728x90 AdSpace

Latest Articles

27 Ιαν 2016

Μόνοι είναι όσοι κλείνουν την πόρτα στον έρωτα - Μαρία Δημητράσκου - 27 Ιαν 2016


-Εσύ τι θες;
-Να περάσουμε καλά, είπε χαμογελώντας όλο νόημα.


Άλλο ένα ραντεβού που δεν κατέληξε πουθενά. Άλλο ένας άνθρωπος που ήθελε απλώς να περάσει καλά, ενώ ο άλλος ονειρευόταν φιλιά στο ηλιοβασίλεμα, αγκαλίτσες στην παραλία, βόλτες πιασμένοι χέρι-χέρι κι όλα τα συναφή.
Ζητούσαν διαφορετικά πράγματα. Ο ένας σχέση κι ο άλλος ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Σου έχει συμβεί μήπως κάτι ανάλογο; Δε θα εκπλαγώ αν συμφωνήσεις. Πολλά άτομα παραπονιούνται ότι σήμερα θέλουν μια σχέση -κάτι τέλος πάντων το συντροφικό και καθορισμένο- και δεν το βρίσκουν.

Απ᾽ την άλλη είναι κι εκείνα τα άτομα που ζητάνε κάτι ελεύθερο και χαλαρό, χωρίς πιέσεις και ταμπέλες. Οι πρώτοι περιμένουν πώς και πώς μια σχέση, κι οι άλλοι αποφεύγουν την ταμπέλα «σχέση» όπως ο διάολος το λιβάνι.

Τα άτομα που θέλουν σχέση θέλουν κάτι περισσότερο συναισθηματικό, διψάνε για συντροφικότητα κι έρωτα, ενώ οι άλλοι άτομα θέλουν μια ζωή ελεύθερη, χωρίς δεσμεύσεις και όρια.

Έχει να κάνει άραγε με τον χαρακτήρα των ανθρώπων; Δηλαδή τα άτομα που θέλουν σχέση, είναι περισσότερο ευαίσθητα και ρομαντικά και τα άλλα όχι και τόσο;

Έχει να κάνει μήπως με τον περιβόητο «φόβο της δέσμευσης» των δεύτερων; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο κι απόλυτο.

Μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει σχέση, επειδή δεν είχε ποτέ του και κάποιος άλλος να μην θέλει επειδή κάποτε είχε και πλέον κουράστηκε, ξενέρωσε, πληγώθηκε.

Σάμπως εσύ στον περίγυρό σου έχεις μόνο άτομα δεσμευμένα; Σίγουρα, κάποια στιγμή θα γνώρισες κάποια ή κάποιον που σου εξομολογήθηκε την απογοήτευσή του σχετικά με την ανάγκη του για κάτι σοβαρό και μόνιμο το οποίο δε βρίσκει με τίποτα. Μπορεί κι εσύ ο ίδιος να είσαι ένα τέτοιο άτομο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι τέτοιες οι εποχές που, πλέον, οι περισσότεροι δε θέλουν σχέσεις. Ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει κάπως περισσότερο επιφανειακοί και βιαστικοί. Περισσότερο απελευθερωμένοι κι ανένταχτοι.

Μια σχέση θέλει προσπάθεια, θέλει συνέπεια κι υποχωρήσεις. Και πολλοί σήμερα δεν το θέλουν κάτι τέτοιο. Θέλουν κάτι γρήγορο κι εύκολο.

Κυριαρχεί η άποψη πως όσες περισσότερες εμπειρίες έχεις, τόσο το καλύτερο. Ότι όταν είσαι νέος πρέπει ν᾽ απολαμβάνεις την ηλικία σου. Να μην κάνεις σοβαρές σχέσεις, αλλά ν᾽ αποκτάς πολλές σεξουαλικές εμπειρίες. Να κάνεις τρέλες που μετά από χρόνια θα λες:«Εγώ την έζησα την ηλικία μου στο έπακρο».

Δηλαδή αυτοί που έχουν σχέση κι είναι νέοι, δε ζουν την ηλικία τους στο έπακρο; Δεν κάνουν τρέλες; Δεν απολαμβάνουν τη ζωή τους;

Ποιος είπε ότι η σχέση είναι φυλακή; Αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ερωτικές εμπειρίες, στο τέλος, θα πάρει και το βραβείο του πιο έμπειρου της χρονιάς, ας πούμε;

Σήμερα βλέπω πολλούς ανθρώπους που νιώθουν μόνοι, απογοητευμένοι, ανολοκλήρωτοι και κενοί. Είτε είναι έμπειροι, είτε δεν είναι.


Η μοναξιά δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά η απουσία του έρωτα και της αληθινής συντροφικότητας.



Μαρία Δημητράσκου

Απόφοιτη Προσχολικής Αγωγής, έχω παρακολουθήσει μαθήματα Θεατρικού Παιχνιδιού, το οποίο και αγαπώ υπερβολικά. Όπως και αγαπώ κάθε μορφή έκφρασης της ανθρώπινης ψυχής. Πάντα έψαχνα το βαθύτερο νόημα και με γοήτευε ό,τι είχε σχέση με την ανθρώπινη ψυχολογία. Νόμος ζωής για μένα το ‘’ Να φέρεσαι όπως θέλεις να σου φέρονται και να μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν’’. Άκρως ευαίσθητη και συναισθηματική, νοσταλγός της παιδικής αθωότητας και ανεμελιάς, ονειρεύομαι έναν κόσμο γεμάτο καλοσύνη και αγάπη.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top