728x90 AdSpace

Latest Articles

13 Μαρ 2016

Ο έρωτας περνά από το στομάχι - ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ - 13 Μαρ 2016


Ποιος δεν έχει φανταστεί ένα ρομαντικό δείπνο με το άλλο του μισό; Ποια γυναίκα δε θα ήθελε έναν άντρα να μαγειρέψει έστω και για ένα βράδυ μόνο για εκείνη; Πόσοι από εμάς δεν έχουν βγει πρώτο ραντεβού για φαγητό;

Όπως βλέπετε, λοιπόν, το φαγητό κι ο έρωτας είναι δύο καταστάσεις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους που αλληλεπιδρούν η μία πάνω στην άλλη. 

Παρατηρείστε ή προσπαθήστε να θυμηθείτε πώς αλλάζουν οι διατροφικές σας συνήθειες όταν ερωτεύεστε ή όταν η ερωτική απογοήτευση σας χτυπάει τη πόρτα. Σκεφτείτε τους συνειρμούς που κάνατε από  μικρά παιδιά ή την ταύτιση ορισμένων τροφών με όργανα του σώματος μας (Αχ αυτό το καημένο το αγγουράκι τι έχει τραβήξει!).

Μπορεί να μην έχουμε πλούσιο αποδεικτικό υλικό ή επίσημες έρευνες, αλλά έχουμε ενδείξεις κι ακόμη καλύτερα μαρτυρίες, πως η γεύση, η οσμή ή ακόμη και το σχήμα(και το μέγεθος) ενός τροφίμου ενεργοποιούν την ερωτική μας επιθυμία και πολλές φορές είναι υπεύθυνα για τις μέγιστες αποδόσεις μας.

Είναι αποδεδειγμένο πως ο καλός ερεθισμός της γεύσης μας από ένα φαγητό, τις περισσότερες φορές οδηγεί σε άλλους ακόμη πιο ευχάριστους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στις περισσότερες ταινίες πριν την επίμαχη σκηνή, προηγείται κάποιο δείπνο ή τελοσπάντων φαγητό.

Πριν όμως αποκαλύψω τις τροφές «θαύματα» της ερωτικής μας ζωής, πρέπει να αναφέρω έναν άλλο βασικό παράγοντα που παίζει ρόλο στο να κάνετε το κρεβάτι σας «Εννιάμιση εβδομάδες».

Ο εγκέφαλος παιδιά! Σε αυτό το κομμάτι του έρωτα λειτουργεί και από μόνος του αλλά και χειροκίνητα.Τι εννοώ;

Η σεξουαλική δραστηριότητα, όπου ένα μεγάλο κομμάτι της στηρίζεται στην εγκεφαλική, περνάει με ουσίες, δηλαδή τους νευροδιαβιβαστές από και προς τον εγκέφαλο μηνύματα. Οι ουσίες αυτές, όμως, είναι εκείνες που ρυθμίζουν γενικότερα τη διάθεσή μας, συνεπώς και την ερωτική μας επιθυμία.

Κάποιους από αυτούς τους νευροδιαβιβαστές, όπως η γνωστή σε όλους ντοπαμίνη, είναι υπεύθυνοι για ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, στην προκειμένη περίπτωση της ικανοποίησης και της ευφορίας. Να τονίσω πως ο συγκεκριμένος νευροδιαβιβαστής
μετά από πειράματα είναι αυτός που αντιδρά κι εθίζεται σε ουσίες, όπως η σοκολάτα (τυχαίο;) ή ο καφές. Το κομμάτι του «αυτόματου πιλότου» το είδαμε. Το χειροκίνητο μέρος του είναι η φαντασία σας.

Όταν ήμασταν παιδιά, πιστεύω πως όλοι θυμόμαστε τη γιαγιά ή τη μαμά μας, πάνω από το κεφάλι μας να φωνάζουν: «Το φαγητό δεν είναι παιχνίδι. Τρώγε!».

Πού να ήξεραν τι έχαναν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βρώμικο, πιο αμαρτωλό ή πιο ερεθιστικό απ᾽ το να παίζεις με το φαγητό σου. Ακόμη κι όταν το πράγμα μεταξύ σας βρίσκετε στο φλερτ, υπάρχει τρόπος να κάνεις τον άλλον να παραδώσει πνεύμα μόνο και μόνο από τον τρόπο που κόβεις το κοτόπουλο.

Το φαγητό υπάρχει, πέρα απ᾽ τον προφανή λόγο, για να μας κάνει να προχωράμε τη σχέση μας ένα βήμα παρακάτω. Όλοι οι άντρες έχουν φανταστεί μια γυναίκα με εσώρουχα μέσα στο αλεύρι να «φτιάχνει» πίτες.

Όλες  οι γυναίκες επίσης έχουμε φανταστεί έναν άντρα να μαγειρεύει και να μας κάνει το τραπέζι (αρχικά) έχοντας φτιάξει σουφλέ με τα χεράκια του. Είναι αναπόφευκτο. Είναι φαγητό, είναι φαντασία και καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε συνδυαστικά.

Υποσχέθηκα, όμως, να σας παραδώσω τα εξέχοντα φαγητά του έρωτα, οπότε ανοίξτε αυτάκια, βγάλτε μπλοκάκια και για τους πιο έμπειρους που θα διαβάσουν ετοιμάστε τα υλικά σας.

Βασιλιάδες όλων των ερωτικών τροφών φυσικά, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή .
Περιέχουν ψευδάργυρο και αμινοξέα και είναι υπεύθυνα για την έξτρα παραγωγή ανδρογόνων και τεστοστερόνης. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα, στρείδια, μύδια, γυαλιστερές και κυδώνια ,σε μέτρια θερμοκρασία με φρέσκο λεμόνι και λευκό κρασί ξηρό. Θα του τονίσει και το «ηθικό» κι εσείς θα έχετε φτιάξει το κινηματογραφικό σκηνικό που πάντα θέλατε.

Σοκολάτα. Όσο αμαρτωλή είναι η σκέψη της, τόσο περισσότερο μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Αν και δεν έχει ιδιαίτερες αφροδισιακές τάσεις, πολλοί τη θεωρούν το κορυφαίο έδεσμα.  Περιέχει φενυλεθυλαμίνη γνωστή ουσία για τις ψυχοτροπικές της ιδιότητες (γι’ αυτό τρως κόλλημα στη κυριολεξία) που όμως διασπώνται γρήγορα χωρίς να συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες.

Φορέστε το πιο σέξι εσώρουχο σας κι απευθύνομαι κυρίως στα κορίτσια. Πάρτε το μπολ με την αγαπημένη σε όλους μερέντα, καθίστε απέναντί του προκλητικά, βουτήξτε τα δάχτυλά σας (κατά προτίμηση τα μεσαία) και γλείψτε ερεθιστικά κοιτώντας τον στα μάτια. Εσείς θα φτιαχτείτε με τη σοκολάτα κι αυτός με τα γλυκά σας δάχτυλα.

Ξηροί καρποί και πανίσχυρο μέλι. Ίσως ένα απ᾽ τα καλύτερα επιδόρπια των ερωτευμένων, αφού κάνει την αρχή μια τρελής βραδιάς.
Τα καρύδια αμύγδαλα κι άλλα παρεμφερή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κι αντιοξειδωτικά, ουσίες που είναι  υπεύθυνες για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Αυτόν τον βοηθούν στη διάρκεια και την αντοχή, εσάς στην απόλαυση. Όσο για το μέλι, από αρχαιοτάτων χρόνων κατέχει τον τίτλο του «πρωταθλητή» των τροφών, ενώ για πολλούς ιστορικούς θεωρείται και η αμβροσία των θεών. Συμβάλει στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ βοηθάει στην πιθανότητα στειρότητας καθώς και στην αντρική ανικανότητα. Η μυρωδιά του και η έντονη γεύση του ερεθίζει τον εγκέφαλο πολύ περισσότερο από τη σοκολάτα.

Το βραδάκι, εκεί που θα βλέπετε τηλεόραση, δήθεν πεινασμένη, καθίστε δίπλα του με ένα πιάτο ξηρούς καρπούς, αλειμμένους με μέλι κι αν σας αρέσει και γιαούρτι. Η μυρωδιά του θα τον κάνει να σας ζητήσει και η γεύση του θα τον κάνει να σας αγαπήσει.

Φρούτα. Όσο τα σιχαινόμασταν μικροί, τόσο τα λατρέψαμε μετά την ανυπέρβλητη αυτή ταινία με τον Μίκυ Ρούρκ και την Κιμ Μπάσιντζερ, τις «Εννιάμιση Εβδομάδες» φυσικά. Φρούτα όπως τα σύκα, οι μπανάνες, το αβοκάντο και τα σταφύλια έχουν συνδεθεί όχι μόνο με την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και για τους συνειρμούς καθώς και τις εικόνες που δημιουργούν στο μυαλό μας (δεν είναι τυχαίο πως στο σεξουαλικό προσανατολισμό χρησιμοποιούσαν την μπανάνα για επίδειξη χρήσης του προφυλακτικού).

Κόψτε σε ένα δίσκο ασημένιο (υπάρχει λόγος που πρέπει να είναι ασημένιος), μπανάνες, μήλο, σταφύλια, αχλάδι κα ακτινίδιο. Ρίξτε μπόλικο μέλι και κανέλα και αφήστε τα στο τραπέζι. Ταΐστε τον στο στόμα αργά, κάνοντας του παιχνιδάκια που θα τον φέρουν στα όριά του.

Αν τα καταφέρετε και τον φτάσετε στο σημείο που πρέπει δε θα προλάβετε καν να πάτε στη κρεβατοκάμαρα. Ο δίσκος θα σας βοηθήσει να βλέπετε τις εκφράσεις του την ώρα που σας «τιμωρεί» για τα παιχνιδάκια σας.

Και τελευταίο αλλά όχι καταϊδρωμένο έρχεται, μα τι άλλο; Το αλκοόλ. Είναι το μοναδικό έδεσμα που η χρήση του σε μεγάλες ποσότητες φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πέρα από το ότι φτιάχνει τη διάθεση, μειώνει τις αναστολές και κάνει το κλίμα λίγο πιο ευχάριστο, αυξάνει την ερωτική μας επιθυμία, ενώ αυξάνει τη ποσότητα και ροή του αίματος στο σώμα.

Πριν ή μετά το φαγητό, ένα ποτήρι ημίγλυκο κρασί θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε με περισσότερο θάρρος στην επόμενη φάση.

Πέρα, όμως, από όλες αυτές τις συμβουλές, το μυστικό μιας καλής και έντονης ερωτικής ζωής είναι η καθημερινή υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Όσο για το αν ο έρωτας περνάει απ᾽ το στομάχι, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως όλα βρίσκονται στο μυαλό. Ο έρωτας είναι κάτι που όταν σε βρει περνάει από κάθε χιλιοστό του εαυτού σου, πόσο μάλλον της σκέψης σου. Απλώς το στομάχι μας το δίνει την υποστήριξη  που χρειάζεται μετά τον εγκέφαλο φυσικά.

Ωστόσο είμαι της άποψης πως το στομάχι υποστηρίζει και τα δύο. Για σκεφτείτε να ταιριάζετε απόλυτα με το άλλο σου μισό και στο φαγητό να είστε το άλλο άκρο! Χαμένη κι η φαντασία, χαμένα και τα παιχνίδια καμένα και τα φαγητά.

Βρείτε τη «χρυσή τομή» παίξτε με το φαγητό σας. Θα μπει στο νόημα και θα απογειωθείτε.

Καλή όρεξη!




ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών Ιονίου πανεπιστημίου. Ζω για τη μουσική ,μέσα απ' τη μουσική. Είμαι τελείως αυθόρμητη και με μια υπερβολική δόση τρέλας. Στην παρέα μου διαθέτω το τίτλο της «μαμάς» και δικαιολογημένα, αφού είμαι σε μεγάλο βαθμό υπερπροστατευτική με αυτούς που αγαπάω. Είμαι λάτρης του χιούμορ και το υποστηρίζω όπου βρεθώ. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή και πιστεύω πως ωραίο είναι το να υπάρχεις, αλλά το να ζεις έχει τη δική του μαγεία.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top