728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Ιουν 2016

Γιατί είναι γαμάτο να είσαι κοκκινομάλλα - Unknown - 14 Ιουν 2016


Καστανές, ξανθές, μαυρομάλλες ή κοκκινομάλλες. Όλοι έχουμε συναντήσει και φυσικά αγαπάμε, σε όλους τους τόνους και σε όλες τις αποχρώσεις. Όμως η τελευταία κατηγορία ίσως να ξεχωρίζει λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες.


Φταίει το ότι είναι σπάνιο να συναντήσεις μία φυσική κοκκινομάλλα; Φταίει το ότι το φλογερό τους ταπεραμέντο καθρεφτίζεται στο τριχωτό της κεφαλής; Πάντως σίγουρα κάτι υπάρχει σε αυτές τις γυναίκες και στο χρώμα (φυσικό ή μη) των μαλλιών τους που σε μαγνητίζει.

Ίσως γιατί είναι ένα χρώμα που δεν καθορίζει ντε και καλά το στιλ μιας γυναίκας. Πάρτε σαν παράδειγμα την Τζέσικα Ράμπιτ, με το σέξι ντύσιμο και την αστείρευτη θηλυκότητα. Θα μπορούσατε ποτέ να συνδέσετε τα ίδια χαρακτηριστικά με ξανθό, καστανό ή μαύρο μαλλί;

Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η πανέμορφη αλλά ωστόσο, τραμπούκος και αναρχική Αγγέλα από την αγαπημένη σε όλους μας σειρά «Στο παρά πέντε». Πάλι ο φλογερός αυτός χαρακτήρας, αντικατοπτρίζεται στο κόκκινο της επανάστασης και ατίθασο μαλλί της Αγγέλας.

Αυτά είναι από τα λίγα παραδείγματα που θα μπορούσε να φέρει κανείς για τις κοκκινομάλλες. Σίγουρα, όμως, το χρώμα των μαλλιών δεν ορίζει τον άνθρωπο.
Ίσως η ψυχολογία, ίσως ο χαρακτήρας ή η ιδεολογία, πάντως σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο κάποιοι χαρακτηριστικοί τύποι γυναικών επιλέγουν να βάψουν το χρώμα των μαλλιών τους κόκκινο.

Μιλάμε πάντα για εκείνες που επιλέγουν την κόκκινη βαφή όχι για έναν ή δύο μήνες, αλλά για ένα μεγαλύτερο διάστημα.

Όσο για τις φυσικές κοκκινομάλλες, το γεγονός του ότι αποτελούν το 2% του πληθυσμού, τις έχει μετατρέψει στην απόλυτη σεξουαλική φαντασίωση, για ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού. Ενώ σύμφωνα με έρευνες από το πλήθος των γυναικών οι οποίες βάφουν τα μαλλιά τους, το 30% επιλέγει το κόκκινο, την οποία επιλογή επιστήμονες αποδίδουν στον μύθο της φλογερής κοκκινομάλλας, η οποία τραβάει τα ανδρικά βλέμματα.

Μύθος ή όχι, κοκκινομάλλα ή όχι, ο φλογερός χαρακτήρας μίας γυναίκας δεν μπορεί να οφείλεται στο χρώμα των μαλλιών της. Υπήρχε και υπάρχει εκεί, απλά το χρώμα των μαλλιών της το υπενθυμίζει και τονώνει την αυτοπεποίθησή της, όταν το χρειάζεται.

Δεν τίθεται καμία αμφιβολία ωστόσο, πως το κόκκινο χρώμα μαλλιών σε μία γυναίκα, τραβάει τα βλέμματα. Μωρέ τα τραβάει και τα παρατραβάει, ειδικά αν συνοδεύονται από ένα ζευγάρι θελκτικά και γεμάτα νόημα στο βλέμμα μάτια. Μην ξεχνάμε, όμως, πως μια γυναίκα με τέτοιου τύπου χαρακτηριστικά, πέρα από μία ανδρική σεξουαλική φαντασίωση, μπορεί να αποδειχτεί και μεγάλος μπελάς.

Ένας φλογερός χαρακτήρας, πόσο μάλλον ένας φλογερός χαρακτήρας μιας γυναίκας, δεν φημίζεται για το φρόνημά της. Εδώ όμως αναφερόμαστε σε κάτι που ξεπερνά το χρώμα των μαλλιών και έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Σαφώς και το χρώμα των μαλλιών δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί ταμπέλα για το χαρακτήρα, τη σεξουαλικότητα και τη νοημοσύνη μιας γυναίκας. Ωστόσο η ιστορία έχει δείξει πως οι κοκκινομάλλες έχουν μια ιδιαίτερη κλίση προς αυτή την κατεύθυνση.


Αδιαμφισβήτητα πάντως, όπως διάβασα και σε μία φωτογραφία κάποτε: «Wanna know trouble? Find yourself a redhead!».



  • Facebook Comments
Scroll to Top