728x90 AdSpace

Latest Articles

14 Φεβ 2016

Κανείς δε γλίτωσε από το κάρμα - Unknown - 14 Φεβ 2016


Οι σχέσεις είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα και μ᾽ αρκετές λογοκρισίες, καθώς λένε πως πλέον είναι απίθανο να μπορέσεις να βρεις το έτερον ήμισύ σου.
Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς πως μερικές φορές όντως αγαπάμε τα λάθος άτομα κι ότι κάνουμε τεράστιες αλλαγές πάνω μας, για να μπορούμε να συμβαδίζουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες των άλλων;

Αγαπητοί μου, ένα ρητό λέει ότι όταν οι «θέλω σχέση» και οι «θέλω σεξ» μπλέκονται μεταξύ τους θρηνούμε θύματα. Δεν ισχύει και πάντα, ειδικά αν είναι τυχερός κάποιος κι αγγίξει την ευαίσθητη χορδή του άλλου και τον κάνει να δει μια άλλη οπτική της ζωής. Ποσοστό μικρό μεν, υπαρκτό δε.

Συνήθως, όλοι όταν είμαστε ερωτευμένοι κάνουμε τα πάντα για να ενθουσιάσουμε τους άλλους, ξεχνώντας και παραμελώντας τον εαυτό μας. Οι άλλοι, συνήθως, δεν ενθουσιάζονται ποτέ και με τίποτα γιατί ο εγωισμός τους, τους έχει κυριολεκτικά τυφλώσει. Συν του ότι έναν εγωιστή τον καβαλά η κτητικότητα.

Μερικές φορές η μεγαλύτερη δύναμη δεν κρύβεται στο πόσο έχουμε πείσμα για να μείνουμε σε μια σχέση -που δεν πάει πουθενά-, αλλά στο πόσο έχουμε την αντοχή να φύγουμε απ᾽ αυτή. Εκεί βρίσκεται κάτι πιο ουσιαστικό: η αυτοεκτίμηση μας κι η αξιοπρέπεια.

Σ᾽ αρκετές περιπτώσεις αυτό είναι ανέφικτο, αλλά πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε τι έχουμε να χάσουμε. Θα πείτε: «Κι αν μείνω μόνος, τι θα κάνω;».

Αγαπητή μαριονέτα του έρωτα, δε θα μείνεις μόνη γιατί: Η ζωή είναι πουτάνα και ξέρει καλά τι θα σου πάρει και τι θα σου δώσει σαν αντάλλαγμα. Ναι, η μοίρα είναι σκύλα, όμως θα σε αφήσει να την καθορίσεις απ᾽ τις πράξεις σου. Το κάρμα βαράει το ρόλο του μαφιόζου, οπότε θα φροντίσει να ξεπληρώσει ίσα και δίκαια το κακό που έλαβες.

Όλα αυτά θέλουν λίγη υπομονή και να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν προς όφελός σας.

Αν βρίσκεστε ήδη στο στάδιο του χωρισμού κι έχετε δώσει πολλά ενώ ο άλλος έχει φύγει χωρίς προειδοποίηση, να ξέρετε ότι δεν έχει έρθει το τέλος αλλά μια νέα αρχή για να πάρετε το αίμα σας πίσω χωρίς να κάνετε τίποτα απολύτως.

Τι εννοεί ο ποιητής; Είναι απλό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μεγάλη δύναμη έχουν οι αναμνήσεις, πόσο μάλλον όταν έχετε δώσει τα πάντα.

Ένα γράμμα που τους γράψατε και το οποίο κάποια στιγμή μπορεί αυτοί να βρουν τυχαία, ένα δώρο που είχε ξεχαστεί και βρέθηκε πάλι στα χέρια τους, να φάνε τα μούτρα τους με τον ίδιο τρόπο που τα φάγατε εσείς ακόμα και να σας πετύχουν τυχαία στο δρόμο μαζί με την νέα σας σχέση και να σας δουν πιο χαρούμενους από πότε, αρκεί για να τους κάνουν να γεμίσουν ενοχές και τύψεις.

Για αυτό, λοιπόν, το κεφάλι ψηλά, χωρίς δάκρυα και δίχως λεγόμενα του τύπου «θα μείνω μόνος».

Όσο για τους υπεύθυνους των θεάτρων μην νομίζετε ότι την έχετε σκαπουλάρει τόσο φθηνά. Θα έρθει και για σας η στιγμή που η ανάμνηση των ατόμων που πραγματικά σας αγάπησαν θα σας πονέσει.


Ελπίζω μέχρι τότε να έχετε βάλει λίγο μυαλό και να δείτε ότι κάνεις δεν πρέπει να παίζει με τα συναισθήματα των άλλων. Είναι κι αυτά σαν την φωτιά.



  • Facebook Comments
Scroll to Top