728x90 AdSpace

Latest Articles

8 Απρ 2017

Σαββατόβραδο με Hell or High Water & People of Earth - Christos Antonaros - 8 Απρ 2017






 Από τον Χρήστο Αντώναρο για το ilov popcorn.

Σήμερα έχω σκοπό να σας οδηγήσω μέσα από το δράμα, την περιπέτεια και την ειλικρίνεια στην μεγάλη οθόνη, στο μαύρο χιούμορ των θεωριών συνομωσίας γύρω απ’ την ύπαρξη εξωγήινων και θα ολοκληρώσω με εγχώριο γέλιο!

Μπορεί οι ταινίες με ληστείες τραπεζών να είναι πλέον ξεπερασμένες, αλλά το «Hell or High Water», το οποίο κέρδισε και βραβείο Όσκαρ, θα ληστέψει δύο ώρες απ’ το χρόνο μας και θα πούμε κι ευχαριστώ!

Ο Toby (Chris Pine) και ο Tanner (Ben Foster) είναι δύο αδέρφια από το Τέξας, οι οποίοι έχουν ένα σχέδιο τόσο χαοτικό και δυνατό όσο κι ο δεσμός αίματος που τους ενώνει. Ληστεύουν, το ένα μετά το άλλο, υποκαταστήματα της Midland West Bank που απειλεί να κατασχέσει την οικογενειακή περιουσία τους με σκοπό να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στην εν λόγω τράπεζα με τα ίδια της τα λεφτά. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ώσπου μπαίνουν στο στόχαστρο του Texas Ranger Marcus (Jeff Bridges), ο  οποίος θέλει μια μεγάλη σύλληψη πριν αποσυρθεί, και του συνεργάτη του Alberto (Gil Birmingham).

Τρομερές ερμηνείες από τον πρώτο ως τον τελευταίο ηθοποιό. Φοβερά τοπία από τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Αμερική κι ειλικρινή κοινωνικά μηνύματα που περιγράφουν την οικονομική κατάσταση του πιο σκληραγωγημένου λαού της σύγχρονης Άγριας Δύσης.

Και αφού σας έπιασα απ’ τα μούτρα  με το βαρύ οσκαρικό «Hell or High Water», ας γελάσουμε με τη πρώτη σεζόν της ξεκαρδιστικής κωμικής σειράς «People of Earth».

Ήταν 7 Ιουλίου 1947 στο Ρόσγουελ του Νέο Μεξικό των Η.Π.Α. όταν οι θεωρίες συνομωσίας απέκτησαν έναν εξωγήινο χαρακτήρα. Το βίντεο με την ανατομία ενός πλάσματος αγνώστου ταυτότητας κι οι θεωρίες για τη περιοχή 51 κάπου στην έρημο της κεντρικής Αμερικής δημιουργεί μια διαφορετική γενιά μέσα σε μια ήδη μεταπολεμική και σκληρή γενιά.

Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά, στο Beacon της Νέας Υόρκης, μια ομάδα υποστήριξης μοιράζεται τις εμπειρίες της. Τι έχουν κοινό; Έχουν απαχθεί από εξωγήινους! Και το καλύτερο; Κάποιοι όντως έχουν απαχθεί από εξωγήινους και παρακολουθούνται στενά από πράκτορές τους!

Το «People of Earth» μας χαρίζει περίτεχνα τα μηνύματά του με μια δυνατή ιστορία, πολύ καλό χιούμορ κι αξιαγάπητους καλούς και κακούς χαρακτήρες.

Flashback!

Έχει παίξει τον παπά, το φαντάρο, τον κινέζο, το βιολιστή, το μόδιστρο, το διαιτητή ποδοσφαίρου, τη γυναίκα και πολλούς άλλους αμέτρητους κωμικούς ρόλους.  Όχι δε μιλώ για κάποιο ηθοποιό που έδρασε πέρα από τα Ελληνικά σύνορα. Μιλώ για τον ανεπανάληπτο Σωτήρη Μουστάκα.

Ναι, καλά με ακούσατε. Αυτό το Σαββατοκύριακο αντί να ψάξετε με τις ώρες κάτι να δείτε, παρακολουθήστε μια, ή κι όλες, από τις ακόλουθες ταινίες:
1.   
1.     «Ο Παρθενοκυνηγός» με το καλύτερο καστ που μπορούσε μια κωμωδία της εποχής να έχει: Σωτήρης Μουστάκας, Αντώνης Παπαδόπουλος, Στάθης Ψάλτης, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Πάνος Κορκότας, Καίτη Φίνου, Κώστας Καραγιώργης και Ρίκα Διαλυνά.
2.     «Μήτσος ο Ρεζίλης», ή αλλιώς «Ο Γλυκοψεύτης», με τους  Νίκος Ρίζος, Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος και Θάνος Παπαδόπουλος.
3.     «Εγώ και το πουλί μου» γυρισμένη στην Κύπρο το 1982 με τη σύζυγο του Μουστάκα , Μαρία Μπονέλου, και τους Θάνο Παπαδόπουλο και Πάνο Κορκότα.
4.     «Καμικάζι Τσαντάκιας» ένα ξεκαρδιστικό σενάριο του της ιδιοφυίας Γιάννη Σκλάβου!

Αν δεν αλλάξετε εσώρουχο στα μέσα μιας από αυτές τις ταινίες, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα με το χιούμορ σας!

Καλή σας διασκέδαση!






Χρήστος Αντώναρος

Η ζωή είναι χρώματα, ήχοι, αρώματα, σχήματα, γεύσεις. Η ζωή είναι λευκή, μαύρη και γκρίζα. Από παιδική ηλικία μου άρεσε να γράφω για τη ζωή, πως θα συνέβαινε σε ένα δικό μου φανταστικό σκηνικό. Βλέπω μοτίβα σε κάθε πτυχή της, κάποια θλιβερά, άλλα χαρούμενα, μα όλα βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα. Καλό ταξίδι.

Website: iLov.gr

  • Facebook Comments
Scroll to Top