728x90 AdSpace

Latest Articles

30 Ιουν 2016

Αν δεν ταξιδέψεις με καράβι δεν είναι διακοπές - Ράνια Μαστροσάββα - 30 Ιουν 2016


Καλοκαίρι. Μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Μπορεί και η ωραιότερη, ειδικά αν έχεις την τύχη να ζεις σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Ήλιος, καθαρός ουρανός, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας κι εσύ αραχτός στην παραλία με τον καφέ ή τη μπίρα σου να τα απολαμβάνεις.


Σίγουρα το καλοκαίρι οι επαγγελματικές ή οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις μπορεί να μη μηδενίζονται αλλά σίγουρα μειώνονται σε σημαντικό βαθμό. Κάπου εκεί έρχεται και η μεγαλύτερη απορία του καλοκαιριού: «Πού να πάω φέτος διακοπές;»

Πολλοί θα προτιμήσουν εξωτικούς προορισμούς. Μέρη που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ ξανά και θα ήθελαν να δουν. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί. Έχουμε πολλά και πανέμορφα νησιά να επισκεφτούμε. Ίσως και για αυτό η Ελλάδα να θεωρείται, για τον υπόλοιπο κόσμο, ένας εξωτικός προορισμός.

Κάποιοι ταξιδεύουν μόνοι, άλλοι με τον έναν και μοναδικό (αν με καταλαβαίνετε), άλλοι με την οικογένεια και άλλοι με παρέα. Λόγω της φορτωμένης, με υποχρεώσεις ζωής, όλοι ψάχνουν να βρουν τον πιο οικονομικό, εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ταξιδέψουν στο μέρος όπου προορίζονται οι διακοπές τους.

Δεν είναι απαραίτητο να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του κόσμου για να κάνεις τις ιδανικές διακοπές. Το «παπούτσι από τον τόπο σου», δεν το ξέρετε; Στην Ελλάδα δε, από αυτά άλλο τίποτα. Γιατί λοιπόν να προτιμήσεις, αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα, ενώ μπορείς να ταξιδέψεις με καράβι;

Δε λέω, αν κάνεις κάποιο πολύωρο ταξίδι, ναι, σίγουρα τότε είναι πιο χρήσιμο ένα αεροπλάνο. Αλλά για να πας ας πούμε μέχρι τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, τη Σάμο, τι να το κάνεις. Είναι αρκετά κουραστικό το να ταξιδέψεις με καράβι,όταν είσαι μόνος σου. Όταν όμως ταξιδεύεις με παρέα είναι το κάτι άλλο.

Περνάς από τα λιμάνια γειτονικών νησιών, άρα καπαρώνεις και ένα-δύο εξτρά προορισμούς για την επόμενη χρονιά, θαυμάζεις τα καταγάλανα νερά. Για να μη μιλήσω για την εμπειρία μέσα στο καράβι. Τον κόσμο που γνωρίζεις, πόσο πιο άνετα κινείσαι, αν είσαι με παρέα -που συνήθως αυτό συμβαίνει- το ξενύχτι και το γέλιο που ρίχνετε.

Προσωπικά, τις καλύτερες εκδρομές και τις καλύτερες διακοπές μου τις έχω κάνει, ταξιδεύοντας με καράβι. Η πενταήμερη για παράδειγμα, μπορεί να μην ήταν καλοκαίρι, αλλά το ταξίδι μας από τη Ρόδο μέχρι την Αθήνα και έπειτα πίσω με το καράβι ήταν ίσως οι καλύτερες βραδιές όλης της πενταήμερης.

Δε μιλάμε για πολύωρα ταξίδια απαραίτητα, μπορεί να είναι και μίας ώρας ταξίδι, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα για παράδειγμα, όπως κι αν έχει η αύρα της θάλασσας στον αέρα που αναπνέεις, δίνει μια διαφορετική αίσθηση σε ολόκληρο το ταξίδι. Καλοί οι προορισμοί, καλές οι διακοπές καλές και οι άλλες χώρες, αλλά σαν τη μαγεία του να ανακαλύπτεις νέα μαγικά μέρη που υπάρχουν στην πατρίδα σου, δεν συγκρίνεται τίποτα άλλο.

Δεν έχουν όλοι την τύχη να ταξιδέψουν με καράβι ξέρετε. Οι τουρίστες που έρχονται να επισκεφτούν την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν ταξιδέψει με καράβι.

Δεν μπορούν να αναλογιστούν την μοναδικότητα να ταξιδεύεις με καράβι σε προορισμό όπου γύρω υπάρχει θάλασσα, καταγάλανος ουρανός και καθαρός αέρας. Τους ενδιαφέρει μόνο το τελευταίο κομμάτι, ο προορισμός, αυτό που δεν έχουν ζήσει ποτέ. Δεν τους ενδιαφέρει το ταξίδι, παρά μόνο μία πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων.

Προτού, λοιπόν, κλείσετε τον φετινό καλοκαιρινό προορισμό σας, σκεφτείτε και πώς θα θέλατε να πάτε σε αυτόν. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες πολυτέλειες και πότε μην ξεχνάτε πως σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.


Τι λέτε, λοιπόν, σαλπάρουμε;



Ράνια Μαστροσάββα

>Ως φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας... Ζω για την τέχνη! Η καλλιτεχνική μου φύση είναι υπαίτια της τρέλας και της ευαισθησίας που με διακατέχει, σε σημείο αυτοκαταστροφής. Είμαι δοτική σε βαθμό που γίνεται το τρωτό σημείο του χαρακτήρα μου. Πιστεύω στην ουσιαστική έννοια της φιλίας και είμαι εκεί ανά πάσα στιγμή για οποιον με χρειαστεί. Αγαπημένη μου ασχολία είναι το φλέρτ, το οποίο δεν παρατάω ποτέ, γιατί ως γνωστόν το οφθαλμόλουτρο δεν έβλαψε.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top