728x90 AdSpace

Latest Articles

12 Απρ 2016

Οι σχέσεις που σε βουλιάζουν - Αριστείδης Τσοπανάς - 12 Απρ 2016


Πάλι κάθεσαι στο δωμάτιό σου κλεισμένος και προσπαθείς να απασχολήσεις τον εαυτό σου με κάτι, έτσι ώστε να σε αδειάσει από σκέψεις αλλά συνεχίζεις και κατηγορείς εσένα για όσα έδωσες. Γράφεις, διαβάζεις μανιωδώς για να μπορέσεις να πάρεις λίγο αέρα, μιας και πλέον το νερό έχει φτάσει λίγο κάτω από τη μύτη σου.


Σηκώνεσαι κι αρχίζεις και πηγαινοέρχεσαι στο δωμάτιο, τραγουδάς οτιδήποτε με δυνατό νόημα, αλλά συνεχίζεις και βουλιάζεις σε μια σχέση που δεν έπρεπε πότε να βάλεις τον εαυτό σου.

Πέφτεις και κοιμάσαι. Μέσα σε ένα μισάωρο ακούς το κινητό σου. Κάποιος σε καλεί. Είναι ο καλύτερός σου φίλος και θέλει να βγείτε. Εσύ χαμηλώνεις το ηχείο για να μην ακούς. Δε θέλεις να το κλείσεις στα μούτρα γιατί νιώθεις αδύναμος να πληγώσεις τους άλλους.

Ξανασηκώνεσαι και πας στην κουζίνα. Ανοίγεις το ψυγείο και ετοιμάζεις κάτι να φας. Ξαναγυρνάς και μεμιάς κάθεσαι στο μαλακό καναπέ στο σαλόνι σου, ανοίγεις την τηλεόραση και προσπαθείς να βρεις κάτι αστείο να δεις. Τίποτα δε σε γεμίζει γιατί η οθόνη του κινητού σου δεν φώτισε ακόμα για να δεις ένα μήνυμα από αυτόν. Και ούτε πρόκειται αν δε στείλεις εσύ κάτι.

Προσπαθείς να το παίξεις αδιάφορος αλλά η καρδιά σου προστάζει για το αντίθετο. Αμέσως μετά το παίρνεις απόφαση και στέλνεις εσύ. Εκείνος το βλέπει αλλά δεν απαντάει απευθείας και εσύ αναρωτιέσαι πάλι πού φταις.

Η συζήτηση μετά από κανένα μισάωρο ξεκινάει και διακρίνεις ένα μηδενικό ενδιαφέρον από την πλευρά του. Προσπαθείς απεγνωσμένα να του πεις κάτι που θα του τραβήξει το ενδιαφέρον, αλλά μάταια. Εκείνος συνεχίζει στο απότομο στιλάκι  του και εσύ νιώθεις την καρδιά σου να παγώνει.

Τελειώνει η συζήτηση απότομα με μια ερώτηση δική σου και βγαίνει εκτός. Τότε κλείνεσαι ακόμα πιο πολύ και η βουβή σιωπή σου ζητάει βοήθεια για να σε βγάλει κάποιος από αυτή την κατάσταση. Νιώθεις αδύναμος γιατί το συγκεκριμένο άτομο σου έχει πάρει όλη την ενέργεια και δεν μπορείς να πάρεις καμία απόφαση.

Πού φταις εσύ; Τι πρέπει να κάνεις;
Να σηκωθείς από τον καναπέ σου να ορθώσεις το ανάστημά σου και να καταλάβεις ποιος είσαι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε χαλάει επειδή έτσι γουστάρει, ή επειδή θέλει να δείχνει ανώτερος από εσένα. Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τον εαυτό σου που τόσα χρόνια έχτιζες. Πρέπει να καταλάβεις ότι η αγάπη δίνεται απλόχερα και όχι με το σταγονόμετρο.

Τα άτομα που θέλουν να σε βουλιάζουν μαζί τους είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και καταπιεσμένα συναισθήματα, κλεισμένα στην δικιά τους ντουλάπα και συμφιλιωμένα με την μιζέρια τους. Ποτέ δεν πρέπει να μπλέκουμε με τέτοια άτομα όχι γιατί μπορούν να σου κάνουν κακό, αλλά γιατί δεν έχουν μάθει να αγαπάνε τον εαυτό σου. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να φθείρει και εσένα.

Ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε ποιοι είστε! Πάρτε το απόφαση και τελειώστε αυτές τις καταστάσεις όσο πιο έγκαιρα γίνεται. Γιατί θα μπεις στο βούρκο και μετά δεν θα μπορείς να βγεις στην επιφάνεια.

Σ’ αρέσει να αναπνέεις ελεύθερα;

Αν ναι, μείνε στην επιφάνεια και άσε τους άλλους να βουλιάξουν μόνοι τους.



Αριστείδης Τσοπανάς

Η εικόνα μου ισούται με χίλιες λέξεις. Η προσωπικότητά μου ισούται με εκατομμύρια λέξεις. Στις παρέες μου και συγκεκριμένα στις φίλες μου, είμαι γνωστός με τη φράση : « Όχι δεν το είπε, βρείτε μου πέτρα να κρυφτώ». Σαν άνθρωπος έμαθα αυτό : «Σκέφτομαι άρα υπάρχω, εκφράζομαι άρα ζω». Δεν φοβήθηκα ποτέ τις κριτικές γιατί μου έδιναν τον λόγο για να γράφω, να σχολιάζω πράγματα που κανείς δεν παρατηρεί και να καταλαβαίνω καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Σκοπός μου να μάθω τον κόσμο να αγαπάει τον εαυτό του γιατί είμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top