728x90 AdSpace

Latest Articles

10 Οκτ 2016

Ask barman: Περί friendzone ο λόγος - ask barman - 10 Οκτ 2016



Ο μυστήριος τύπος του ilov.gr κάθεται πίσω από την μπάρα του και βολιδοσκοπεί. Ποιος είναι αυτός ο Barman τέλος πάντων, με τις απαντήσεις στο τσεπάκι; Ask Barman η νέα στήλη του ilov.gr κάθε Δευτέρα και Τετάρτη! Εδώ εξομολογείσαι τα πάντα χωρίς φόβο.

Ο Ask Barman μας συστήνεται:
Κάπου λίγο πριν τα πρώτα -άντα, μετράω περισσότερες νύχτες παρά μέρες στο ενεργητικό μου.  Δε σε ξέρω αλλά μπορώ να μαντέψω τι θα παραγγείλεις και γιατί άραξες στο μπαρ. Στο μπαρ κάθονται οι σκεπτόμενοι, οι μοναχικοί κι αυτοί που ξέρουν να περνάνε καλά. Οι υπόλοιποι είναι για τα τραπεζάκια. Δε θα μου πιάσεις την κουβέντα εύκολα, αλλά όταν χρειαστείς μια συμβουλή, εγώ σαν τρίτος θα μπορέσω να σου δείξω μια πιο ξεκάθαρη οπτική γωνία των πραγμάτων. Δεν είμαι ψυχολόγος, όμως ξέρω τι νιώθεις. Δε θες τη συμβουλή μου αλλά ξέρεις πως έχω δίκιο. Στην τελική, είτε το πίνεις σε χαμηλό, είτε σε ψηλό εγώ, τελικά, σε ξέρω λίγο.




Καλησπέρα,
Με λένε Νίκο και θέλω να μοιραστώ το αιώνιο πρόβλημά μου. Όποια γκόμενα και να γνωρίσω, όσο καλά κι αν παίζω μπάλα στο φλερτ, καταλήγω να εγκλωβίζομαι στο friendzone. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και καταφέρνω με επιτυχία να είμαι ο κολλητός-φιλενάδας. Τελικά μήπως οι γυναίκες δε θέλουν και πολλές ευγένειες; Μήπως πρέπει απλά να γίνω ο μαλάκας της χρονιάς για να μπορέσω να σταυρώσω σχέση;


Ο barman απαντά:

Πριν από κάτι χρόνια σε μια μπάρα στο Κεφαλάρι ερχόταν κάθε Σάββατο ο Κώστας με την Ιωάννα. Ο Κώστας ήταν καλό παιδί, από εκείνα που γίνονται χαλί να τους πατήσεις. Θυμάμαι, έμενε από τσιγάρα η Ιωάννα πάντα κατά τις δύο το βράδυ και πάντα ο Κώστας έπαιρνε το αμάξι για να πάει να της πάρει. Όποιος τους έβλεπε από μακριά έλεγε πως είναι ένα πάρα πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Έλα όμως που δεν ήταν. 

Ο Κώστας κι η Ιωάννα αυτοαποκαλούνταν κολλητοί. «Κολλητοί», ρε φίλε. Σαν να μπορούσε, δηλαδή, ο Κώστας να της μιλήσει για τον στρατό και για την καινούργια εξάτμιση που πέρασε στο Saxo κι αυτή να καταλάβει. Σαν να μπορούσε η Ιωάννα να του μιλήσει για την τρομερή γόβα Δούκας που είδε και να την καταλάβει. Η μοιραία πραγματικότητα ήταν πως ο Κώστας ήταν (να το πω ελληνιστί) κότα και φοβόταν να της πει ευθέως πως τη γουστάρει, μιας και το να παίρνει εργασία για το σπίτι ήταν καλύτερο απ' το να μην τη βλέπει καθόλου. 

Ενώ η Ιωάννα ήταν βολεμένη σε μια κατάσταση που και γκόμενο να μην είχε, είχε πάντα τον Κώστα, έναν ώμο ν᾽ ακουμπήσει όταν το είχε ανάγκη. Ένα βράδυ, λοιπόν, μετά από κάτι ποτά η Ιωάννα είπε στον Κώστα πως σήμερα δε θα τη γυρίσει σπίτι αυτός και πως περιμένει να έρθουν να την πάρουν.

Ο Κώστας, λίγο το ποτό, λίγο που έβρεχε κι ήταν νύχτα, στράβωσε και της έκανε σκηνή ζήλιας. Τελικά με όση τεστοστερόνη του είχε απομείνει της ξεφούρνισε όλη την αλήθεια. Πως τη γουστάρει και πως δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Κάπου εδώ περιμένεις το happy end. Άκυρο! 

Η Ιωάννα θίχτηκε απ' τα «ανέντιμα συναισθήματα» του Κώστα κι έφυγε με τον πρώτο τυχόντα που ήρθε να την πάρει. Ο Κώστας έμεινε να πιει μερικά ποτά ακόμα και να πνίξει την ντροπή του. Κάπου εκεί ανάμεσα στο έκτο κι έβδομο Jack μου λέει «μαλακία έκανα, δεν υπάρχει περίπτωση να την ξαναδώ». 

Έτσι, λοιπόν, τώρα θα σου πω ό,τι είπα και σ' αυτόν. «Καλύτερα να μην την ξαναδείς, ποιος ο λόγος να βασανίζεις τον εαυτό σου με μια τύπισσα που, πίστεψέ με, ήξερε τα συναισθήματά σου για αυτήν, αλλά παράλληλα εθελοτυφλούσε επειδή την βόλευε η κατάσταση! 

Αδελφέ, καλύτερα να βάζεις ένα γκολ τον μήνα παρά να παίρνεις μία ισοπαλία τη μέρα». Ο Κώστας τώρα έρχεται με τη Βάλια στο μαγαζί που δουλεύω, και περνάει γαμάτα γιατί δεν είναι πλέον ο κολλητός, αλλά ο γκόμενος της! 




                                                                                                                                 

Με λένε Γιώτα κι έχω σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Μαζί από το Λύκειο και τώρα τυχαίνει και σπουδάζουμε σε χωριστές πόλεις. Σε αυτό το διάστημα που δε βλεπόμαστε και τόσο πολύ, που έχω κάνει νέες παρέες, που βγαίνω και περνάω καλά, σκέφτομαι πως ίσως πρέπει να λήξω αυτή τη σχέση. Μεγαλώνοντας ουσιαστικά μαζί με αυτόν τον άνθρωπο, βλέπω πως δεν έχουμε καθόλου εμπειρίες. Δεν έχουμε δοκιμάσει άλλες σχέσεις, δενέχουμε άλλες σεξουαλικές εμπειρίες, δεν έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλον. Οι φίλοι μου λένε πως είμαι τρελή που θέλω να χαλάσω μια τόσο καλή σχέση αλλά εγώ από την άλλη βρίσκομαι σε δίλημμα. Είμαι πολύ καριόλα που σκέφτομαι διαφορετικά;


Ο barman απαντά:

Γιατί δε μας λες απλά πως θες να φας όλη την Μπανανία στην πόλη που σπουδάζεις κι απλά δεν έχεις τα κότσια να στείλεις τον δικό σου από εκεί που ήρθε; Από τη στιγμή που αισθάνεσαι πως δεν έχεις ζήσει αρκετά πράγματα, ποιος ο λόγος να είσαι σε μια σχέση που μάλιστα δε σε καλύπτει κιόλας. Μικρό αναπτυσσόμενο θρεφταράκι, λύσε το λουρί και τρέξε αμέριμνο στα λιβάδια του ποτού, του πάθους και της ηδονής. Ίσως δουλεύω κι εγώ στην πόλη σου και συναντηθούμε τυχαία ένα βράδυ.
Αστειεύομαι.
Αυτά είναι σίγουρα πράγματα που θέλεις ν' ακούσεις. Αλλά για 'μένα κάτσε και ζύγισε τα πράγματα και δες γιατί φτάσατε σ' αυτό το τέλμα με τον δικό σου. Δες αν ίσως αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία ακόμα σ' όλο αυτό. Κι αν όχι, ακολούθα τα βήματα της πρώτης παραγράφου.



                                                                                                                                  


Γεια σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.
Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Τις προάλλες φιλήθηκα για πλάκα με την κολλητή μου στο στόμα. Η αλήθεια είναι πως μου άρεσε πολύ και όλη την ώρα μου στριφογυρίζει στο μυαλό. Πώς καταλαβαίνεις αν τελικά σου αρέσουν περισσότερο οι γυναίκες από τους άντρες; Η σεξουαλικότητα δεν είναι κάτι το οποίο το αντιλαμβάνεσαι από νωρίς; Εγώ τώρα δηλαδή στα 26 μου μπορεί να είμαι λεσβία;


Ο barman απαντά:

Κοίτα να δεις τι μου θύμισες τώρα! Κάποτε δούλευα σ' ένα μπαρ με μια κοπέλα που την έλεγαν Μαρία. Η Μαρία ήταν μια πολύ γλυκιά κοπέλα γύρω στην ηλικία σου που είχε μία κολλητή τη Μίνα. Αυτές, λοιπόν, είχαν ένα φετίχ. Μοιράζονταν τα πάντα. Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Αυτοκίνητο, σπίτι, τσίχλες, ρούχα, γκόμενους. Πότε η μία πρώτα και μετά η άλλη πότε κι οι δύο ταυτόχρονα τον ίδιο άντρα. 

Παρ' όλα αυτά έλκονταν κι οι δύο τους από άντρες αλλά και μεταξύ τους. Καμιά φορά μπορούμε να ερωτευτούμε έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου αν περνάμε πολλές ώρες μαζί του κι η παρέα είναι ευχάριστη. 

Αυτό δε σημαίνει πως αυτόματα πρέπει να είμαστε gay. Μπορεί να είσαι bi. Για 'μένα ψάξ᾽ το και συζήτα με την κολλητή σου. Μην έχεις φόβο και μη νιώθεις τύψεις. Μπορεί απλά να είναι κάτι παροδικό. Δε χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα τριχιά, επιτέλους με το παραμικρό. Κάτι ακόμα, πού βγαίνετε με τη φίλη σου να έρθω να σας κάνω μια πιο επιστημονική ανάλυση κατ᾽ ιδίαν;



Περί καφέ, ποτού, ερωτικών, φιλικών και πάσης φύσεως ερωτημάτων… Μην ντραπείς: Ask Barman
Στείλε το email σου στο: [email protected]



ask barman

Κάπου λίγο πριν τα πρώτα -άντα, μετράω περισσότερες νύχτες παρά μέρες στο ενεργητικό μου. Δε σε ξέρω αλλά μπορώ να μαντέψω τι θα παραγγείλεις και γιατί άραξες στο μπαρ. Στο μπαρ κάθονται οι σκεπτόμενοι, οι μοναχικοί κι αυτοί που ξέρουν να περνάνε καλά. Οι υπόλοιποι είναι για τα τραπεζάκια. Δε θα μου πιάσεις την κουβέντα εύκολα, αλλά όταν χρειαστείς μια συμβουλή, εγώ σαν τρίτος θα μπορέσω να σου δείξω μια πιο ξεκάθαρη οπτική γωνία των πραγμάτων. Δεν είμαι ψυχολόγος, όμως ξέρω τι νιώθεις. Δε θες τη συμβουλή μου αλλά ξέρεις πως έχω δίκιο. Στην τελική, είτε το πίνεις σε χαμηλό, είτε σε ψηλό εγώ, τελικά, σε ξέρω λίγο.

Website: iLov.gr

Your Name:

Your Email: *

Your Message: *

  • Facebook Comments
Scroll to Top