728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Μαρ 2016

Προχθές εκεί που τα έπινα με κάποιον κολλητό μου - Αναστασία Λούλατζη - 30 Μαρ 2016


Προχθές εκεί που τα έπινα με κάποιον κολλητό μου, ξεκίνησα να λέω και πέσανε όλοι να με φάνε.
Τι εννοείς άνδρες και γυναίκες μπορούν να είναι φίλοι μόνο με μονόκερους και δράκους τριγύρω;
Μα..


Δε θυμάμαι πως ακριβώς γνωριστήκαμε. Στην αρχή δύο από αυτούς γνώρισαν εμένα. Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Όχι, ψέματα. Ένας από τους τελευταίους έφυγε και προστέθηκε ένας άλλος, πέμπτος. Τέλος πάντων. Τι σημασία έχει;
Είναι πέντε, είναι κάφροι και είναι οι κολλητοί μου.

Ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Μετά κόπων και βασάνων, τα καταφέραμε. Αφού είδα άπειρα ματς και κλείστηκα σπίτι να ακούω για τον διαιτητή τον πουλημένο.
Αφού έπλυνα πιάτα ολόκληρων στρατοπέδων και άκουσα κοντόψαλμους γιατί είχα να κάνω και με ψυχαναγκαστικούς (χωρίς να το παραδεχτούν ποτέ).

Αφού, βγήκα για καφέ με πολλές τυχάρπαστες -δήθεν μου τάχα- γιατί τις έβρισκα ενδιαφέρουσες μέχρι να τις γνωρίσουν αυτοί και να μην τις τηλεφωνήσω ξανά. Αφού, αφού...

Η συνήθεια αυτή, έγινε λατρεία.

Αράγματα στο σπίτι, η βαρεμάρα να έχει χτυπήσει κόκκινο και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι τους στην ανία μας οι διαγωνισμοί ρεψίματος, αερίων (σε κομψή ορολογία) και πάει λέγοντας. Πολλά τα φαντάζεστε, τα περισσότερα, όχι. Ξεχνώ τις δόσεις μεθανίου, ζω την καφρίλα στο πετσί μου ( ίσως να την μυρίζω κιόλας ) και σιχαίνομαι το πόσο τους αγαπώ.

Πολύωρες συζητήσεις για γκομενοδουλειές, μάλλον το αγαπημένο μου κομμάτι. Γιʾ αυτούς, όντας αρσενικά, ένα και ένα κάνουν δύο. Εντάξει ίσως και 69. Γενικότερα, όμως, όλα είναι πολύ απλά μέσα στο μυαλό τους. Δεν υπάρχουν παράδρομοι και σκοτεινά μονοπάτια. Ή γουστάρεις ή δε γουστάρεις.

Χωρίζουν τις κατηγορίες τους και ανάλογα με το πώς η άλλη συμπεριφερθεί, κατατάσσεται στην ανάλογη. Αν κάτι πάει «στραβά» και αλλάξει στην πορεία, προετοιμάζουμε όλοι τα συκώτια μας και στο διάολο να πάει η πουτάνα.

Πολλές φορές γελάνε και μου λένε πως έχω γίνει ένα με αυτούς. Δε με ξεχωρίζουν επειδή εγώ είμαι θηλυκό, χωρίς να είμαι σίγουρη ακόμη αν αυτό είναι καλό ή κακό.
Συμβουλεύω αντικειμενικά και έχω μάθει να ξεχωρίζω τον ωραίο κώλο και τα καλύτερα βυζιά. Πλέον τα εντοπίζω πρώτη κι απλά δίνω σήμα. Εκεί δέχομαι μία μεγάλη σφιχτή αγκαλιά και ξεσπάμε σε γέλια. Για λίγο, μην ξεχνιόμαστε. Το θήραμα κινείται στο χώρο και σειρά παίρνουν τα τρικ προσέγγισης.

Πολλοί με ρωτάνε πώς αντέχω. Φαντάζομαι, γιατί είναι αυτοί που με βλέπουν όμορφη όταν τα μάτια μου είναι πρησμένα από το κλάμα, τα μαλλιά μου σαν χαλασμένο κουβάρι και οι πιτζάμες μου με αρκουδάκια.

Είναι αυτοί που θα με πάρουν αγκαλιά και θα μου κρατήσουν το χέρι σε δύσκολες καταστάσεις. Θα μείνουν σπίτι να τρώνε σοκολάτες μαζί μου και να λιώσουμε σε ταινίες κι ας πρέπει να ακυρώσουν το γκομενάκι που περιμένει.
Είναι εκεί όταν θα φοβηθώ και με τον τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν θα με μετατρέψουν σε αλώβητη ύπαρξη.

Θα μου μιλήσουν και θα με ακούσουν, θα βρίσουν μαζί μου τον μαλάκα και θα με αφήσουν να σεργιανίσω στα σοκάκια του μυαλού των ανδρών. Εκείνα τα σοκάκια που είναι πολύ μακριά από τα γυναικεία μέρη γιʾ αυτό και δυσκολευόμαστε να μάθουμε τη διαδρομή χωρίς να χαθούμε.

Σʾ αυτή την περίπτωση αισθάνομαι ευγνώμων που υιοθέτησα τη δική τους λογική. Αφενός διότι τώρα τους υποψήφιους γαμπρούς τους διαβάζω καλύτερα και τους τοποθετώ στις αντίστοιχες κατηγορίες και αφετέρου γλιτώνω αποτυχίες (βαριά λέξη η χυλόπιτα) από το καλάθι μου.

Στις καψούρες μου, πάλι εκεί! Ο ώμος που θα ακουμπήσω τραγουδώντας μεθυσμένη τα χαράματα το φιλαράκι του Ρέμου.
 Εγώ βρήκα τα φιλαράκια και την άκρη μου.

Έμαθα να εμπιστεύομαι και άλλον άντρα πέραν του μπαμπάκα. Έμαθα πώς είναι να ξέρεις ότι για το οτιδήποτε έχεις ανθρώπους να βασιστείς. Το αίσθημα του να μοιράζεται η χαρά σου ή ο πόνος σου με άτομα που σε νοιάζονται πραγματικά, που προσπαθούν να σε έχουν στη ζωή τους, να σου μεταφέρουν τα καλά τους στοιχεία και τελικά να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Κοιμηθήκαμε στα ίδια κρεβάτια, ανταλλάξαμε αγκαλιές. Μη σκεφτείτε κάτι άλλο επειδή δεν μπορείτε να δεχθείτε ότι συμβαίνει. Διαβάστε αυτό ακριβώς που γράφω. Εμείς είμαστε όντως φίλοι χωρίς ερωτικά συναισθήματα, λέω και παίρνω καβάλα τον μονόκερό μου. Προσπεράστε αυτή την νότα ευθυμίας και απολαύστε την βόλτα μαζί μου.

Διασκεδάζουμε πολύ όταν κατά καιρούς μας περνάνε για ζευγάρια. Φαντάζεστε την απορία στο πρόσωπο των άλλων όταν μας συναντάνε τελικά με τις πραγματικές σχέσεις μας.

Εμείς καταφέραμε να πάμε κόντρα σε αυτό που λένε πως ορίζει η φύση και περνάμε γαμάτα. Πίνουμε παρέα τον άσσο της έβερτον που τους έστειλε ταμείο και μαλώνουμε ακόμη που δε λένε να μάθουνε να ξεχωρίζουνε το eyeliner από την μάσκαρα.

Γιʾ αυτό σου λέω, άκουσε με.

Προχθές εκεί που τα έπινα με κάποιον κολλητό μου...



Αναστασία Λούλατζη

Αν και ακόμη με ανακαλύπτω θα αποπειραθώ να μου προσδώσω χαρακτηρισμούς ώστε να γνωριστούμε! Ταξιδιάρα ψυχή κατά κύριο λόγο, να σπάω τη ρουτίνα και να γεμίζω εικόνες κι εμπειρίες. Μαθαίνω απ' τις δεύτερες και διαμορφώνω χαρακτήρα! Από αδυναμίες έχω τον ρεαλισμό και από συμπάθειες, τις ρομαντικές και απλές υπάρξεις! Μου αρέσει να ταιριάζω το χάος και να διατηρώ την αταξία. Yπεραισιόδοξη με αγαπημένο μου χρώμα το μαύρο! Λάτρης της μουσικής, αφήνομαι στους ρυθμούς της κ και χορεύω. Χιούμορ και αυτοσαρκασμός ίσως το δεύτερο όνομά μου. Κάθετα διαφορετικός από μένα ο έρωτας. Σκέψου, λοιπόν, εσύ πόσο διαφέρεις από εμένα πριν με γνωρίσεις.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top