιατί να αρκείσαι στο συμβατικό σεξ, ενώ μπορείς να απολαμβάνεις το σεξ που πραγματικά γουστάρεις και σε φτιάχνει, ανοίγοντας απλά το στοματάκι σου (για να μιλήσεις, μα τι νόμιζες;) επισημαίνοντας αυτό που σε ερεθίζει περισσότερο;

Βρες μου έναν λόγο να συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα και καθετί χλιαρό, όταν μπορείς να αξιοποιείς στο έπακρο τόσο τα προφορικά όσο και τα γραπτά μέσα για μερικές οδηγίες και διευκρινήσεις σεξουαλικού ενδιαφέροντος και περιεχομένου.

Δε σου λέω να πιάσεις κουβέντα, αλλά όχι να το κάνεις και στα μουγκά. Η σιωπή δημιουργεί χάσματα στην επικοινωνία, αφήνει χώρο για απορίες και ερωτηματικά, κι αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν ανασφάλειες εκεί που δεν χρειάζονται καθόλου. Σαν να λέμε, σαμποτάζ στην ίδια σου τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Και γιατί παρακαλώ; Για να μην παρεξηγηθείς με τον άνθρωπο που έχει περάσει προ πολλού τη ζώνη οικειότητας; Που έχεις επιλέξει να του ανοιχτείς και να εκτεθείς ποικιλοτρόπως, ακόμη και συναισθηματικά, αλλά αυτό θα το εξετάσουμε σε άλλο
μάθημα. Αυτόν τον άνθρωπο που σε πλησιάζει και χαμογελάς πονηρά, σε αγγίζει και νιώθεις να σε διαπερνά ρεύμα από την κορφή ως τα νύχια, σε γεμίζει φιλιά και χάδια κι ανατριχιάζει ολόκληρο το κορμί σου.

Πώς να αντισταθείς; Πώς να μην περιγράψεις με κάθε λεπτομέρεια τους ρόλους που θες να παίξετε την επόμενη φορά; Πώς να μην του εξομολογηθείς τι ακριβώς φαντάζεσαι ότι κάνετε ο ένας στον άλλο, τις ώρες που δεν είστε μαζί, και πως μετράς
αντίστροφα μέχρι να βρεθείτε επιτέλους.

Δες το σαν ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Βάλε γρίφους, δώσε μερικά στοιχεία, λίγη καθοδήγηση και μια ελαφρά ώθηση για πρωτοβουλίες στο ταίρι σου.

Συνεργαστείτε, επικοινωνήστε, αφεθείτε, λυθείτε, δεθείτε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, απολαμβάνοντας χωρίς ίχνος ενοχής το αυτονόητο: τις πιο ιδιαίτερες και ιδιωτικές στιγμές ανάμεσα σε άτομα που έλκονται και μαγνητίζονται εξ ίσου.

Όταν υπάρχει χημεία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την εκμεταλλευτείς, εξαντλώντας τους πειραματισμούς. Το πολύ-πολύ να ακολουθήσει έκρηξη. Στα πλαίσια του σεξ, όμως, μόνο κακό δεν το λες…



Μαρία Τσαγκαράκη

Μεταξύ Κρήτης κι Αθήνας, λάτρης της φύσης, αν και κορίτσι της πόλης. Άκρως ομιλητική με όσους με εμπνέουν, «Μαρία της σιωπής» με όσους εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα. Αγαπώ τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά. Εμπιστεύομαι απόλυτα το ένστικτό τους ειδικά για τους ανθρώπους. Αν η τετράποδη αγάπη μου δε σε εμπιστευτεί, μην περιμένεις να το κάνω εγώ. Μουσική, λέξεις, ταξίδια και τατουάζ, τα κομμάτια του δικού μου παζλ σε αυτή τη ζωή. Μέχρι την επόμενη, άδραξε τη μέρα.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top