728x90 AdSpace

Latest Articles

18 Δεκ 2015

Το νούμερο του παντελονιού δεν κάνει τη γυναίκα - Ιωάννα Κοσκινά - 18 Δεκ 2015



21ος αιώνας. Ο αιώνας της εξέλιξης, της ταχύτητας, της προόδου, των λανθασμένων συχνά προτύπων, της αριστεράς. Ο αιώνας που όλο και περισσότεροι οίκοι μόδας δημιουργούνται, που τα talent shows ανθίζουν, που πονάνε τα ματάκια μας, τέλος πάντων.


Της μόδας που, συχνά, ανακυκλώνει ολοένα και περισσότερο τις τάσεις παλαιότερων δεκαετιών, προσφέροντάς μας νοσταλγικές μνήμες ή μνήμες που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Σε μία εποχή, λοιπόν, που αν δεν είσαι 1,80 ξυπόλυτη και 40 κιλά, δεν κάνεις καριέρα, που η Kate Moss έγινε το απόλυτο sex symbol και ιδανικό «μοντέλο» γυναίκας για τους haute couture ράπτες παντός εθνικότητος, που ξεχάσαμε τι πάει να πει καθαρόαιμο θηλυκό, έρχονται να καταρρίψουν κάθε μύθο γύρω απʾ τη μόδα οι oversized μοντέλες.

Όχι, εξηγείστε μου! Πώς απʾ τη  Monroe και την Bellucci πήγαμε στα καχεκτικά κοριτσόπουλα που τα βλέπεις στο runway να περπατάνε, και σε κάθε βήμα λες: «Α, παναγία μου! ʾΔω θα πέσει, ʾκει θα πέσει». Ε, θα σας πω εγώ. Σίγουρα μας ψεκάζουν.

Έχεις μπροστά σου μία curvy (μπαμπάτσικη ντε!) κοπελάρα σαν τα ψηλά βουνά και θες να επιδείξεις την υψηλή ραπτική σου με τα καημένα που φοφάνε στην πείνα;
Έχω παράδειγμα. Ο κύριος Ralph Lauren έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αηδιάζει στη θέα τέτοιων κοριτσιών. Κάτσε, ρε ψηλέ! Θες να μου πεις δηλαδή πως το 80% των γυναικών δεν έχουν τα πιασιματάκια τους; Ακόμα και μια φυσιολογική, κοινή θνητή (όχι Hollywoodιανή σταρ) αδύνατη γυναίκα κάτι το θηλυκό θα έχει πάνω της.

Υπάρχουν εκεί έξω έφηβα κορίτσια που παθαίνουν κατάθλιψη επειδή έχουν τρία παραπανίσια κιλά.
Αν η γυναίκα δεν έχει λίγο στήθος, λίγο πωπό, τα πιασιματάκια στη μέση, λίγο μπουτάκι, τι σκατά γεννήθηκε γυναίκα; Αρκεί, βέβαια, να είναι σε λογικά πλαίσια και να είναι το κορίτσι υγιές!

Πόσο καμαρώνω την Adele που αρνείται νʾ ακολουθήσει τα πρότυπα της εποχής. Που βγαίνει στη σκηνή και σε μαγνητίζει με το πρόσωπο, τη φωνάρα της χωρίς να χρειαστεί να δείξει τίποτα παραπάνω από γάμπα και μπράτσο.

Αν δε βγει στην πασαρέλα η νταρντάνα, να βάλει την τουαλέτα μέχρι κάτω, να δείξει ένα σουτιέν για απλές καθημερινές γυναίκες με πιασίματα, να βάλει το ολόσωμο να βγει στην παραλία, ποια θα το κάνει;

Ευτυχώς, τώρα έχουν αρχίσει οι σχεδιαστές- εξαιρουμένου του παπάρα του Ralph- να προτιμούν για τις καμπάνιες τους τα oversized κορίτσια. 
Πάρε παράδειγμα τον all-time-classic Christian Louboutin. Πρόσφατα, διάλεξε ένα καθημερινό κορίτσι, μία πανέμορφη κοκκινομάλλα με φακίδες να διαφημίσει την καινούρια σειρά κραγιόν του Οίκου. Μάντεψε! Η κούκλα αυτή είναι oversized!

Ωστόσο, θέλω στο σημείο αυτό να κάνω μία ένσταση: γιατί oversized; Από πότε το νούμερο medium ή και large θεωρείται oversized; Επειδή έχει περαστεί στο ευρύ κοινό πως αν δεν είσαι xxs δεν πας πουθενά; Άντε ρε νούμερα! Σας πληροφορώ πως, σαν κατ’ εξοχήν medium-sized κορίτσι, δεν ένιωσα ποτέ να υστερώ σε κάτι απʾ τις άλλες.

Κάνε εικόνα: είσαι άντρας. Είσαι με μια ζουμερή ύπαρξη.
Την πας για φαγητό και δεν παραπονιέται πως θα χαλάσει η δίαιτά της άμα φάει ένα σουβλάκι.

Την πας στην παραλία και βλέπεις πως αρέσει. Πολύ. Οι γυναίκες την κοιτούν παρατηρητικά κι οι άντρες σε κοιτάνε με το βλέμμα: «Ψηλέ, είσαι μεγάλος. Την τύχη σου να ʾχαμε».

Κάνεις σεξ. Την πιάνεις από παντού και δε φοβάσαι μη σου σπάσει. Σε φτιάχνει γιατί έχει αντοχές, γουστάρει που γουστάρεις να τη βλέπεις πάνω σου, δίπλα σου (ας μην επεκταθώ άλλο, καταλάβατε!).

Όταν τη βλέπεις με τα εσώρουχα, βλέπεις το σουτιέν γεμάτο κι αυτό είναι γαμάτο! Από όπου και να το δεις, δηλαδή, αναστατώνεσαι και μόνο στη σκέψη μιας ζουμερής γυναικάρας να γδύνεται σιγά-σιγά μπροστά σου.

Ξέρω, πως σαν άνδρες, έχετε πολύ εγωισμό και «ψώνιο» για τη γυναίκα που θέλετε δίπλα σας. Πολύ καλά κάνετε. Άλλωστε, αν δεν είστε υπερήφανοι για τη γυναίκα που συνοδεύετε, τι την θέλετε; Αφήστε την να τη χαρεί κανένας άλλος χριστιανός που θα την κοιτάζει, και θα λιώνει.
Κακά τα ψέματα. Σ’ αρέσει να κοιτούν τη δικιά σου με θαυμασμό κι εσύ να καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Κι εσύ που φοράς medium, γιατί ο Θεούλης σʾ έκανε προικισμένο κορίτσι… Μη σε δω να κατεβάζεις το κεφάλι και να ζηλεύεις κάτι που δεν είσαι και δε χρειάζεται να γίνεις.
Τι έχεις να ζηλέψεις, ε; Τίποτα απολύτως! Έχεις πλούσια τα ελέη; Ανάδειξέ τα με τον καλύτερο τρόπο. Βάλε το ντεκολτέ σου, βάλε τη στενή σου φούστα, βγες, και μάγεψε την πλάση.

Βέβαια, είτε είσαι μονδέλο, είτε καθημερινή έφηβη/ φοιτήτρια/ νοικοκυρά/ μαμά, σου αξίζει να σʾ αγαπάνε γι’ αυτό που είσαι. Είτε είσαι μινιόν, είτε ζουμερή.
Όλες οι γυναίκες είναι μοναδικές, αξιολάτρευτες και ηρωίδες. Τους αξίζει εκτός από ίση μεταχείριση, νʾ αγαπάνε τον εαυτό τους.


Η πιο γοητευτική γυναίκα και το πιο καυτό θηλυκό είναι αυτό που έχει αυτοπεποίθηση και λατρεύει τον εαυτό του, no matter what.




Ιωάννα Κοσκινά

Μηχανολόγα, νταλικέρης, σχεδόν αλκοολική. Είμαι στον κόμβο τσίπουρου και μπουγάτσας, μισή Βολιώτισσα μισή Σαλονάκια. Σούργελο, ενίοτε πορνοδιαστροφική, λάτρης της σοκολάτας, των μελαχρινακίων, και της ειλικρινείας. Εχθρός της αγκινάρας, του κεράτου και της Taylor Swift. Με μισούν σχεδόν όλες οι γυναίκες. Υπερασπίστρια του δίκαιου και της αγάπης. Λέων, χορεύτρια και τραγουδίστρια, παρακαλώ. Πολυπράγμων, για 1.60, όπως μπορείτε να καταλάβετε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top