728x90 AdSpace

Latest Articles

19 Φεβ 2019

Δεν είναι κακό να είσαι παρθένα - Κατερίνα Μοχράνη - 19 Φεβ 2019




Ζούμε στην εποχή του εύκολου και γρήγορου σεξ. Μηδαμινά συναισθήματα, ελάχιστη εγκράτεια κι ανύπαρκτη σοβαρότητα σε μερικά ευαίσθητα θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι ... κάτσει!

Εν έτει 2019 υπάρχουν ακόμα πολλά κορίτσια τα οποία δεν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή. Ναι, υπάρχουν ακόμα και πιστέψτε με, δεν είναι κολλητικό. Μη νομίζετε ότι θα πάθετε τίποτα αν τις αγγίξετε. Ήμαρτον!

Φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις παρθένες και στις δήθεν παρθένες. Η γνήσια παρθένα δε χρειάζεται να υποκρίνεται κάτι που δεν είναι. Εκείνοι που βλέπουν τους άλλους κι όχι απλά τους κοιτάνε, θα το καταλάβουν κι οφείλουν να το σεβαστούν. Η δήθεν παρθένα στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό δείχνει κι ίσως κάτι παραπάνω. Αυτό βέβαια είναι με μεγάλη ιστορία...

Κι έρχομαι στην ερώτηση...Γιατί πρέπει να ντρέπεται ένα κορίτσι επειδή είναι παρθένα;

Κάποτε όλες -και όλοι (μην ξεχνιόμαστε!)- ήμασταν στην ίδια θέση. Το να έχεις επιλέξει να μην έρθεις σε σεξουαλική επαφή δεν είναι ντροπή. Αντιθέτως! Δείχνει ότι είσαι συνειδητοποιημένο άτομο κι αποφασισμένο να έχεις την πρώτη φορά που επιθυμείς με τον άνθρωπο που θα επιλέξεις εσύ. Δε θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον μόνο και μόνο για να πεις ότι απλά έκανες. Δεν είναι μόδα!

Δε χρειάζεται να φοβάσαι να το πεις. Αν είσαι λίγο μεγαλύτερη ηλικιακά, σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα κάνουν διάφορα σχόλια γι’ αυτή σου την επιλογή. Δε σε νοιάζει! Αυτά τα υπέροχα και καθόλου κομπλεξικά σχόλιά τους είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου. Δε χρειάζεται να φορτωθείς μ’ αυτά, αλλά ούτε και να “ξεφορτωθείς” κάτι επειδή κάποιοι το θεωρούν ελάττωμα. Ούτε αρρώστια είναι, ούτε κάτι άξιο κοροϊδίας.

Είναι κάτι πολύ γλυκό και αθώο και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Δεν πρέπει να μειωθεί η σπουδαιότητα της πρώτης φοράς! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Πρέπει να είναι μια συνειδητή και ώριμη απόφαση. Γιατί λοιπόν να μην γίνει όταν εσύ νιώσεις έτοιμος κι όχι επειδή πρέπει; Όταν θα έρθει η ώρα να προχωρήσεις, θα το κάνεις.  Αν δεν το κάνεις, πάει να πει πως δε έχει έρθει ακόμα η στιγμή.

Το ότι δεν έχεις έρθει σε σεξουαλική επαφή είναι καθαρά δικό σου θέμα. Μπορεί να μην έχεις βρει τον άνθρωπο εκείνο που θα σου κάνει το κλικ ή τη στιγμή εκείνη που θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο. Δεν είναι κακό, ούτε παράλογο! Είναι δικό σου το σώμα, οπότε εσύ έχεις την πίτα, εσύ και το μαχαίρι! Έχεις το δικαίωμα της επιλογής και δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν να στο στερήσει.

“Ναι, εσύ καλά τα γράφεις από έναν υπολογιστή. Ρώτα κι εμάς πως νιώθουμε όμως...”.

Ξέρω πάρα πολύ καλά πως νιώθετε. Πέρασα κι εγώ αυτή τη φάση κάποτε. Φοβόμουν να το πω μην τυχόν και φύγει εκείνος που είχα επιλέξει. Μην τυχόν και με κοροϊδέψει. Αλλά ξέρετε κάτι; Χεστήκατε! Αν φύγει, δεν άξιζε! Τελεία και παύλα. Θα συμφωνήσω βέβαια πως δεν είναι κάτι που το διαχειρίζεσαι εύκολα, αλλά πρέπει να το σεβαστείς, αν πραγματικά νοιάζεσαι, και να προχωρήσετε δίπλα δίπλα για να σας μείνει αξέχαστο.

Δε χρειάζεται κανένας να πιέζεται για να κάνει σεξ. Κάποια πράγματα καλό θα είναι να τα αφήσουμε να μας βγαίνουν αυθόρμητα. Αν βάλουμε πρέπει και στο κρεβάτι μας, μαύρο φίδι που μας έφαγε!

Σταματήστε, λοιπόν, να σχολιάζετε τα πάντα και επικοινωνήστε με το ταίρι σας. Μια σχέση για να κρατήσει χρειάζεται την επικοινωνία. Μέσα από την επικοινωνία θα έρθει και το καλό σεξ. Θα με θυμηθείτε...

Μη βιάζεστε! Τα καλά πράγματα θέλουν υπομονή!





Κατερίνα Μοχράνη

Κάποτε ρωτήθηκα αν ζω ή υπάρχω κι ακόμα ψάχνω τη σωστή απάντηση. Νηπιαγωγός με κοινωνικές ευαισθησίες. Εθισμένη στην καφεΐνη, στις αμερικανικές σειρές, στις ταινίες και στη μουσική. Αδυνατώ να αντισταθώ σε οποιοδήποτε βιβλίο και στον έρωτα -αν κι ακόμα τον ψάχνω και μάλλον στα λάθος μέρη!-. Αθεράπευτα ρομαντική και λάτρης των λέξεων. Αν θες σε αγαπήσω, φρόντισε να είσαι αντίθετος από μένα. Αν όχι, καλή καρδία!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top