728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Σεπ 2015

Δεν έχω τίποτα να φορέσω! - Ράινα Μελισσηνού





Στην ερώτηση για ποιον γδύνονται οι γυναίκες όλοι θα είχαμε μια σίγουρη απάντηση. 

Στο θέμα του ντυσίματος, όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Είναι αμέτρητες οι φορές που γυναικεία χείλη με ξεχειλισμένες ντουλάπες ξεστομίζουν την ατάκα «δεν έχω τίποτα να βάλω»!


Αλήθεια, για ποιον γίνεται όλος αυτός ο αγώνας να είναι οι γυναίκες ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας; Για τα μάτια ποιανού αγοράζουμε ανελλιπώς τσάντες χιαστί, backpacks, boyfriend jeans και παπούτσια με τρουκς;

Ξέρω πως η πρώτη μας σκέψη είναι πως όλα τα κάνουμε για να αρέσουμε στο αντικείμενο του πόθου μας. Όμως πόσους άντρες γνωρίζετε που δίνουν σημασία στο αν το jean είναι skinny ή bootcut; Αν ντυνόμασταν μόνο για να αρέσουμε στους άντρες τα πράγματα θα ήταν τόσο απλά... Θα κυκλοφορούσαμε οι μισές με κολλητά φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες και οι υπόλοιπες με καυτά σορτσάκια, αθλητικά παπούτσια και το t-shirt της αγαπημένης τους ομάδας.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως ντυνόμαστε για τις φίλες μας. Όχι τις κολλητές, αυτές μας έχουν δει και στα χειρότερά μας. Για τις άλλες τις πιο μακρινές. Από αυτές συνήθως αναζητούμε την αποδοχή τους και τις περισσότερες φορές θέλουμε να τους μπούμε στο μάτι και να τους το βγάλουμε κιόλας. Διότι δεν μπορεί να μου έρχεται η άλλη για καφέ με την καινούργια τσάντα και να μην έχω τίποτα να της απαντήσω; «Ποία η θέση μου;» Και έτσι με κάτι τέτοιες ερωτοαπαντήσεις χάνονται ολόκληρες περιουσίες στην Ερμού και σε πολλούς ακόμα εμπορικούς δρόμους.

Υπάρχει φυσικά και η άποψη πως ο λόγος που θέλουμε να είμαστε ντυμένες στην τρίχα είναι για τον ευρύ κοινωνικό μας περίγυρο, ανεξαρτήτως φύλου. Ας πούμε μια wannabe manager είναι σημαντικό να διαθέτει πρώτα το παρουσιαστικό που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας, παρά τα όποια προσόντα. Είναι γνωστό πως πολλά εργασιακά περιβάλλοντα έχουν ενδυματολογικό κώδικα είτε επισήμως είτε off the record. Έτσι, μπορεί να ντύνονται όπως προστάζει η επιχείρηση ή αρέσει στο αφεντικό τους κι όχι για να αρέσουν στους άντρες ή τις φίλες τους.

Αυτό όμως που θα θέλαμε να ισχύει περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι πως ντυνόμαστε για τον εαυτό μας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θεωρούν τη μόδα ένα είδος τέχνης και μέσα από το ντύσιμο εκφράζονται. Το να βλέπουν την εικόνα τους στον καθρέφτη με ρούχα και δημιουργικούς συνδυασμούς που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι fashionistas είναι μια προσωπική ικανοποίηση για εκείνες. Έξαλλου ένα ντύσιμο που εκφράζει πραγματικά αυτό που θέλουμε να είμαστε είτε περιλαμβάνει φόρμα και αθλητικά, είτε αυστηρό ταγέρ μας γλυτώνει από πολλές ώρες πολυλογίας. Κυρίως όμως εκφράζει ενδιαφέρον. Για τους ανθρώπους που νιώθουμε σιγουριά και δεν χρειάζεται να φορέσουμε προσωπεία συνήθως δεν μας ενδιαφέρει τόσο το τι θα φορέσουμε.

Αν σκεφτούμε για ποιον ντυνόμαστε κάθε φορά θα είναι πιο εύκολο για εμάς να μπορέσουμε να κάνουμε και έναν απολογισμό για το αν τελικά πιάνουν τόπο τα λεφτά και ο κόπος που καταβάλουμε.  Διότι κακά τα ψέματα, πρέπει κάποια στιγμή να εξετάσουμε αν αξίζει να το συνεχίσουμε όλο αυτό, ώστε να έχουμε μία παραπάνω δικαιολογία να το επαναλάβουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν που δεν θα «έχεις τίποτα να φορέσεις» σκέψου πραγματικά σε ποιον θέλεις να αρέσεις και μετά χωρίς ενοχές συνέχισε το θεάρεστο έργο σου!




Ράινα Μελισσηνού

Όταν ήμουν μικρή έγραφα σε χαρτοπετσέτες, αλλά κανείς δεν με διάβαζε. Αργότερα ανακάλυψα πιο αποτελεσματικούς τρόπους και περιπλανήθηκα από περιοδικά, σε εφημερίδες και διαφημιστικές καταχωρήσεις. Έχω γράψει από σενάριο για ταινία μέχρι και διαφήμιση για σκυρόδερμα. Τα τελευταία χρόνια με συναρπάζει το blogging κι εδώ υπόσχομαι να γράφω απλά για την πολυπλοκότητα της ζωής. Έτσι όπως τη ζω καθημερινά μέσα από τα μάτια των παιδιών μου.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top