728x90 AdSpace

Latest Articles

11 Μαρ 2017

Ποιες οσκαρικές ταινίες αξίζει να δείτε - Christos Antonaros - 11 Μαρ 2017


Από τον Χρήστο Αντώναρο για το ilov popcorn.

Το κόκκινο χαλί στρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2017 και δε θα μπορούσα να έχω καλύτερο άρθρο για να ανοίξω την ολοκαίνουργια στήλη μου από την απονομή των βραβείων Όσκαρ του 2017.


Παρουσιαστής ο ξεκαρδιστικός Jimmy Kimmel. Για όσους δεν τον γνωρίζουν έχει ένα από τα πιο πετυχημένα talk show της Αμερικάνικης καλωδιακής τηλεόρασης, το οποίο προσπάθησαν δύο Έλληνες παρουσιαστές να μιμηθούν. Παρʾόλη τη λαχτάρα μου να αναλύσω κάθε ταινία που προτάθηκε ή βραβεύτηκε, θα κρατηθώ. 
Θα έχουμε μια ολόκληρη χρονιά να τα πούμε άλλωστε, και θέλω κάθε βδομάδα να σας δίνω και από μια πρόταση.

Λοιπόν, αν και το «La La Land» κέρδισε έξι βραβεία από τα 14 που είχε προταθεί, και το οποίο να πω την αμαρτία μου δεν έχω δει ακόμη όσο και αν η γυναίκα μου με παρακαλεί, θα σας προτείνω να δείτε το «Moonlight», τον νικητή του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Αν και δεν είδε ποτέ την αυλαία να πέφτει στο τέλος του, το θεατρικό έργο «In Moonlight black boys look blue» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και παρουσιάζει τη ζωή ενός νεαρού Αφρικανό-Αμερικανού μέσα σε μια φτωχή γειτονιά του Μαϊάμι με την βοήθεια ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Το προτείνω σε όλους, αλλά με μια επιφύλαξη. Η Αμερική είναι μια χώρα τεραστίων διαστάσεων με πληθυσμό 35 φορές μεγαλύτερο από εκείνο της Ελλάδας. Ναι, τα γεγονότα που εξελίσσονται στη ταινία μπορεί να είναι αληθινά, αλλά συμβαίνουν σε κάθε κοινωνία. Το «Moonlight» δεν είναι το σκληρό πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικής, αλλά μιας σύγχρονης γειτονιάς.

Τι προτείνω; Μην πιστέψετε αφού το δείτε πως κάθε γωνιά στην Αμερική κρύβει και ένα έμπορο ναρκωτικών. Ίσως στο Μαϊάμι να ισχύει, αλλά όχι παντού. Αναλυτικά, τα υπόλοιπα βραβεία που δόθηκαν ήταν:
ΑΑνδρικού Ρόλου: Casey Affleck, “Manchester by the Sea”
ΑΓυναικείου Ρόλου: Emma Stone, “La La Land”
ΒΑνδρικού Ρόλου: Mahershala Ali, “Moonlight”
Β’ Γυναικείου Ρόλου: Viola Davis, “Fences”
Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: “Zootopia”
Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Linus Sandgren “La La Land”
Ενδυματολογίας: “Fantastic Beasts and Where to Find Them”
Σκηνοθεσίας: Damien Chazelle, “La La Land”
Ντοκιμαντέρ: “O.J.: Made in America”
Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: “The White Helmets”
Μοντάζ: “Hacksaw Ridge”
Ξενόγλωσσης ταινίας: “The Salesman”
Μακιγιάζ και Κόμμωσης: “Suicide Squad”
Σκηνογραφίας: “La La Land”
Τραγουδιού: “City of Stars” from “La La Land”
Μουσικής: “La La Land”
Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: “Piper”
Ταινίας Μικρού Μήκους: “Sing”
Μοντάζ ήχου: “Arrival”
Μίξη ήχου: “Hacksaw Ridge”
Οπτικών Εφέ: “The Jungle Book”
Διασκευασμένου σεναρίου: “Moonlight”
Πρωτότυπου σεναρίου: “Manchester by the Sea”

Ως την επόμενη βδομάδα, καλή διασκέδαση!

Υ.Γ.: Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και θέλετε πληροφορίες για κάποια ταινία που δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να τη δείτε, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα!


Flashback: Αυτή τη βδομάδα θα σας προτείνω από τη λίστα των αγαπημένων μου, και μιας είναι το πρώτο μου άρθρο με προτάσεις, δεν έχω παρά να προτείνω την αγαπημένη μου σειρά, το «The Wire».

Στη Βαλτιμόρη του 2001, ο Jimmy McNulty, ένας Ιρλανδό-Αμερικάνος αστυνομικός ντετέκτιβ, προσπαθεί να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη πόλη, το οποίο ηγείται ο Avon Barksdale.

Τα πράγματα, ωστόσο, για τους αστυνομικούς δεν είναι τόσο εύκολα, όσο μας έχει διδάξει το Χόλιγουντ έως τώρα. Αλλά ούτε και ο McNulty είναι ένας συνηθισμένος αστυνομικός.

Δείτε το για τη μουσική, τις ανεπανάληπτες ερμηνείες κάθε ηθοποιού, το σενάριο που θα σας τινάξει τα μυαλά στα κάγκελα, και για τις πέντε σεζόν που θα σας κρατήσουν ξύπνιους για μέρες, μέχρι να το τελειώσετε.






Χρήστος Αντώναρος

Η ζωή είναι χρώματα, ήχοι, αρώματα, σχήματα, γεύσεις. Η ζωή είναι λευκή, μαύρη και γκρίζα. Από παιδική ηλικία μου άρεσε να γράφω για τη ζωή, πως θα συνέβαινε σε ένα δικό μου φανταστικό σκηνικό. Βλέπω μοτίβα σε κάθε πτυχή της, κάποια θλιβερά, άλλα χαρούμενα, μα όλα βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα. Καλό ταξίδι.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top