728x90 AdSpace

Latest Articles

28 Μαρ 2017

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου - Unknown - 28 Μαρ 2017



 Πάρε τη ζωή στα χέρια σου κι οδήγησέ την εκεί που εσύ επιθυμείς. Εάν δεν το κάνεις θα σε κατευθύνει όπου θέλει εκείνη. Μην αναλωθείς επιτρέποντας στη μοίρα να επέμβει στη δική σου ζωή. Εσύ και οι επιλογές σου θα καθορίσουν τη μοίρα σου.


Πολλοί είναι εκείνοι που ενστερνίζονται την αρχαιοελληνική παροιμία που λέει ότι «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», εναποθέτοντας κάθε τους κίνηση πάνω σ’ αυτή. Αφήνουν τη ζωή να περνάει και δεν κάνουν τίποτα για ν’ αλλάξουν αυτά που δεν τους ικανοποιούν. Συμβιβάζονται με καθετί που συμβαίνει στη ζωή τους γιατί, όπως ισχυρίζονται, έτσι το θέλει η μοίρα τους.

Άλλοι απλά αισθάνονται φόβο για μια καινούργια κατάσταση. Έτσι παραμένουν σε μια σχέση που δεν είναι ευτυχισμένοι ή αρνούνται να παραιτηθούν από εκείνη τη δουλειά που τους δυσαρεστεί και δεν τους εξελίσσει. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε διαρκώς να εξελισσόμαστε.

Σκέψου πως θα είναι η ζωή σου εάν κάθε χρόνο που περνάει πετυχαίνεις κάποιους μικρούς ή μεγάλους στόχους που έχεις θέσει. Μαζί με τις ρυτίδες που θ’ αυξάνονται στο πρόσωπο σου, θα πολλαπλασιάζεται κι η αυτοπεποίθησή σου. Όχι λόγω των ρυτίδων, αλλά λόγω της ανοδικής πορείας που θα έχεις με το κάθε έτος να προσθέτεται.

Με το να αισθάνεσαι διαρκώς αίσθημα αυτό-αμφισβήτησης το μόνο που θα κατορθώσεις είναι να τελματώνεις. 

Το να παίρνεις ρίσκα και να επιμένεις γι’ αυτά που επιθυμείς θα είναι εκείνα τα στοιχεία που θα σε ξεχωρίσουν. Έχοντας κανείς το φόβο να ρισκάρει θα χάνει ευκαιρίες που ενδεχομένως να του παρουσιαστούν. Εάν απλά αναμένεις τον πρίγκιπα με το λευκό άλογο τότε μάντεψε! Δε θα έρθει ποτέ να σε πάρει από το χέρι.

Πρέπει να πάρεις το ρίσκο και να χτυπήσεις εσύ την πόρτα μιας εργασίας. Ακόμα κι αν δε σε δεχτούν θα ξέρεις ότι έχεις κάνει την προσπάθειά σου. Τίποτα δε θα σου χαριστεί απλόχερα εάν εσύ δεν το κυνηγήσεις, δεν αφοσιωθείς, δε στοχεύσεις. Για να σου δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να βγεις από τα καθιερωμένα.

Η ανασφάλεια να χάσει κανείς την ασφάλεια του, καθιστά το άτομο στάσιμο, αδύναμο ν’ αναδιπλώσει πτυχές του εαυτού του που ίσως δε γνώριζε.

Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να ξεκινήσεις να υλοποιείς όλα εκείνα που θέλεις να κάνεις, αλλά οι φόβοι σου σ’ εμποδίζουν. Το πρώτο βήμα είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητες που έχεις και στη συνέχεια να θέσεις εφικτούς στόχους.

Φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα πλάνο και να κινηθείς βάσει αυτού. Άδραξε, λοιπόν, την κάθε μέρα που περνάει κι εκμεταλλεύσου την στο έπακρο. Ξεκίνα από σήμερα! Μην αναβάλεις κι άλλο τα όνειρα σου.





  • Facebook Comments
Scroll to Top