728x90 AdSpace

Latest Articles

7 Ιουλ 2016

Η ζωή είναι σύντομη για να κουβαλάς απωθημένα - Ιωάννα Πορταράκη - 7 Ιουλ 2016


Μεγαλώσαμε με τη φράση «τι θα πει ο κόσμος», έχοντας πάντα το άγχος για το αν θα κριθούμε και θα κακολογηθούμε για τις πράξεις μας, γι᾽ αυτά που πάντα θέλαμε να κάνουμε αλλά φοβόμασταν την αντίδραση του κόσμου.


Τελικά είπε κάτι; Μας έκρινε κάνεις; Γιατί φοβόμαστε τόσο τις  γνώμες των άλλων με αποτέλεσμα να βάζουμε τα δικά μας θέλω σε δεύτερη μοίρα;

Κάθε στιγμή και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου ξένα δάχτυλα να σου δείχνουν το σωστό δρόμο και θα σε καθοδηγούν.
«Μην ξενυχτάς», «μην τσακώνεσαι», «μη φέρνεις αντίρρηση», «να λες σε όλα ναι», «να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς», «να σπουδάσεις», «να βρεις μια καλή δουλειά», «να κάνεις οικογένεια». Ξέρεις όλα αυτά για το τι θα πει ο κόσμος.

Μη σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, κάνε πραγματικά αυτό που επιθυμεί η καρδία σου. Δυστυχώς, οι άνθρωποι έχουν την τάση και το ταλέντο να κρίνουν αρνητικά τα πάντα και τους πάντες. Είτε κάνεις κάτι καλό, είτε κάνεις κάτι κακό πάντα θα κρίνεσαι.

Πάντα και παντού θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ασχολούνται με σένα, με τη ζωή σου, τις επιλογές σου και τις αποφάσεις σου. Πάντα θα παλεύουν να σε μειώσουν και να σε διαλύσουν σε χιλιάδες μικροσκοπικά  κομματάκια για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα και ανώτεροι από εσένα. Όποτε, γιατί να σε νοιάζει η γνώμη τους;

Οι ζωές όλων αυτών που ασχολούνται μαζί σου είναι μίζερες και βαρετές, γι αυτό το λόγο ψάχνουν αδιέξοδο και ενδιαφέρον σε σένα. Μη χαλιέσαι και μη δίνεις βάση στα κακοπροαίρετα σχόλια που μπορεί να κάνουν.

Μεγαλώσαμε με το τι θα πει ο κόσμος και τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είπε τίποτα. Δεν είπε τίποτα γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει. Δε δίνει ούτε μια δεκάρα για σένα και για τις πράξεις σου, θέλει να σχολιάζει απλά για να σχολιάζει και για να έχει κάτι να πει.

Όλοι κοιτάζουν τους εαυτούς τους, τις ζωές τους και τις δικές του «καμπούρες». Όλοι πλημμυρίζονται από εκατοντάδες καθημερινά προβλήματα, όποτε είναι αδύνατον έως και ανέφικτο να ασχολούνται μαζί σου πραγματικά. Κανένας δε θέλει ένα ακόμα πρόβλημα.

Ας το πάρουμε απόφαση. Δεύτερη ζωή δεν υπάρχει, γι᾽ αυτό ας προσπαθήσουμε να την ζήσουμε στο μέγιστο, κάνοντας πράξη όλα όσα θέλουμε, ακόμα και αυτά που για κάποιους φαντάζουν τρελά και μη φυσιολογικά. Η ζωή μας ανήκει το ίδιο και οι επιλογές. Θυμήσου ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Αν κάποιος θέλει να βρει να πει κάτι αρνητικό για σένα πάντα θα βρίσκει σε οτιδήποτε και να κάνεις.

Γράψε τον κόσμο  και ζήσε με όλα αυτά που για σένα είναι ιδανικά. Κανένας δε θα ζήσει τη ζωή σου και κανένας δε θα περπατήσει με τα δικά σου παπούτσια.  Μην επιτρέψεις ποτέ κάνεις να γίνει εμπόδιο και να παρελκύσει την πορεία σου, ο κόσμος ούτως η άλλος δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια.


Ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς σου και όχι αυτόν της λογικής και των «πρέπει». Ζούμε λίγο για να βασανιζόμαστε πολύ με πράγματα που έμειναν απωθημένα επειδή δεν τολμήσαμε!



Ιωάννα Πορταράκη

Γεννημένη στην Κρήτη, στη Σητεία συγκεκριμένα! Αγαπώ τα ζώα και τη μαγειρική. Σιχαίνομαι τη διπροσωπία και τους εγωιστές. Παράξενο παιδί θα με χαρακτήριζα με την καλή έννοια πάντοτε. Λατρεύω τη συγγραφή είτε ποιημάτων, είτε κειμένων που πολλές φoρές δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα. Πηγή έμπνευσής μου οι άψυχες εικόνες που μπορούν να περιγράφουν με λόγια. Απίστευτα αισιόδοξη για την εποχή που ζούμε. Θα αλλάξει ο κόσμος, δε θα αλλάξει; Καθησυχάστε με!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top