728x90 AdSpace

Latest Articles

12 Φεβ 2016

Από επιλογή χαθήκαμε - Κυριακή Τσανικίδη - 12 Φεβ 2016


Περπατάς στο δρόμο κατευθυνόμενος προς το μπαρ που έχετε ραντεβού με τους παλιούς σου συμφοιτητές. Στο καθιερωμένο reunion συναντάς πρόσωπα αγαπητά και μη. Άλλωστε δε γίνεται να τα είχες καλά με όλους. Είναι, όμως, κι εκείνοι οι συμφοιτητές που παρέμεινες φίλος μαζί τους και μετά το πέρας των σπουδών σου.

Καθώς χορεύεις συναντάς εκείνο το πρόσωπο που έχει μείνει κάτι σαν απωθημένο για σένα. Πόσο καιρό είχες να δεις αυτόν τον άνθρωπο. Προσπαθείς να θυμηθείς γιατί χαθήκατε. Αναρωτιέσαι αν τελικά αυτό θέλατε. 

Είχατε δημιουργήσει μια όμορφη, φιλική σχέση. Κάθε μέρα ήσασταν μαζί στο Πανεπιστήμιο. Περνούσατε ώρες ατελείωτες μαζί μελετώντας , κάνοντας εργασίες, πηγαίνοντας βόλτες στα φοιτητικά στέκια. Αυτή η σχέση άρχισε να εξελίσσεται σε ερωτική. Φαινόταν εξαρχής πως υπήρχε μια πιο βαθιά συμπάθεια μεταξύ σας εκτός από τη φιλία. Το φλερτ ήταν αμοιβαίο.

Έτσι αυτή η σχέση μετατράπηκε σε έρωτα. Ο χρόνος που αφιερώνατε ο ένας στον άλλον γινόταν όλο και περισσότερος. Η όμορφη φοιτητική περίοδος πέρασε τόσο γρήγορα, που ούτε το καταλάβατε. Ήρθε η μέρα της ορκωμοσίας σας. Δεν είστε πια φοιτητές, αλλά αυτό δε θα άλλαζε τη δίκη σας σχέση. Ήσασταν βέβαιοι για αυτό.

Όμως ξαφνικά πάγωσαν όλα. Είχατε κάτι ιδιαίτερο αλλά τελείωσε, και ξαφνικά χαθήκατε. Πήρατε ξεχωριστούς δρόμους. Κατευθυνθήκατε σε διαφορετικά μονοπάτια.

Ήταν, όμως, δική σας επιλογή. Ποτέ δεν αναζητήσατε ο ένας τον άλλον. Δεν αναρωτήθηκες τι κάνει. Μόνο αμυδρά πέρναγε απ᾽ το μυαλό σου, αλλά ποτέ δεν έστειλες ένα μήνυμα, ούτε σκέφτηκες να πάρεις ένα τηλέφωνο. 

Ήταν κάτι που συνέβη χωρίς να το πολυσκεφτείτε. Παραδεχτείτε, λοιπόν, ότι θέλατε να χαθείτε. Δεν ήταν ένα τυχαίο συμβάν.

Αυτό το «χαθήκαμε» δεν αποτελεί αληθινή απεικόνιση της πραγματικότητας. Το λέμε για να πειστούμε κι εμείς οι ίδιοι ότι συνέβη άθελά μας. 

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως συνειδητά κάποιος χάνεται. Όποιος θέλει μένει εκεί και δεν εξαφανίζεται. Δεν ξεχνάει να τηλεφωνήσει και να συναντήσει κάποιον, αλλά είναι εκεί να υπενθυμίζει την παρουσία του.

Ακόμα κι αν περνάει κάποια περίεργη ή δύσκολη περίοδο που θέλει να χαθεί από όλους, να εξαφανιστεί από προσώπου γης, ακόμα και τότε από εσένα δε θα χαθεί.

Δε χάνεσαι απ᾽ τη ζωή κάποιου αν δεν το θες. Δεν μπορεί να χαθεί κάτι δυνατό, μόνο κάτι χλιαρό κι επιφανειακό. Τα βαθιά έχουν διάρκεια στο χρόνο, στις δυσκολίες και στα εμπόδια. Δε λιώνουν σαν πάγος στον καυτό ήλιο, αλλά προσπαθούν να διατηρηθούν στον καταψύκτη. Ο πάγος διατηρείται παγωμένος, αλλά οι καρδιές ζεστές. Κάθε δυσκολία δυναμώνει μια σχέση και δεν την καταρρακώνει. 


Έτσι είναι οι δυνατοί έρωτες κι οι δυνατές φιλίες. Δε θα πουν ποτέ «χαθήκαμε». 



Κυριακή Τσανικίδη

Στην Αθήνα γεννημένη Μεγάλη Πέμπτη τον Απρίλιο του 1991. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όνειρο μου από μικρή η δημοσιογραφία με ιδιαίτερη έφεση στην αρθρογραφία. Αγάπη και έρωτας το αγαπημένο μου θέμα. Έντονη προσωπικότητα με ευαίσθητες πτυχές. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω πράγματα. Η περιέργεια χαρακτηριστικό μου στοιχείο. Για 'μένα δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να ευτυχήσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη για τη δουλειά του και η εύρεση του άλλου του μισού!. Πολύ ρομαντική για την εποχή μας. Θα με ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου!

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top