728x90 AdSpace

Latest Articles

19 Σεπ 2016

Μη φοβάσαι να είσαι ειλικρινής - Αριστείδης Τσοπανάς - 19 Σεπ 2016


Γεμίζεις τους πνεύμονες σου με αέρα. Ανάπνευσε πιο βαθιά και μετά ξεστόμισε το. Πες το! Δε σ’ ακούω. Φώναξε το! Είναι η πικρή αλήθεια που ανεβοκατεβαίνει σαν κόμπος από το στομάχι, στο στόμα σου. Μη φοβάσαι! Είναι μια ακόμη δύσκολη στιγμή.

Έχω βαρεθεί τους δήθεν ανθρώπους με το επίπεδο, αυτούς με τα μισόλογα και την ψευτιά στα μάτια. Αυτούς με τον υποτιθέμενο ανδρισμό κι εκείνους με την πουτανιά στην ψυχή. Έχει μπουχτίσει ο κόσμος από ανθρώπους δίχως αισθήματα που έχουν σταματήσει να προσπαθούν για κάτι καλύτερο.

Κι όμως, κανένας δεν έχει τη δύναμη να το ξεστομίσει. Κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση. Δε βρίσκουμε τη δύναμη να φωνάξουμε τ’ όνομα της  μοναδικής γυναίκας που έχει λογοκριθεί περισσότερο από όλες, της Αλήθειας.

Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας κι από εφήμερες καταστάσεις για να δείξουμε ότι είμαστε καλά. Έχουμε βολευτεί στο θρόνο μας και κοιτάμε τους άλλους από ψηλά, ενώ χανόμαστε ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μας.

Δημιουργούμε ψεύτικες ή εικονικές καταστάσεις στο μυαλό μας, γνωστές ως οφθαλμαπάτες, για να μη φύγουμε από μια κατάσταση, είτε αυτή λέγεται οικογένεια είτε σχέση. Έχουμε χαλαρώσει και κάνουμε το τσιγάρο μας γιατί νομίζουμε ότι όλα είναι μια χαρά, ενώ στην ουσία όλα καταστρέφονται από πίσω μας.

Μη σταματάς, φώναξε το!
Μ’ ακούς;

Συνεχίζεις και κρατάς το στόμα σου κλειστό μαζί με τα μάτια σου γιατί φοβάσαι να δεις την πραγματικότητα. Χέρια και πόδια δεμένα για να μείνεις εκεί, δίπλα στην Ψευτιά, μαζί της.

Η Αλήθεια σου φαίνεται κακιά, σκύλα και πικρόχολη ενώ η άλλη  σου χαϊδεύει τ’ αυτιά. Ζει από εσένα κι εσύ δεν το καταλαβαίνεις.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που δε φοβούνται να το ξεστομίσουν. Είναι αυτοί με το καθαρό βλέμμα και μια καρδιά που ζητάει ν’ αγαπηθεί έτσι ακριβώς όπως είναι. Αυτοί όμως βλέπουν μόνο το καλό στους άλλους γιατί ξέρουν ότι η λάμψη της ψυχής κρύβεται πίσω από τις σκιές του παρελθόντος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σας απλώνουν το χέρι για να σας τραβήξουν προς το μέρος τους και να σας δείξουν ότι μερικές φορές η ζωή είναι δύσκολη αλλά μόνο αν είστε πραγματικοί μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα απ’ όσα πιστεύετε. Θέλουν να σας επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Εσείς τους χτυπάτε το χέρι γιατί έχετε επαναπαυτεί. Αλλά έτσι έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος, διότι έχετε κάνει μόλις τον εαυτό σας, τον χειρότερό σας εχθρό. Θα το δείτε όταν θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη, όταν θ’ αντικρίσετε το θυμωμένο πρόσωπο του εαυτού σας.

Μερικές φορές η αλήθεια μπορεί να πονάει επειδή ετοιμάζεστε να χάσετε κάτι σημαντικό ή επειδή τα λεγόμενα κάποιου μπορεί να σας ενοχλούν, αλλά είναι αρχή για να κερδίσετε περισσότερα, μαζί και τον εαυτό σας.

Να μη φοβάστε να είστε αληθινοί στο κόσμο, να μη δειλιάζετε να την ξεστομίζετε και ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα σας εκτιμήσει που παρ’ όλο και αν θίξατε τον εγωισμό του, τουλάχιστον στο τέλος κατάλαβε τι θέλατε να του πείτε.

Η Αλήθεια και το Ψέμα είναι δύο έννοιες που διαχωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή. Τουλάχιστον αν μάθετε που είναι τα όρια της κάθε μιας, έχετε μόλις κερδίσει το παιχνίδι της ζωής.



    


Αριστείδης Τσοπανάς

Η εικόνα μου ισούται με χίλιες λέξεις. Η προσωπικότητά μου ισούται με εκατομμύρια λέξεις. Στις παρέες μου και συγκεκριμένα στις φίλες μου, είμαι γνωστός με τη φράση : « Όχι δεν το είπε, βρείτε μου πέτρα να κρυφτώ». Σαν άνθρωπος έμαθα αυτό : «Σκέφτομαι άρα υπάρχω, εκφράζομαι άρα ζω». Δεν φοβήθηκα ποτέ τις κριτικές γιατί μου έδιναν τον λόγο για να γράφω, να σχολιάζω πράγματα που κανείς δεν παρατηρεί και να καταλαβαίνω καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Σκοπός μου να μάθω τον κόσμο να αγαπάει τον εαυτό του γιατί είμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top