728x90 AdSpace

Latest Articles

9 Ιουλ 2016

Όσα χωρίζει ο δρόμος, ενώνει η καρδιά - Κυριακή Τσανικίδη - 9 Ιουλ 2016


Σχέση εξ᾽ αποστάσεως! Τρεις λέξεις που πολλούς πονάνε γιατί η απόσταση  έληξε  άδοξα τη σχέση τους. Πολλάκις έχει αναλυθεί αυτό το θέμα σε διαδικτυακές ιστοσελίδες, δίνοντας ατέλειωτες συμβουλές για το πώς μπορεί να διατηρηθεί μια τέτοιου είδους σχέση.


Οι γνώμες διίστανται.  Άλλοι θεωρούν πως είναι αδύνατον, άλλοι πιστεύουν πως μπορεί να κρατήσει. Ποιο  είναι το μυστικό όμως για τη διατήρησή της;
Η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού είναι αυτό το μαγικό ξόρκι που θα σώσει τους δυο δέσμιους της απόστασης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από αυτό.

Ακούγοντας μάλιστα χιλιάδες ζευγάρια να έχουν μια υγιέστατη σχέση εξ' αποστάσεως, γρήγορα αναιρεί κανείς τη διαδεδομένη φράση «μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται».

Μήπως, όμως, τελικά αυτά τα τέσσερα μάτια που δε βλέπονται λόγω αυτής της διαρκούς απουσίας του έτερον ήμισυ αυξάνουν τον πόθο της κατ’ ιδίαν συνάντησης;

Ναι μεν επικοινωνούν μέσω Skype, Viber, Facebook, όμως δεν έχουν τη δυνατότητα όπως κάθε ζευγάρι να συναντηθούν την ώρα που επιθυμούν, να αγγίξουν ο ένας τον άλλον, να νιώσουν και να ακούσουν τις αναπνοές τους. 
Έτσι αυτή η επιθυμία της επαφής όλο και διαιωνίζεται,  με αποτέλεσμα να μη λησμονούν αλλά να επιθυμούν.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί κάποιος να εμμένει στην άποψη ότι αυτές οι σχέσεις δεν κρατούν πολύ. Οι έχοντες αυτή την άποψη, θα σου αναλύσουν ξανά και ξανά πόσο πολύ φθείρει η απόσταση τη σχέση,  πως οι καβγάδες αυξάνονται και πως επέρχεται η απομάκρυνση του ζευγαριού.
                 
Εγώ θα θέσω το εξής ερώτημα! Υπάρχει υγιής σχέση δίχως καβγάδες;

Οι καβγάδες προσθέτουν  το αλατοπίπερο σε μια σχέση και δίνουν την αφορμή της αναζωπύρωσής της. Για να απομακρυνθεί ένα ζευγάρι σημαίνει πως θέλει να το κάνει. 
Αυτός  που επιθυμεί να νιώθει  κοντά τον σύντροφο του το καταφέρνει. Πρωτίστως  έχει συνεχή επικοινωνία μαζί του μέσω των διαδεδομένων διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας.

Η επικοινωνία εξ’ αποστάσεως μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική, καθώς εκμυστηρεύεσαι περισσότερα πράγματα στον σύντροφό σου από ό,τι αν δεν υπήρχε η απόσταση. Επιπλέον προσπαθεί να μαθαίνει τα νέα του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και υπενθυμίζει ξανά και ξανά αυτή τη μικρή, μαγική και ουσιώδη λέξη στον αγαπημένο ή στην αγαπημένη του. Περί αγάπης ο λόγος για όποιον δεν κατάλαβε!  
               
Ναι, μπορεί να αυξάνεται η ζήλια και ο φόβος μιας απιστίας αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη αφήνεις στην άκρη αυτές τις υποχθόνιες λέξεις και σκέφτεσαι πως η απόσταση αυξάνει και τη σεξουαλική επιθυμία!

Λόγω του ότι δεν μπαίνει στη ρουτίνα της καθημερινότητας,  τροφοδοτείται  η ερωτική επιθυμία ανάμεσα στους δυο συντρόφους.
                                                 
Και στην τελική αποκτάει άλλο νόημα η σχέση γιατί έχεις διαρκώς κάτι να περιμένεις! Περιμένεις εκείνον ή εκείνη και το ταξίδι που κανονίσατε να πάτε μαζί όταν επιστρέψει. Αδημονείς για εκείνη τη στιγμή που θα ειδωθείτε.  
Εξαφανίζεσαι από φίλους και γνωστούς όταν έρχεται εκείνος ή εκείνη. Δεν έχεις μια τετριμμένη σχέση που εύκολα μπορεί να ρουτινιάσει. 

Οι σχέσεις εξ' αποστάσεως θέλουν προσπάθεια και επιμονή και από τις δυο πλευρές. Μπορεί όμως να λειτουργήσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αρκεί να υπάρχει θέληση. 
Γιατί αν δεν υπάρχει βλέπω τη σχέση σας να καταλήγει σε ναυάγιο!



Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top