728x90 AdSpace

Latest Articles

26 Μαρ 2017

Άσε τη ζωή στο διαδίκτυο και φτιάξε τη δική σου - Unknown - 26 Μαρ 2017




Ο χρήστης τάδε πίνει δηλητηριώδεις χημικές ουσίες μ’ έναν άλλο χρήστη και μαζί με άλλους τρείς χρήστες, καθώς αισθάνονται funky σε κάποια τοποθεσία στη μέση του πουθενά. Και μετά από αυτό δυο πράγματα συμβαίνουν.


Πρώτον, διασκορπίζονται πληροφορίες εδώ, εκεί, παραπέρα σαν τη μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη και βλέπεις τη Φατμέ να χέζεται μέσα στο γκιουλ μπαχτσέ. Με λίγα λόγια κι απλά διασκορπίζουμε άχρηστες πληροφορίες χωρίς λόγο κι αιτία για να διαβαστούν από άτομα που μετά από τρία δευτερόλεπτα θα έχουν ξεχάσει και διαγράψει αυτή τηn πληροφορία απ’ το μυαλό τους.

Αν καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάω μην το πείτε ούτε του παπά γιατί πολύ πιθανόν να κατηγορηθώ για δυσφήμιση της εταιρείας.Oπότε θα το βάλουμε σ’ ένα γενικό πεδίο, δηλαδή σχολιάζοντας τη μετά-νεωτερική εποχή στην οποία βρισκόμαστε κι αν δεν καταλάβατε τον παραπάνω όρο, εννοώ τη σύγχρονη υπερπραγματικότητα στην οποία ζούμε.

Οι εφαρμογές, τα chat, έχουν πλέον γίνει τρόπος έκφρασης της τέχνης, της κουλτούρας αυτής της σύγχρονης εποχής με μια δόση έντονου καλλιτεχνισμού που επιδοκιμάζεται με καρδούλες ή δαχτυλάκια κι αποδοκιμάζεται μ’ ένα γκρρρ (αίσχος) που θυμίζει λίγο πολύ τους ανθρώπους των σπηλαίων και για να δείξουμε ότι είμαστε αισθηματίες πατάμε κι ένα λυπάμαι.

Δεν είμαστε αρκετά δυνατοί ή δημοφιλείς αν δε μαζέψουμε ένα σεβαστό και λογικό αριθμό των χιλίων likes σε μια δημοσίευση μέσα σε 5 λεπτά κι εσύ που ακόμα ασχολείσαι για να τους φτάσεις δείχνεις πόσο μα**** είσαι. Αυτοί έχουν παραπάνω προσόντα από εσένα γιατί πλέον αυτό θεωρείται προσόν που θα σε βοηθήσει να πας μπροστά. Νομίζω ότι είναι πρέπον να επισημαίνεται μέσα σ’ ένα βιογραφικό σημείωμα για μια πολύ υπεύθυνη θέση.

Λίγο πολύ καταλαβαίνετε πόσο ηλίθιο κι ανούσιο φαίνεται, αλλά έτσι πλέον είναι διαμορφωμένη η πραγματικότητα στην οποία επιβιώνουμε πριν μας καούν και τα υπολειπόμενα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Μην ανησυχείτε, δεν ήταν μια ακόμη δύσκολή στιγμή, αλλά η επιβεβαίωση ότι από μια Κοινωνία της Γνώσης έχουμε μεταλλαχθεί σε μια Κοινωνία της Πληροφορίας.

Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τρόπο διαμόρφωσής της, αλλά μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά καταλαβαίνοντας τι ακριβώς έχει σημασία πραγματικά για εμάς.  Μ’ αυτό εννοούνται οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας, όπως να χτίσουμε τη δικιά μας οικογένεια, την επαγγελματική μας καριέρα ή απλούστερα τη δικιά μας ζωή.

Το πώς θα ελιχθούμε σ’ ένα χώρο για να μπορέσουμε ν’ αποφέρουμε στον εαυτό μας τις κατάλληλες απολαβές (συναισθηματικές ή χρηματικές) είναι κάτι που βρίσκεται στο χέρι μας.  
Μπορεί κάποιος να είναι αρκετά δημοφιλής στο διαδικτυακό χώρο, αλλά πρέπει να μάθει να το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ν’ αποφέρει στον εαυτό του τις ανάλογες απολαβές και χωρίς να προσβάλλει τη νοημοσύνη του υπόλοιπου κόσμου που δεν είναι τόσο παρόν σε αυτό το χώρο.

Οι υπόλοιποι που γκρινιάζουν γιατί δεν τους κάνατε like ή απειλούν ότι δε θα σας κάνουν εκείνοι σε επόμενη ανάρτησή σας απλώς πείτε τους: «Get a Life!».

Κι αν είναι αρκετά επίμονοι και σοβαροί  να ξέρετε ότι η πραγματικότητα σας επιτρέπει να πατήσετε κι ένα δαχτυλάκι που δεν το έχει ακόμα ο διαδικτυακός χώρος. Το μεσαίο.   


  • Facebook Comments
Scroll to Top